fbpx

Een folieke bij Burger Folie!

Hamburgers zijn de nieuwe sushi. Nu de sushi – restaurants alle steden veroverd hebben, schieten de hamburgertenten uit de grond. Of nee, de term “hamburgertent” dekt de lading niet want ik heb het niet over een nieuwe filiaal van één of andere gekende, grote hamburgerketen.

Begrijp me niet verkeerd: ik heb niets tegen een goeie Big Mac of een lekkere Giant zo heel af en toe.

Maar dit zijn burgers van een ander niveau en ik ging ze ontdekken bij Burger Folie in Leuven. 

“Gourmet burgers” staat er te lezen op het raam van het restaurant. Burger Folie is een stijlvolle zaak, frisse kleuren op de muren en hoewel het de bedoeling is om snel een burger te eten, voelt het interieur toch gezellig aan.

De kaart bestaat uit hamburgers: rundvlees, lamsvlees, gevogelte, vis of veggie. Voor elk wat wils. Je kan kiezen uit klassieke combinaties of iets anders uitproberen. The Mexican, the Mediterranean of the Sunshine Chicken.

menukaart def

Het restaurant is gelegen in de Muntstraat en dat het enorm populair is, is een feit.

Omdat het concept toch een beetje fastfood blijft, kan je niet reserveren. Er staan geen voorgerechten op het menu, alleen burgers en eventueel een klein dessert. Een service gaat dus snel.

Op een dinsdagavond in de Krokusvakantie, hebben we toch een 20-tal minuten staan aanschuiven buiten om binnen te geraken. Het restaurant gaat open om 18u00 en wij kwamen toe rond 18u45…

Maar niet getreurd, we konden al een drankje bestellen en de ober was een super vriendelijke en charmante kerel…altijd aangenaam tijdens het wachten, toch?

En natuurlijk, na al dat wachten, smaakt die hamburger eens zo goed!

Ik bestelde een ‘The Bacon and Cheese’, mijn vriendin Mieke (die van Chocola-tuti – even wat verdoken reclame maken ;-)) ging voluit voor ‘The Mexican’.

burger def

Mhmmmmm, smullen!

Het vlees was lekker, het broodje was lekker, de zelfgemaakt tomatenrelish was top en de frietjes waren echt zoals bij de frituur. Ik vond het vlees zelfs wat veel, dat had voor mij minder mogen zijn.

Misschien had ik dan toch beter alleen de hamburger genomen. Je kan namelijk kiezen voor de burger of voor een burger met frietjes en een slaatje. Nu ja, de frietjes horen er toch wel een beetje bij.

En qua prijs? Duurder dan de Quick of de Mc Donalds uiteraard, maar de prijs valt eigenlijk goed mee, zeker als je alleen voor de burger kiest. Ideaal voor een studentenstad dus.

Voor mij een echte aanrader, zo een gourmet – burger! En het best van al? Je gaat buiten met het idee dat je toch gezonder gegeten hebt dan bij zo’n grote hamburgerketen. Ja, dat denk ik echt! Dag schuldgevoel! 😉

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

5 Reacties

 1. Saskia Vandenbroeck
  11 maart 2015

  Jaren geleden eens heel Leuven doorkruist op zoek naar een burger die niet van de Quick of McDonald’s was. Uiteindelijk eentje gevonden bij Zarza. Toen al gezegd dat zo’n burgertent een gat in de markt kon zijn… Deze tip ga ik zeker onthouden! ?

  Beantwoorden
 2. mynameisblonde
  11 maart 2015

  Ik ben ook fan van Burgerfolies. 🙂
  En er zijn nog wel een paar plaatsen in Leuven waar ze kei goede hamburgers hebben. Bij Bar Louis vind ik ze geweldig. En ook in Huis der Burgers zijn ze absoluut te smaken.
  En als je iets buiten Leuven gaat, aan de Zoete Waters, heb je de Bleu Blanc. Ook de moeite. (De ribbekes zijn daar trouwens ook top! )

  Beantwoorden
  1. Eveline
   11 maart 2015

   Bedankt voor de tips! Ik ga ze zeker uitproberen! 🙂

   Beantwoorden
 3. Myriam
  12 maart 2015

  In gent hebben ze nu ook een Jack’s gourmet burger. Zelf vind ik die van Ellis Gourmet burger nog steeds de lekkerste. Maar deze die jij hier noemt ken ik niet.

  Beantwoorden
 4. Kathleen
  21 maart 2015

  Hmmm… De bacon and cheese is mijn favoriete burger bij de Burger Folie. Lang geleden dat ik er nog een keertje ben geweest en door dit artikel heb ik nu zo veel zin in een sappige burger.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: