Echtgenoot is een sausjesman!

Ja, Echtgenoot is een sausjesman. Hij wil graag bij alles saus. Uren staan zwoegen in de keuken, toverend met delicate smaken allerlei? Tuttut, toch graag wat saus erbij.

Ik zweer het je: één van punten waarop onze relatie bijna stukgelopen was in het eerste jaar dat we samenwoonden.

Ok, dat is misschien wat overdreven, maar toch. Liep ‘ie nog maar richting koelkast, kwam de stoom al uit mijn oren. En ok, misschien ook wat overdreven dat ik het blijf zien als gebrek aan respect voor mijn kookkunsten, maar toch… Mijn kookkunsten zijn overigens best wel naar behoren, zo ben ik niet vies van een deftig Meuseke, zelfs op een weekavond.

Hoe los ik dat op?

Nu moet ik toegeven dat Echtgenoot wel al veel bijgeleerd heeft op dat vlak, over hoe mijn toorn te vermijden.

En omdat ik hem ook tegemoet wil komen, kocht ik onlangs in een niet nader genoemde supermarkt keten die pretendeert steeds de goedkoopste te zijn, een pot pepersaus, veenbessensaus en Grand Veneur – saus.

Het plan was om de saus in te vriezen zodat hij naar believen saus kan eten, ook warm. Bij zijn vlees, wanneer hij wil en zonder dat ik mee hoef te doen.

Maar toen rees de vraag: hoe vries je saus op zo’n manier dat je er porties van kan nemen?

Eureka, er ging een lichtje branden (en dat gebeurt niet genoeg): Ijsblok-maak-dinges-zakjes!

Toen ik nog afkolfde om de kabouters zo veel mogelijk moedermelk te kunnen geven, gebruikte ik ijsblokvormpjes om kleine porties in te vriezen. Na verloop van tijd had ik namelijk zelf niet genoeg melk meer om beide flesjes te vullen. En zo vulde ik de flesjes aan, met de ingevroren opbrengst van de nachtelijke “reserve-afkolf-sessies”. (Ik lijk geconfronteerd te worden met wat taalarmoede J)

Modus operandi: de saus in de ijsblokzakjes krijgen met behulp van een trechter.

Benodigdheden

Ik moet toegeven dat de eerste poging een kleine knoeiboel was, maar de tweede en derde poging waren veel beter.

Saus in zakjes

Het resultaat? Ingevroren porties saus, die Echtgenoot naar hartenlust kan degusteren bij zijn vlees. En hij kan nu helemaal zelf zorgen voor zijn warme saus: iedereen wint.

Ingevroren saus

Let wel even op dat de saus vloeibaar genoeg is. In het andere geval, kan je ook werken met de gewone plastieken ijsblokjesvormen. Eens de ijsblokjes gemaakt, kan je de blokjes in een zakje in de diepvries bewaren als je dat handiger vindt.

Heb jij nuttige invriestips?

 

 

0 thoughts on “Echtgenoot is een sausjesman!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *