fbpx

Lazy Sunday Tag

Ergens in februari kreeg ik hem doorgespeeld van Myriam, de dame achter Bubbliciously Me.  De tag raakte wat op de achtergrond door het #boostyourpositivity project maar werd niet vergeten.  Ik viste hem op uit de catacomben van mijn computer en voilà: hier is hij dan…

Vroege vogel of lui uitslapen?

Geen van beide, echt vroeg kan je het niet noemen, maar zo rond 8 uur rol (‘spring’ zou gewoon lachwekkend zijn in mijn geval) ik mijn bed uit, vaak met een joekel van een ochtendhumeur die gelukkig na een klein half uurtje wel verdwijnt.  Meestal zijn de koters zich beneden al dan niet braaf aan het amuseren en is Manlief terug van de bakker.  Niet veel later vertrekt Manlief naar zijn voetbalmatch en sta ik met een koter aan het zwembad te kijken naar de koter in het zwembad.  Om een uur later er opnieuw te staan maar dan met de andere koter in het zwembad.

Pyjama, onesie, trainingspak of alledaagse kleding? 

Gewoon zoals elke dag, niet meer en niet minder.  Moest ik nu echt niet aan het zwembad gaan staan zou ik wel in mijn pyjama blijven zitten tot de middag.  Tijdens vakantiedagen kan ik er van genieten om met de koters in pyjama in de zetel te hangen.  Heerlijk zo’n niets-moet-dagje.

Make-uploos of perfect make-upje? 

Make-up, dat is een verslavend goedje.

Boek lezen, film kijken, bloggen, youtube kanalen afsnuffelen of de hele dag hangen?

Eigenlijk is hier de zondag een echte familiedag.  Dat was ook zo in mijn kindertijd.  Op zondag ging ik naar mijn beide grootouders en die traditie gaat nu mooi verder.  Na het zwembad vertrekken we naar mijn schoonouders, waar onze koters kunnen spelen met hun nichtjes om nadien door te rijden naar mijn ouders.  Na het bijkletsen met de familie lees ik graag op beide plaatsen de boekskes die er liggen.

Uitgebreid avondeten of fast food? 

Uitgebreid middageten én avondeten.  Ah ja, je weet hoe dat gaat, die (groot)ouders leggen hun (klein)kinderen maar al te graag in de watten.  En dat bevalt ons prima.  Geen klachten vanuit deze hoek. 😉

Tas inpakken, brood smeren of helemaal niks voorbereiden voor maandag? 

Helemaal niks, noppes.  Wij smeren de bokes pas ’s morgens.  Dat zou ons geweldig veel tijd besparen om wat beter voorbereid te zijn, want uiteraard pak ik gewoon naar een banaan als dagelijks meegeeffruit.  Een beetje meer variatie zou wel mogen, maar om ’s morgens nog beginnen schillen…nee, daar begin ik niet.  De avondluiheid overwint hier meestal.  Pitloze druiven zijn ook zo’n topper.

Vroeg of laat naar bed? 

Laat, veel te laat.  Ik heb véél slaap nodig, maar ik slaap véél te weinig.  Voor middernacht lukte zelfs niet altijd.  Die jaar is het goede voornemen om rond 11 uur te gaan slapen, maar in de praktijk is het meer half 12.  Als de wekker dan om kwart voor 6 gaat, is dat een pijnlijke zaak.

 

Heb jij ook zin om deze tag te doen?  Hou je dan vooral niet in zou ik zo zeggen en schrijf er maar op los.

Of je mag gewoon in een reactie achterlaten hoe jouw lazy sunday eruitziet.  De mijne in ieder geval ‘very lazy’ als ik dat hier zo nalees.

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

1 Reactie

  1. Myriam
    11 april 2015

    Bedankt om de tag op te vissen en hem zo mooi in te vullen. Altijd leuk om te lezen!!!

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: