fbpx

Ole nummer 2 – met rits

Het is een wat vreemde week, deze week. Gemengde gevoelens, alleszins. Een week met verlies, maar ook met vreugde.  Vandaag wordt KoterS 6 jaar. Morgen is het zijn verjaardagsfeestje voor de familie. De afwezigheid van Bompa Nononsonsmoms… het zal raar zijn. Deze week heb ik ook geleerd dat creatief bezig zijn me echt helpt om mijn gedachten te verzetten, mijn hoofd leeg te maken. Het heeft een therapeutisch effect. Ik naaide de Ole waar ik aan bezig was verder af en werkte aan de voorbereiding voor de verjaardagstaart.

Mijn allereerste Ole maakte ik toen de handleiding met rits van Sharon nog warm was. Hoewel iedereen hier in huis fan is van ritsen, ging ik toch voor kamsnaps omwille van de omkeerbaarheid.

Het exemplaar van KoterA zou dan ook Ole met rits worden. Met wat gefoefel lukt het ook om die rits langs de andere kant dicht te krijgen.  Probleem opgelost!

Ole met rits zonen09

Het aanpassen van het patroon verliep dankzij het duidelijke stappenplan erg goed, al twijfelde ik even bij de stap voor het bepalen van de ritslengte. Er werd in het stappenplan immers niet gesproken van de tailleband. Gelukkig is de hulplijn van Zonen09 altijd beschikbaar. Ondertussen paste Sharon de handleiding aan en is alles nu zo klaar als een klontje.

Ole met rits zonen 09

De rits vond ik bij Den Depot.  Al is het geen omkeerbare. Blijkbaar zou je bij de Veritas een omkeerbare trekker op een metalen rits kunnen laten zetten, maar mijn ongeduld was daar te groot voor. zonen 09 ole met rits

Het buitenstofje kocht ik vorige herfst bij MonDepot.  Het is een wintertricot van Strass.

pieke wieke zonen09 ole met rits

Het andere stofje komt van PiekeWieke. Ik wilde er eerst een t-shirt van maken, maar ik vond de kleuren perfect passen bij de zigzagtricot.  Het patroon van KoterS kon gewoon hergebruikt worden.  De 116 S is misschien nog wat aan de lange kant, maar zo zit het alvast nog goed voor de nazomer.  Al mag die nog even wegblijven.

mon depot psDSC_0891 zonen 09 ole met rits Pieke wieke zonen 09 ole met rits

 Stof en patroon:

zigzagstof – wintertricot van Strass bij MonDepot ↑↓ vogeltricot – Havana fever beige bij PiekeWieke ↑↓  Ole – Zonen 09

 

 

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

19 Reacties

 1. BiekeP
  16 mei 2015

  Heel mooi! Voorlopig heb ik da patroon nog niet, maar mss moet ik daar maar eens verandering in brengen!

  Beantwoorden
 2. meneertje waarom
  16 mei 2015

  heel mooi alweer! Warme knuffel x

  Beantwoorden
  1. An
   16 mei 2015

   Merci

   Beantwoorden
 3. majella vandeputte
  16 mei 2015

  die vogeltjesstof is echt de max!
  Dat ziet er een énorm toffe trui uit: chapeau

  Beantwoorden
 4. Khadetjes
  16 mei 2015

  Twee stofjes waar ik niet zoveel in zag, was ik even verkeerd! Je combineerde ze meesterlijk in deze schone trui…
  (En dat creatief bezig zijn werkt hier ook helend)

  Beantwoorden
  1. An
   16 mei 2015

   Echt hé. Gelukkig dat ik dat nog nooit eerder moest ‘ontdekken’

   Beantwoorden
 5. gerhildemaakt
  16 mei 2015

  Mooi gemaakt!

  Beantwoorden
 6. jochapeau
  16 mei 2015

  Een topper ! (en het is de eerste keer dat me die kraag zo mooi opvalt !)

  Beantwoorden
 7. Zonen 09
  16 mei 2015

  Heel schoon! En fijn om de ritsversie met de kraag te zien.
  Een late innige deelneming voor de bompa ook. x

  Beantwoorden
  1. An
   16 mei 2015

   Bedankt xx

   Beantwoorden
 8. luckymieke.blogspot.be
  16 mei 2015

  Knap! De stoffen matchen idd perfect! Lang leve de tropische stofjes 🙂 Goed dat het naaien voor wat afleiding zorgt. En bedankt voor de tips van de lengte van de rits!

  Beantwoorden
 9. piepow
  16 mei 2015

  Toffe Ole!
  En o ja, creatief bezig zijn helpt om de gedachten te verzetten. Perfecte afleiding.

  Beantwoorden
 10. Ellen
  16 mei 2015

  Mooi! Leuke combi!
  Merci voor de tip van Veritas;))

  Beantwoorden
 11. Dietemiet
  17 mei 2015

  Zo tof, met toch twee totaal verschillende stofjes!

  Beantwoorden
 12. Myriam
  17 mei 2015

  Awel, dat het schoon is alweer 🙂

  Beantwoorden
 13. Het Machien
  17 mei 2015

  Origineel gecombineerd en mooie resultaten, en dat in een moeilijke week!

  Beantwoorden
  1. An
   17 mei 2015

   Het denkwerk was gelukkig al achter de rug.

   Beantwoorden
 14. The Needle Of Choice
  18 mei 2015

  Echt super mooi. Naaien werkt idd therapeutisch, ik ken dat dubbele gevoel van ergens… Maar de nadruk ligt op de positieve kanten, zoals een super verjaardagsfeest en een mega-mooi naaisel!

  Beantwoorden
 15. Fruits de Mère
  19 mei 2015

  Dat Mon Depot stofje is echt leuk!!
  Naaien is bijna altijd therapie bij mij; daar komen dikwijls heel mooi dingen uit 😉
  Veel sterkte nog!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.