fbpx

Eveline bakt…

een chocoladecake! Zaterdag kwamen er vrienden op bezoek die best wel eens verwend mochten worden. Ik werkte een menu uit en meestal besteed ik aan het dessert het minste aandacht. Ik ben namelijk zelf niet zo’n zoetebek: doe mij maar liever een uitgebreid aperitief en lekker voorgerecht dan een dessert.

Dit keer was het anders. Ik had zin om zelf iets te bakken. Het bakken laat ik meestal aan An over, zij kan dat veel beter en ook helemaal uit het hoofd, zelf bedacht en zo… . Ik daarentegen haal er snel de boeken van mijn goede vriend Jeroen bij (jaja, in mijn hoofd zijn we de beste maatjes). Zo vond ik zijn recept voor chocoladecake.

En het bleek een beetje een specialleke…

De cake is gemaakt van donkere chocolade, eieren en in plaats van bloem gebruikt Meus polenta en amandelpoeder. Als ik me niet vergis, krijg je zo een glutenvrije cake. Het klonk in elk geval niet slecht, dus ik ging er voor.

Alle ingrediënten bij elkaar winkelen en in Blokker nog snel even een springvorm op de kop getikt. Ik zou gewoon mijn siliconen – vorm gebruiken, maar we moesten nog in Blokker zijn voor een wasrekje. Daar stond toch wel zo’ n schone springvorm te blinken zeker, dus zei ik tegen Echtgenoot met mijn mooiste lach dat ik hem echt wel nodig had. Ah ja.

Collega ingrediënten

Thuis haalde ik met volle moed mijn keukenrobot boven en begon er aan. Maar man zeg, wat een plakkeboel. Moest Studio 100 nog een nieuw figuurtje willen, doe maar kabouter Plak: “Plakkerdeplakkerdeplak”! Het mengsel van de polenta en het amandelpoeder is wat moeilijk te bewerken en het deeg blijft een vrij harde massa. Het eiwit moet er onder gespateld worden, maar dat zie ik toch niet goed komen.

Brouwsel

Uiteindelijk, een hele berg afwas later, lukt het wel en gaat de cake de oven in. Dat ruikt wel heeeeerllijk!

In oven

Als ie afgekoeld is, maak ik nog de ganache. Dat is meteen mijn ganache – ontmaagding. Ik giet hem over de cake. Dat vond ik wel leuk, die ganache, net een echte 😉

afkoelen

ganache

Mauro, één van onze gasten die avond, werkt de versiering af met glanzende pareltjes van Leonidas. Die zaten in een geschenkmand die ik met de feestdagen kreeg en het zijn een soort fancy Maltezers.

Zo…ik was best fier op het resultaat.

afwerking Mauro

En de smaak? Die was volgens iedereen best in orde. Zelf vond ik de cake best zwaar, de consistentie deed wat denken aan brownies…zo tjokvol chocolade. Niet slecht dus, al moest naar het einde toe echt mijn best doen om mijn stukje op te krijgen!

KabouterV daarentegen, die werkte twee porties naar binnen! Wat stond die peuterbuik bol!

KabouterV

Wat is jullie beste en lekkerste baksel?

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

6 Reacties

 1. gerhildemaakt
  25 maart 2015

  Het is toch goedgekomen dan. 🙂 Ziet er lekker uit!

  Beantwoorden
 2. inspinration
  25 maart 2015

  Hij ziet er schitterend uit en ik hou wel van een machtige taart/dessert, dan hoef je ook niet zo veel te maken 😉

  Beantwoorden
 3. Myriam
  25 maart 2015

  OMG dat ziet er verrukkelijk uit!!! Zelf bakte ik dit weekend een brownie taart van http://kokenophakken.be blog. Lekker, maar mijn dochter bakt er betere op recept van Nigella Lawson. Maar deze ziet er ook wel héél erg lekker uit!!! Geef mij ook maar een super aperitief en voorgerecht, het dessert hoeft eigenlijk ook niet zo erg.

  Beantwoorden
 4. An @nononsonsmoms
  25 maart 2015

  Ik heb ze in elk geval geproefd en goedgekeurd, maar ik houd dan ook van straffen toebak 🙂

  Beantwoorden
 5. Dietemiet
  25 maart 2015

  Oh wat leuk met die bolletjes!!

  Beantwoorden
 6. Kim
  27 maart 2015

  Mmmmm, chocoladecake… Ze ziet er heerlijk uit 🙂

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.