fbpx

2 x 2 = altijd “nee!”

 

Ik ben twee en ik zeg nee…

Met die quote proberen ervaren moeders jonge moeders te waarschuwen voor het koppige karakter dat hun peuter zal ontwikkelen rond de leeftijd van 2 jaar…maar nee, ik was er van overtuigd dat ik dat met mijn lieve, schattige, immer – adorabele kinderkes niet ging meemaken.

Toen de kabouters bijna 2 jaar waren, dacht ik dat ze hun koppigheidsfase al hadden bereikt. Zo af en toe wat lastig en af en toe een ferme “nee”, maar oh wat was dat schattig.Hand in hand

Naarmate de tijd vorderde, ondekte ik echter steeds nieuwe dimensies van koppigheid in mijn kaboutermannekes. Ze bekwaamden zich allebei in de kaboulympische discipline “krokoddillentranen huilen met tuiten voor gevorderden” en hun goede eetlust ruilden ze in voor het rondkatapulteren van allerei etenswaren met behulp van hun lepel. Want ja, daar dient dat ding toch voor? Eten doe ik wel met mijn handen!

En die woedeuitbarsting in de Hema? Die op vloer, zo net voor de kassa’s in aanwezigheid van wel twintig mensen? Dat was maar om te lachen, mama!

Maar vanmorgen, op 2 jaar 2 maanden en 4 dagen, heb ik besloten dat ik ze allebei een gouden medaille én een lauwerkrans geef… een hele ochtend lang: “kom hier, naar de badkamer, ruim de boeken op, doe je broek uit, trek je broek aan, ga op je potje, blijf van het nachtlampje af, zit recht in de zetel, eet je boterhammen, doe je trui aan,stop met je broer achterna te zitten met die grote, zelfgeknutselde spin…” …alles werd eenvoudigweg geklasseerd met een ferme “nee”.

*zucht*

En dan vraag ik me af, als ik uitgeblust en doodop van de crèche naar kantoor rijd : wordt het nòg erger dan dit?!

Maar gelukkig blijf ik altijd optimistisch:  er is vanavond een nieuwe aflevering van “Grey’s Anatomy” op tv!

 

The following two tabs change content below.

0 Reacties

 1. Valérie
  3 december 2014

  Merci ! zo herkenbaar bijna 1.5 jaar hier en we zijn in de fase ” zet mij niet op de grond of ik ween” , kijk al uit naar de “Nee” fase 🙂 🙂

  Beantwoorden
  1. An
   8 december 2014

   Woohoo, Valérie!! Jij plaatste onze allereerste reactie. Dat verdient een bloemetje… of iets anders 🙂

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.