fbpx

The gathered dress

The gathered dress, adult van The Avid Seamstress in een crêpe de viscose van Atelier Burnette

Ik zag op Instagram een jurk verschijnen die me erg comfortabel leek.  Mét zakken, als dat geen pluspunt was.  

Oh crêpe

De jurk bleek ‘The Gathered Dress’ te zijn van The Avid Seamstress. Ze leek me het geschikte patroon voor de ‘crêpe de viscose’ van Atelier Brunette die geduldig in mijn kast lag te wachten.

Het naaiweekend van vorige week was het ideale moment om mijn garderobe uit te breiden met wat luchtiger gerief.  Zo luchtig zelfs dat ik amper het gevoel heb dat ik iets aan heb.  Een mindfuck van jewelste. 

Eenmaal thuis besloot ik de jurk even te strijken voor het officiële blog-fotomoment.  Helaas zie je op de foto amper dat ze gestreken is.  Het stofje is niet bepaald vergevingsgezind en dus eigenlijk niet de beste keuze voor iemand die strijken graag tot een absoluut minimum beperkt.

Gathered

Aangezien de jurk ‘The Gathered Dress’ heet kan je wel al vermoeden dat er ergens rimpels in verwerkt zitten.  Net dat rugdetail overhaalde me om het patroon aan te schaffen.  Een minimalistisch model met zakken én een leuk detail.   De jurk is een los model, maar zit wel mooi aangesloten op borsthoogte. In het patroon zitten twee opties voor de mouwlengte: een net-niet-lang-genoeg-versie en een korte versie.  Na een eerste pasronde op naaiweekend stemden mijn meeste naaicollega’s toch voor een 3/4 mouw. Dat maakte de jurk iets verfijnder.  De lengte werd dus aangepast en ik nam ook 2 cm van de mouwbreedte weg aan de zoom.

Het patroon voorziet ook een rits op de middenrug, maar die liet ik weg. Ze zit ruim genoeg om er zo in te kunnen.

Op maat

Voor de maat ging ik gewoon af op de bijgeleverde matentabel.  Ik liet me enkel leiden door de borstomtrek omdat daar de jurk aanpassend moet zijn.  Mijn heup- en tailleomtrek vielen buiten de officiële maat van de matentabel (zoals altijd), maar omdat de jurk daar los zit, hield ik er verder geen rekening mee.

Ik ben erg fan van het model en plan om er nog eentje te maken.  Alleen moet ik eerst nog op zoek naar een stofje dat net wat strijkvriendelijker is.

Stof en patroon

↑↓Crêpe de viscose – Atelier Brunette bij De Stoffenkamer

↑↓The Gathered Dress – The Avid Seamstress ↑↓ Ik vond de papieren versie bij Marie Karo

____________________________________________

Dit is blogbericht 23/40 van de 40 dagen bloggen uitdaging.  Je vindt alle info hier en alle deelnemers hier.

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

10 Reacties

 1. Ann Vankeirsbilck
  11 maart 2018

  Mooi Ann! ik heb zo’n jurkje hangen! Het zit super gemakkelijk. Het is natuurlijk niet selfmade… Mooi mooi!

  Beantwoorden
 2. Anne
  11 maart 2018

  Mooi! Goed om te horen hoe de maat valt. Ik heb zo’n taille die niet bij de maattabel hoort ?
  Ik blijf twijfelen of ik het patroon zal aanschaffen aangezien ik iets gelijkaardigs (nog niet gemaakt) van Merchant and Mills, maar dan zonder het rimpel detail.

  Beantwoorden
 3. Saskia
  11 maart 2018

  Met blote benen en al! Staat je geweldig goed! Veel plezier ermee…
  PS: In mijn jeugd altijd nachtmerries gehad dat ik zonder kleren op weg was… Opletten hé ?

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   11 maart 2018

   Awel, ik heb dat dus ook al gedroomd.
   Yep blote benen, alles voor de foto 😀

   Beantwoorden
 4. katja
  11 maart 2018

  heel mooi jurkje!

  Beantwoorden
 5. Lize
  12 maart 2018

  Heel mooi! De jurk ziet er inderdaad handig uit.

  Beantwoorden
 6. Eva
  12 maart 2018

  Tof model, maar NOOIT OF VAN Z’N LEVEN gebruik ik nog AB-stof voor kledij. Zó kreuken!

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   12 maart 2018

   Nu weet ik het ook ?

   Beantwoorden
 7. Leentje
  13 maart 2018

  Dat lijkt mij zo’n jurk om in te wonen… supermooi!

  Beantwoorden
 8. Tamara
  14 maart 2018

  Dat model staat je mooi! En ik ben ook fan van de kleur, wel jammer van het kreukgehalte 😀

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.