fbpx

Les Parisiennes

Op zoek naar een gezellig bistrootje voor een romantisch diner in een ontspannen sfeer? Ik heb de perfecte plek ontdekt: Les Parisiennes in de Schrijnmakerstraat in Leuven.

Zoals jullie zullen merken, zijn Echtgenoot en ik nogal bourgondisch aangelegd. Door omstandigheden, hebben we gedurende enkele maanden een unieke kans om elke woensdag om de veertien dagen even weg te glippen onder ons tweetjes.

Ik moet toegeven dat zo’n avondje erg welkom was in onze relatie: onze drukke jobs en lieve kabouters hebben er de voorbij twee jaar misschien wel voor gezorgd dat we elkaar af en toe uit het oog verloren zijn.

Heerlijk om elkaar terug te vinden op zo’n gezellige plek als ‘Les Parisiennes’.

Toegegeven, ik heb het nogal voor Parijs – we brachten daar onze eerste huwelijksverjaardag door – en Frankrijk. Als je daar geen fan van bent, dan ben je misschien aan het verkeerde adres.

Het interieur van de zaak is zo ingericht dat het aan een Franse bistro doet denken. De kaart is volledig in het Frans en beperkt: enkele vaste gerechten en enkele suggesties op het bord. De bistro maakt reclame met zeevruchten en Franse specialiteiten zoals kaas en charcuterie.

Bistro

Als voorgerecht lieten we ons verleiden door 6 oestertjes, man, wat ben ik daar dol. Vers, levend en met de klassieke frambozen wijnazijn met sjalot. Délicieux!

Oesters

Echtgenoot gaat voor balletjes, die staan ook op de kaart…in een 6-tal variëteiten. Ik ga voor een – wederom klassieke – bouillabaise die geserveerd wordt met rouille op toast, op basis van patatjes. Lekker veel look met een zachte, smeuïge ondertoon.

Bouillabaise

En tot slot, hoe kan het ook anders, een kaasschoteltje. Origineel gepresenteerd met kletzenbrood en dat kende ik eerlijk gezegd niet. Het wordt op het wereldwijde web omschreven als een donker, stevig brood dat royaal is gevuld met vijgen, peren, pruimen, walnoten, hazelnoten, rozijnen, specerijen en rum. Ik weet niet of al deze ingrediënten in dit kletzenbrood zaten, maar ik weet wel dat het super lekker was!

Het concept van ‘Les Parisiennes’ deed met me eigenlijk wat denken aan Zoff in de Mechelsestraat (ook een toppertje!), maar dan de Franse versie er van.

De bediening was super vriendelijk en een gerecht delen, was geen enkel probleem. Aan de bar werden cocktails geschonken, het leek de ideale plaats om bij te kletsen met een vriend/vriendin. Dat ga ik later eens uitproberen.

Voor ons was het in elk geval een avond om niet meteen te vergeten!

The following two tabs change content below.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: