fbpx

Belladone workshop met Lieke Knoops en Studio Elf

belladone deer and doe

Ik denk niet dat de Belladone van Deer And Doe nog veel uitleg hoeft. Op de blog van Lieke zag ik al enkele jurken van dit patroon passeren, die ik telkens WAUW vond. De aparte ruguitsnijding is, denk ik, dé reden waarom zoveel mensen en ik dit zo’n leuk patroon vinden.

Toen ik op Liekes blog een workshop zag verschijnen twijfelde ik geen seconde. Op 14 maart trok ik dus naar Antwerpen om mijn eerste Belladone Jurk in elkaar te steken.
De stof van Art Gallery lag al een half jaar in de kast te wachten. Ze komt van bij Bellelien. Toen ik mijn bestelling plaatste kreeg ik plots een mail van Kathleen om te zeggen dat haar familie blijkbaar mijn nieuwe buren waren. Mijn pakje werd dus persoonlijk door mijn buurvrouw aan huis geleverd. Als dat geen service is.belladone deer and doeIk koos bij het stofje mintgroene biais en paspel om af te werken. Ik was al bijna klaar met het afwerken van de ruguitsnijding met onzichtbare biais, toen de twijfel toesloeg. Ik vond het toch niet zo mooi. Dus tornde ik alles los en koos voor paspel daar. En man, wat ben ik blij dat ik dat gedaan heb. Veel beter zo.deer and doe belladone
De rits heb ik middenachter gehouden, om wat makkelijker aanpassingen te kunnen doen, moest de maat niet goed zijn. En ook geen doorlopende print deze keer, daarvoor was de hoeveelheid stof wat te nipt. De volgende Belladone gaat er één met een rits in de zijnaad worden. De stof ligt alvast klaar. Ah ja, want Studio Elf had een heleboel stofjes mee naar Antwerpen gebracht. Een plezier voor het oog, helaas was de portemonnee wat minder gelukkig. 😉

deer and doe belladone arizona art gallerydeer and doe belladone art gallery arizona

 

Stof en patroon:

Arizona van Art Gallery – bij Bellelien ↑↓ paspel en biais – bij Den Depot ↑↓  Belladone – Deer And Doe

 

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

28 Reacties

 1. Nathalie
  23 maart 2015

  Heel mooi! Die moet ik ook eens maken!

  Beantwoorden
 2. Els
  23 maart 2015

  Wauw, héél mooi! Ik ben elke keer blij om aan het einde van een blogberichtje te lezen om welk patroontje het gaat en waar de prachtige stof gekocht werd…maar nu ben ik ook superbenieuwd waar de prachtige schoenen vandaan komen! Exact het paar waar ik naar op zoek ben om mijn feestoutfit voor een komend trouwfeest mee compleet te maken…

  Beantwoorden
  1. An @nononsonsmoms
   23 maart 2015

   Het zijn er van Tamaris van de zomercollectie van vorig jaar in de kleur ‘beige’.

   Beantwoorden
   1. Els
    23 maart 2015

    Hmmm, dan is de kans klein dat ik ze nog vind… Dan zal ik op zoek moeten gaan naar andere nude-schoenen! Toch bedankt voor de info!

    Beantwoorden
 3. Sylvia @ lilyenwoody
  23 maart 2015

  Heel mooi lente jurkje! De stof blijft prachtig en goed gecombineerd met de paspel!

  Beantwoorden
 4. Annick @ MinnieMie
  23 maart 2015

  Wat een super mooie jurk!!! Ik was niet zo overtuigd van die Belladonna maar jouw versie is echt waanzinnig, past jou perfect!!!!

  Beantwoorden
 5. Khadetjes
  23 maart 2015

  Ik kwijl al enige tijd op dit superschone patroon (het ligt in mijn kast, mét twee lappen stof -schaterlach-) en ik ben blij dat ik bijna op gewicht ben. Deze zomer komt het ervan, ik voel het gewoon. Tot dan blijf ik jouw exemplaar bekijken, want die is schoon! <3 die paspel…

  Beantwoorden
 6. Regina
  23 maart 2015

  een schoontje!
  en mooi met die pumps 😉

  Beantwoorden
 7. Kathleen | BelleLien
  23 maart 2015

  Haha ik weet nu pas dat jullie de buren van mijn schoonzus zijn hoewel ik deze blog regelmatig lees 😀 Ik had het nog niet eerder door 😉
  Het kleedje is alleszins fantastisch geworden!

  Beantwoorden
 8. inspinration
  23 maart 2015

  Wat een geweldig mooie jurk, hij past je echt geweldig! Hij zit als gegoten en die paspel.. hele goede beslissing!

  Beantwoorden
 9. Mieke Jansen
  23 maart 2015

  Kathleen, heb je zo geen familie in Wuustwezel?! 😉 Maar wat een knap kleedje zeg, perfecte pasvorm in een super mooi stofje!

  Beantwoorden
 10. Myriam
  23 maart 2015

  Staat je echt beeldig!!!

  Beantwoorden
 11. jochapeau
  23 maart 2015

  Perfect gewoonweg ! Prachtig perfect !

  Beantwoorden
 12. 128
  23 maart 2015

  Als gegoten en inderdaad perfect met dat paspel op de rug!

  Beantwoorden
 13. Marijke
  23 maart 2015

  Wauw! Prachtig! Ik ben helemaal fan van deze jurk!!!

  Beantwoorden
 14. majella vandeputte
  23 maart 2015

  Ik ben ook dol op dit patroon, het rolde ook als eens vanonder mijn machine.
  Je maakte er een geweldig ding van… dikke pluim.

  Beantwoorden
 15. Fruits de Mère
  23 maart 2015

  Oh waaw, heel tof!! Je staat er echt mooi mee, met zowel de jurk als het stofje. Misschien moet ik hem dan toch ook eens proberen..

  Beantwoorden
 16. vaesencarla
  23 maart 2015

  Heel mooi!En met die paspel achteraan inderdaad mooier!

  Beantwoorden
 17. Iris Corremans
  23 maart 2015

  heel mooi !

  Beantwoorden
 18. laurencelebon
  24 maart 2015

  Inderdaad, het staat je super! Zowel de snit als de kleuren! Prachtig!

  Beantwoorden
 19. stannel78
  24 maart 2015

  Ben er ook aan bezig! En deze versie is prachtig! En nu met die paspel, doe je me ook twijfelen want ik had daar been paspel voorzien maar mss nu toch? Hoe werkte je de paspel dan aan de binnenkant af? Met een boordje?

  Beantwoorden
  1. An @nononsonsmoms
   24 maart 2015

   Oh, ik ben ook benieuwd naar jouw versie. Ik werkte de paspel aan de binnenkant niet verder af. Misschien dat ik voor de volgend versie toch met belegdelen ga werken, dan is het proper afgewerkt en zonder zichtbaar stiksel. Met biais eerst was echt niet mooi omdat dat stiksel dus veel te ver van de rand kwam.

   Beantwoorden
 20. Liselot (Made by Lot)
  24 maart 2015

  Prachtig!

  Beantwoorden
 21. Nicky Heyvaert
  26 maart 2015

  Oh, héél mooi gemaakt! Die paspel maakt af 🙂 en het past je perfect!
  X Nicky

  Beantwoorden
 22. […] Het stofje, dat ik gebruikte, lag hier al lang in de kast te wachten. Ik kocht het tijdens mijn Belladone workshop bij Studio Elf. Het is een zwart, satijnachtig katoentje met een etnische print. […]

  Beantwoorden
 23. […] jurken maakte ik al verschillende keren.  Helaas blijven de Junes en Belladones veel te vaak in de kast hangen wegens te deftig/strak.  Het liefst van al draag ik comfortabele […]

  Beantwoorden
 24. Youandi
  1 december 2016

  Heb jij de randen aan de hals en rug let paspel gedaan? Hoe heb je dit dan juist gedaan? 🙂

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   4 december 2016

   Gewoon de paspel eraan gestikt, omgevouwen en dan doorgestikt. Aan de binnenkant zit geen beleg of zo

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.