fbpx

Kokoon – en

Woensdag 19/11/2014… : dringend bijpraten met the Godfather in het gezelschap van Echtgenoot. Hoe kan je dit beter doen dan bij een goed glas wijn en een bord vol lekkers?

Maar dan volgt de onvermijdelijke vraag: waar?

GF is fan van Kokoon, toch wel een gevestigde waarde in Leuven. Het restaurant is gelegen in een zijstraat van de Muntstraat en ligt zo pal in het culinaire hart van de stad. Op de website van het restaurant lees ik dat de chef wil gaan voor een vernieuwde aanpak van de traditionele keuken. Naast gerechten van de Frans-Belgische keuken, vind je ook een hele reeks wok – gerechten op het menu terug. Hier staat het restaurant ook om bekend.

En dus kies ik als voorgerecht voor een polderaardappel met garnaal en als hoofdgerecht voor een Oosterse bouillabaise.

En dat zag er zo uit:

Polderaardappel Aardappel en garnaal: terecht een klassieke combinatie, in dit gerecht vergezeld van zeekraal en een mousseline saus! Erg lekker gerechtje, maar iets teveel peper naar mijn smaak.

Oosterse bouillabaise Als hoofdgerecht een Franse klassieker in een oosters jasje: lekker en een echte maaltijdsoep! Vis, aardappelen, venusschelpjes, mosseltjes…niets ontbreekt en dat gecombineerd met de typische oosterse smaken en een licht pikante ondertoon. De soep vond ik wel wat zout.

Tot slot: MunttheeEen lekkere muntthee is voor mij nog steeds de perfecte afsluiter van een maaltijd. Deze versie kon me echter niet zo bekoren: het glas was goed gevuld met het frisse kruid, maar de blaadjes en takjes zo los in het glas en gevuld tot aan de rand, maakt het ontzettend moeilijk drinken.

Om samen te vatten: gezellig kader en lekker eten, al was het misschien iets te fel gekruid naar mijn smaak. Misschien omdat de chef niet zelf in de keuken stond die avond? Vriendelijke bediening, doch met hier en daar wat ruwe kantjes.

Voor mij is Kokoon-en voor herhaling vatbaar als ik zeker wil zijn van een lekkere maaltijd in een aangenaam kader.

The following two tabs change content below.

0 Reacties

 1. Valérie Wittemans
  10 december 2014

  ik niet meer waar ik kan reageren 🙂 dan maar via mail ge moogt met mij daar ook is gaan eten 🙂 njam njam heb al water in mijne mond xxx Date: Wed, 10 Dec 2014 08:05:24 +0000 To: valeriewittemans@hotmail.com

  Beantwoorden
 2. Eveline
  10 december 2014

  Zo, al een trouwe fan 🙂 Je reactie staat ook mooi onder het bericht. Thx!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.