fbpx

Dromen van verhuizen naar de bergen.

Courchevel 2018 Intersoc - Dromen van verhuizen naar de bergen

De bergen.  Ik zou er winter en zomer naartoe kunnen.  Meestal doen we dat dan ook.  Momenteel ben ik net terug van een zalige skireis in Courchevel en binnen enkele maanden trekken we terug naar de bergen.  Naar Wengen in Zwitserland.  Weer met Intersoc.  Er zijn nog zekerheden in het leven.  Stiekem droom ik er zelfs van om er naartoe te verhuizen.

De magie van de bergen

Bergen zijn impressionant.  Ze doen me nietig en klein voelen. Al mijn problemen lijken er plots banaal.  Wanneer ik omgeven ben door die natuurpracht kan ik alles moeiteloos relativeren.  De overweldigende schoonheid en grootsheid maken me telkens weer stil.  Het is er ook vaak nog echt stil.  Iets wat me elke keer opvalt als ik er ben.  De constante ruis die we hier al lang niet meer horen, valt er weg.  Net dat maakt dat de stilte opvalt.  

Ik hoor mijn eigen hartslag, het ritme van mijn voetstappen of het glijden van de ski’s door de sneeuw.  Verder niets.  Me, myself and I.  Back to basics.  Bergen zijn een vorm van therapie voor me. Het gevoel dat ik daar heb, zou ik liefst de hele tijd vasthouden.

Mijn kinderen komen er ook meer tot rust.  Ze ervaren er veel minder prikkels dan hier.  Een namiddag niet skiën is voor hen geen optie.  Ze waren fysiek doodop na 6 volledige skidagen, maar van een namiddagje rust wilden ze niet weten. 

Verhuizen dan maar

Ik ben redelijk honkvast.  Doe geen tonnen uitstappen met de kinderen en ben gewoon graag thuis.  Ik hou van de rust.  Gelukkig zijn we gezegend met een grote tuin die uitgeeft op weiland en bos. Hoewel de straat waaraan we wonen redelijk druk is, ervaar ik gelukkig voldoende ademruimte door de tuin.  

Maar stiekem droom ik van een leven in de bergen.  Waar maakt me op zich zelfs niet zo uit.  Bergen zijn nu eenmaal bergen. Of dat nu Noorwegen, de Alpen, de Pyreneeën of de Rocky Mountains zijn.  Ik ben helemaal niet zo kieskeurig. Tegelijk zegt een innerlijke stem dat een bergleven helemaal niet hetzelfde is dan het vakantiegevoel dat ik er nu telkens ervaar.  En ik weet ook niet of de kinderen er zouden kunnen aarden, want ook daar moet er natuurlijk naar school gegaan worden.  Een job ginder zou ook wel handig zijn natuurlijk.

Ach ja, dromen kan geen kwaad.  Stiekem of niet stiekem.  Ondertussen kijk ik gewoon keihard uit naar onze reis naar Wengen in de zomer.  Een nieuwe shot bergen om mijn verslaving te voeden.  Er zijn ergere verslavingen, denk ik dan.

 

Droom jij ook soms van een leven op andere plaats?  Waar zou jij willen leven?  Queen of the world - Dromen van verhuizen naar de bergen

 

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

10 Reacties

 1. Jarissa
  19 april 2018

  Zaaaaaaaaaalig! Ik heb volledig hetzelfde gevoel! ? Maar wonen lijkt me dan ook een brug te ver… Uitkijken naar de reis naar de bergen is al een zalig gevoel op zich..

  Beantwoorden
 2. S*fie
  19 april 2018

  Wij dachten steeds…ooit verkassen we naar ergens waar de zon veel meer schijnt, het ritme gemoedelijker is,… We gingen 6 maanden op reis en beseften dat we nooit zouden kunnen verhuizen. We zijn blijkbaar vriendenhonkvast 😉

  Beantwoorden
 3. Ellen
  19 april 2018

  Wij zijn vorige zomer naar de bergen verhuisd! Alhoewel ik helemaal geen wintersportmens ben, is het hier fantastisch…in de zomer heerlijk frisse bergweides om te wandelen en in de winter witte skihellingen om af te zoeven voor man en kinders! Voor elk wat wils dus. ?

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   19 april 2018

   Wauw! Dat klinkt fantastisch. Mag ik nu officieel jaloers op je zijn?

   Beantwoorden
   1. Ellen
    27 april 2018

    Dat mag zeker! Af en toe moeten wij ook nog eens in onze arm knijpen om te zien of dit nu wel echt is. Ik heb onze verhuis gedocumenteerd op onze blog http://www.les4belges.wordpress.com zodat we er later nog eens op kunnen terugkijken. Nu staat er juist een blogje op over onze eerste winter, met de nodige sneeuw en skipret!

    Beantwoorden
 4. zebrazonderstrepen
  19 april 2018

  Wauw ziet er prachtig uit. En tevreden van Intersoc?

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   19 april 2018

   Even tellen leerde me dat dit onze 12de Intersoc reis was. Zegt dat genoeg? 😉

   Beantwoorden
 5. Piepow
  20 april 2018

  Wij gaan komende zomer ook naar Wengen, voor het eerst met Intersoc op reis. Wanneer gaan jullie? Voor mij wordt het de eerste keer dat ik de bergen zie sinds de CM-reis op mijn veertiende, ik kijk er nu al keihard naar uit. Enneuh, verhuizen, nee, niets voor mij. Ik zou familie, vrienden en al het bekende hier niet kunnen missen.

  Beantwoorden
 6. Le petit requin
  24 april 2018

  Ik kan wonen in Zwitserland anders wel aanraden 🙂 Al woon ik niet in de bergen zelf, maar in de buurt van Zürich. Heeft het voordeel dat er hier toch net iets meer (soorten) jobs te vinden zijn, terwijl de bergen nog altijd gigantisch dichtbij zijn. Ik moet 10 minuutjes stappen om ze te zien liggen en drie kwartier reizen om er middenin te zitten (al is Wengen nog wel een serieus stukje verder). En dat vakantiegevoel, na vier jaar blijft dat nog steeds bij elke dag of weekend die ik in de bergen doorbreng. Al blijft een échte zomervakantie natuurlijk nog wel net iets anders 🙂
  Geniet er in alle geval van!

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   25 april 2018

   Oh, dat klinkt zo heerlijk. Ik denk dat ik nooit genoeg zou krijgen van het uitzicht.

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.