fbpx

Taart met magie en chocolade

magische chocoladetaart

Vorige week werd er in onze leraarskamer een nieuw exemplaar van ‘Juf & Meester’ uitgedeeld; een tijdschrift voor leerkrachten.  Toen ik aan de culinaire rubriek kwam, werd mijn aandacht onmiddellijk getrokken door de titel ‘Magische Taarten’.  

De intro van de rubriek luidde:

Tovertaarten zijn hét internationale succesgerecht van het moment. Zowat iedereen wil er één bakken. Wat er zo bijzonder aan is?  Ze bestaat uit drie verschillende lagen, hoewel je maar één deeg moet maken.

DSC_0538 (764x510)

Blijkbaar heb ik op een andere planeet vertoefd want ik had er nog nooit van gehoord. De twee vergezellende recepten in het tijdschrift gingen over een variant met vanille en eentje met bosbessen. Als echte chocoladeliefhebber was ik nu toch wel wat teleurgesteld. Gelukkig redde vriend Google me uit mijn nood. Ik kwam op een Franse blog terecht waar ik de chocoladevariant zag.

tovertaart

De magie bestaat eruit dat je maar één beslag maakt dat zo vloeibaar is als pannenkoekendeeg.  Je giet dit in je bakvorm en tijdens het bakken worden de lagen gevormd.  De onderste laag lijkt op flan en de bovenste laag is een soort biscuit.  Er is ook nog een middelste laag al moet je daar bij mijn baksel wel heel veel fantasie voor hebben om ze te zien.  laagjes magische taart

Wat ik nog leuker vind, is dat alle ingrediënten hier thuis behoren tot het standaardassortiment.  Niets houdt me dus nog tegen.

Wat heb je nodig?
 • 4 eieren op kamertemperatuur
 • 150 g fijne suiker
 • 1 el water
 • 125 g boter
 •  1 snuifje zout
 • 70 g bloem
 • 45 g cacaopoeder
 • 500 ml volle melk
 • enkele druppels citroensap (dit liet ik weg)

magische taart

Werkwijze:
 • Verwarm de oven voor op 150°C.
 • Verwarm de melk tot ze lauw is en laat de boter smelten in de microgolfoven.
 • Scheid de dooiers van de eiwitten.
 • Zeef de bloem, het cacaopoeder en het zout in een kom.
 • Klop de eiwitten stijf met enkel druppels citroensap.
 • Klop de eidooiers met de suiker en de eetlepel water met de elektrische mixer of keukenrobot tot het wit en schuimig is.
 • Voeg de lauwe, gesmolten boter toe en het bloem/zout/cacaopoedermengsel.  Blijf ondertussen kloppen.
 • Blijf kloppen en voeg ondertussen geleidelijk de warme melk toe.
 • Spatel het stijfgeklopte eiwit onder het deeg.  Het is niet erg als je nog wat kleine klontertjes ziet.
 • Giet het deeg in een bakvorm van ∅ 22 cm of ∅ 24 cm.
 • Plaats het in de oven en laat 45 min. bakken.
 • Ontvorm de taart pas wanneer ze volledig is afgekoeld.
 • Bestuif met cacaopoeder/bloemsuiker.

tovertaart

Smakelijk!

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

2 Reacties

 1. Myriam
  10 februari 2015

  Ik zal ook op een andere planeet wonen, want ik heb hier ook nog nooit van gehoord. Maar het lijkt me wel iets. Ik probeer het eens uit binnenkort 🙂

  Beantwoorden
  1. Hanneke
   7 april 2022

   Zonder cocolade, de witte variant is ook erg lekker
   Volgend3 keer dan korter bakken, liever kirter dan te lang, dan krijg je wel die lagen goed te zien.

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.