Belladone workshop met Lieke Knoops en Studio Elf

Ik denk niet dat de Belladone van Deer And Doe nog veel uitleg hoeft. Op de blog van Lieke zag ik al enkele jurken van dit patroon passeren, die ik telkens WAUW vond. De aparte ruguitsnijding is, denk ik, dé reden waarom zoveel mensen en ik dit zo’n leuk patroon vinden.

Toen ik op Liekes blog een workshop zag verschijnen twijfelde ik geen seconde. Op 14 maart trok ik dus naar Antwerpen om mijn eerste Belladone Jurk in elkaar te steken.
De stof van Art Gallery lag al een half jaar in de kast te wachten. Ze komt van bij Bellelien. Toen ik mijn bestelling plaatste kreeg ik plots een mail van Kathleen om te zeggen dat haar familie blijkbaar mijn nieuwe buren waren. Mijn pakje werd dus persoonlijk door mijn buurvrouw aan huis geleverd. Als dat geen service is.belladone deer and doeIk koos bij het stofje mintgroene biais en paspel om af te werken. Ik was al bijna klaar met het afwerken van de ruguitsnijding met onzichtbare biais, toen de twijfel toesloeg. Ik vond het toch niet zo mooi. Dus tornde ik alles los en koos voor paspel daar. En man, wat ben ik blij dat ik dat gedaan heb. Veel beter zo.deer and doe belladone
De rits heb ik middenachter gehouden, om wat makkelijker aanpassingen te kunnen doen, moest de maat niet goed zijn. En ook geen doorlopende print deze keer, daarvoor was de hoeveelheid stof wat te nipt. De volgende Belladone gaat er één met een rits in de zijnaad worden. De stof ligt alvast klaar. Ah ja, want Studio Elf had een heleboel stofjes mee naar Antwerpen gebracht. Een plezier voor het oog, helaas was de portemonnee wat minder gelukkig. 😉

deer and doe belladone arizona art gallerydeer and doe belladone art gallery arizona

 

Stof en patroon:

Arizona van Art Gallery – bij Bellelien ↑↓ paspel en biais – bij Den Depot ↑↓  Belladone – Deer And Doe

 

28 thoughts on “Belladone workshop met Lieke Knoops en Studio Elf

  1. Wauw, héél mooi! Ik ben elke keer blij om aan het einde van een blogberichtje te lezen om welk patroontje het gaat en waar de prachtige stof gekocht werd…maar nu ben ik ook superbenieuwd waar de prachtige schoenen vandaan komen! Exact het paar waar ik naar op zoek ben om mijn feestoutfit voor een komend trouwfeest mee compleet te maken…

      1. Hmmm, dan is de kans klein dat ik ze nog vind… Dan zal ik op zoek moeten gaan naar andere nude-schoenen! Toch bedankt voor de info!

  2. Ik kwijl al enige tijd op dit superschone patroon (het ligt in mijn kast, mét twee lappen stof -schaterlach-) en ik ben blij dat ik bijna op gewicht ben. Deze zomer komt het ervan, ik voel het gewoon. Tot dan blijf ik jouw exemplaar bekijken, want die is schoon! <3 die paspel…

  3. Ben er ook aan bezig! En deze versie is prachtig! En nu met die paspel, doe je me ook twijfelen want ik had daar been paspel voorzien maar mss nu toch? Hoe werkte je de paspel dan aan de binnenkant af? Met een boordje?

    1. Oh, ik ben ook benieuwd naar jouw versie. Ik werkte de paspel aan de binnenkant niet verder af. Misschien dat ik voor de volgend versie toch met belegdelen ga werken, dan is het proper afgewerkt en zonder zichtbaar stiksel. Met biais eerst was echt niet mooi omdat dat stiksel dus veel te ver van de rand kwam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *