Er werd er eentje 6 – de Mariokart8-taart

Er werden vandaag cadeautjes uitgepakt en kaarsjes uitgeblazen:  zes dan nog wel.  ZES!  Ik kan het nog steeds niet geloven.  Bye bye kleuter, hello kind!  Als er eentje jarig is, haalt deze moeder haar taartdecoratiegerief nog eens boven. Een hobby van de tijd dat ik nog geen naaimachine van kortbij gezien had.  Maar 2 keer per jaar probeer ik het beste van mezelf te geven.

Vandaag was het de beurt aan KoterS.  Meneertje koos het thema ‘MarioKart8’.  Het is allemaal de schuld van de sint die de WII U door onze schoorsteen schoof.

MarioKart dus.  Ik ging aan de slag met kleurpotloden en papier en ontwierp een taart, die de goedkeuring kreeg van het feestbeest.

taartontwerp mariokart

In de week voor de verjaardag worden de voorbereidingen getroffen.  De benodigdheden worden in huis gehaald, de fondant wordt gekleurd in de juiste kleuren en de kleine decoraties worden gemaakt.

evamoutonpix supermario

Mario werd in elkaar geknutseld en vermomd dankzij de leuke app EvaMoutonPix.

voorbereiding taart S 6jaar

De taart werd gevuld met frambozenmousse en afgesmeerd met ganache van pure chocolade.  Nadien werd ze bekleed met fondant en werden de kleine decoraties aangebracht.

Het eindresultaat:

MarioKart birthdaycake cakedecorating

En u moet me maar op mijn woord geloven: zelfs zijn naam is in Mariostijl geschreven.  Het idee van de driehoekjes deed ik op toen ik nieuwe glazen in de Ikea kocht.

mariokart 8 cake cakedecoratingpsDSC_0995

Met feestbeest:

psIMG_0282 psIMG_0284

De kroon maakte ik volgens deze tutorial.  Het hemdje maakte ik vorige zomer al.  Het stofje is opnieuw te verkrijgen bij Liesellove.

psDSC_0015

Het heeft gesmaakt!

14 thoughts on “Er werd er eentje 6 – de Mariokart8-taart

  1. Vergeef me mijn bulderende lach bij het lezen van ‘enkele details’. De beschrijving van de taart klinkt heerlijk, zo zag ‘m er ook uit; Hoera voor koterS!

  2. Hola pola wat een leuke taart! Zondag vieren we hier ook verjaardag 4 en 6 🙂 En dat hemdje en kroon: nice!

  3. Proficiat! Zo’n toffe taart en knappe zoon! Ik gebruikte de stof van zijn hemdje vorig jaar voor een Gingerbread. Geweldig stofje en een heel mooi hemdje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *