fbpx

Unicum: een jurkje en een meisje

Feliz straightgrain

Een kinderjurkje op model op Nononsonsmoms.  Er is voor alles een eerste keer.  

De naaiwereld voor meisjes gaat grotendeels aan mij voorbij.  Ik zie af en toe nieuwe patronen passeren bij mensen met dochters, maar meestal blijft dat niet zo hangen.  Logisch ook met al mijn mannen die hier rondlopen.

Patroonontwerpers van meisjesjurken zullen aan mij dan ook niet veel verdienen.  Behalve Straightgrain dan.  Op één of andere manier kan ik haar patronen enorm smaken.  Toen ik wist dat ik meter ging worden van een meisje (en een half jaar later van een tweede meisje), wist ik ook dat het Tinny patroon het eerst jurkjespatroon was dat ik ging aankopen.  Als je creaties tegenkomt die je magnifiek vindt en na doorklikken telkens ziet dat het om de Tinny gaat, is die aankoop geweldig gerechtvaardigd.  

Feliz

Het Feliz patroon van Straightgrain kocht ik onlangs aan om dezelfde reden als de Tinny.  Ik zag veel te veel jurkjes passeren die ik prachtig vond.

Ik heb tot nu toe nog geen massa’s kledij gemaakt voor mijn metekindjes. Grotendeels om dat ik het moeilijk vind om een ander zijn smaak in te schatten.  Wat ik mooi vind, wordt niet noodzakelijk mooi gevonden door een ander.  Smaken verschillen nu eenmaal.  Het is toch steeds een drempel waar ik over moet.  Bovendien hebben beide metekindjes ook nog eens een totaal ander huidtype dan de inwoners hier: lichte huid, blauw/grijze oogjes, lichtere haarkleur.  
De stofjes in mijn kast zijn dan ook meer gericht op onze warmere huidtypes. Behalve dan die 2,5 meter katoen: wit met lichtgroene krasjes.  Ooit kocht ik het voor een hemd voor mijn man, maar eenmaal thuis werd het toch te licht van kleur bevonden.  Zonde om die stof ongebruikt in de kast te laten liggen, toch?

De stof ging mee op naaiweekend en ik besloot er een Feliz mee te maken.  Eentje voor elk metekindje.  Ik kwam thuis met al 1 jurkje klaar in maat 2 jaar.  Voor de andere maat was het weekend toch wat te kort.

Zo een jurk op een kapstok tegen een muur is maar saai om naar te kijken op een blog, daarom wilde ik hier graag foto’s op model tonen. De mama van mijn metekindje zit momenteel in de cursus ‘Naaien voor Beginners’ die ik bij Madeline De Stoffenmadam geef.  Maar het model zelf was niet onmiddellijk beschikbaar en dus werd er een andere oplossing gezocht. Feliz jurkje straightgrain

Het Stoffenmadam-team ging voor mij op zoek naar een geschikt model dat in mijn jurkje zou passen.  Lien had thuis geschikt materiaal rondlopen en wilde voor mij foto’s schieten.  En zo komt het dat er klein, lief, schattig dropje dat ik niet ken hier op blog staat met mijn Feliz.

Wist je trouwens dat je bij Madeline De Stoffenmadam een workshop kan volgen om de Feliz te maken?  Je vindt hier alle info!

Op een rij

↑↓Feliz – Straightgrain

↑↓Katoen met mintgroene streepjes van Art Gallery – lang geleden bij Madeline De Stoffenmadam

↑↓Foto’s en model – beiden aangeleverd door Lien Verschueren ↑↓ Dikke dank u wel daarvoor x

____________________________________________

Dit is blogbericht 27/40 van de 40 dagen bloggen uitdaging.  Je vindt alle info hier en alle deelnemers hier.

 

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

11 Reacties

 1. Eilish
  16 maart 2018

  En was dat geen verademing zo’n jurkje i.p.v. kragen en polsbandjes aan hemden?
  Mooie jurk, schattig model.

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   17 maart 2018

   Nee, eigenlijk niet. Hemdjes met polsboorden zijn mijn comfortzone. Daar voel ik me veilig en daar vertoef ik graag 😉

   Beantwoorden
 2. Katrien
  16 maart 2018

  Zo schattig!! Ik maakte met hetzelfde stofje (dat ik initieel ook kocht voor een hemd voor de man) een Nova bloesje!

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   17 maart 2018

   Haha, zalig! Die Nova vind ik ook mooi. Volgens mij belandt die hier ook nog eens op mijn kniptafel

   Beantwoorden
 3. Tamara
  16 maart 2018

  Oh, heel mooi!! Gelukkig vond je het perfecte project voor dat stofje, het is inderdaad te mooi om te laten liggen!

  Moest ik voor een meisje mogen naaien zou ik ook meteen naar de patroontjes van Straightgrain grijpen, helemaal mijn ding! Jammer genoeg lijkt de mama van mijn metekindje niet zo blij te zijn met zelfgemaakt… dus voorlopig focus ik me maar op mijn jongens en mezelf 😉

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   17 maart 2018

   Zo jammer wel.

   Beantwoorden
 4. Joni
  16 maart 2018

  Ah! Ik studeerde samen met Lien (en zag je post en zag net dat zij hem deelde, toen viel mijne frang :)). Mooi!

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   17 maart 2018

   Merci! x

   Beantwoorden
 5. zebrazonderstrepen
  16 maart 2018

  super mooi!

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   17 maart 2018

   Merci!

   Beantwoorden
 6. Catherine - MamC
  16 maart 2018

  Dit dametje staat super met het jurkje, je twee metekindjes vast en zeker ook! Nog een sandaaltje en de zon en ’t is compleet.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.