fbpx

Waarom wij skiën in de paasvakantie

skiën in de paasvakantie - de voordelen

Woensdag start de lente.  Astronomisch al een dag eerder, maar dat telt niet voor de kinderen.  En hoewel iedereen al droomt van barbecues, vertrekken wij binnen 3 weken naar de sneeuw. 

Skiën in de paasvakantie lijkt misschien niet zo ideaal voor de echte skiliefhebber van poedersneeuw die lekker opstuift als je er door skiet.  Maar de paasvakantie heeft wel degelijk zijn voordelen, zeker met jonge kinderen.

De voordelen

  • Lange dagen: Het is volop lente en we zitten al in het zomeruur.  Dat wil zeggen dat het ’s morgens al lekker klaar is en dat je dag nog niet voorbij lijkt eenmaal je uit je latten geklikt bent.
  • Warme dagen: Dat is eigenlijk zowel een voordeel als een nadeel, maar het was wel een heel belangrijke in onze beslissing om met Pasen te gaan skiën.  Toen we onze twee kleuters van 3 en 4 jaar met de latten wilden laten kennismaken, waren we niet echt voorstander van erg strenge negatieve temperaturen en guur winterweer.  Kwestie van de omstandigheden zo ideaal mogelijk te houden zodat de kinderen skiën zeker leuk gingen vinden. Geen bevroren handjes, geen onderkoelde kindjes.  Die kleine pagadders liggen in het begin vooral op de grond en bewegen nog onvoldoende om zich te kunnen opwarmen.
  • Terrasjes doen: Ow yeah, après-ski gaat gewoon in T-shirt op het terras door.  Heerlijk.  Net zoals de lunch.  Het lijkt wel zomervakantie. Kleine kindjes kunnen ook al eens naar de speeltuin in de buurt, want die ligt niet meer onder een dik pak sneeuw.
  • Goedkoper: De paasvakantie is meestal de goedkoopste schoolvakantie om te gaan skiën.
  • Minder volk: Het is minder druk op de piste.  Ah ja, al de rest ligt in bikini aan het Lac ‘d Annecy bij 26 graden.

De nadelen

  • Hooggelegen gebied: Wil je sneeuwzekerheid dan zal je naar een skigebied moeten trekken dat voldoende hoog ligt.  De keuze daarin is dan toch wat kleiner.
  • Waterskiën: ’s Morgens ligt het er vaak goed bij, maar tegen de middag wordt de sneeuw nogal snel pap.  Soms moet je zelfs waterskiën.  Wat ook weer handig is als je nog niet snel durft te skiën.

    Hier hebben we ons maar niet aan gewaagd – waterskiën in Courchevel

 

Life is better in T-shirt.

Sinds de kinderen voor het eerst leerden skiën kozen we voor de paasvakantie.  Vooral omdat de bittere kou er niet meer is.  Nu de kinderen wat ouder worden en al vlot met ons kunnen meeskiën is de behoefte voor warmer weer wat minder doch nog steeds zeer aangenaam. De laatste 2 jaren gaan we in de kerstvakantie nog extra op shortski omdat de sneeuwkwaliteit dan toch wel wat beter is. Maar de paasvakantie blijft wel top.

Skiën in de paasvakantie dat is een beetje zomervakantie in de sneeuw.

____________________________________________

Dit is blogbericht 29/40 van de 40 dagen bloggen uitdaging.  Je vindt alle info hier en alle deelnemers hier.

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.