fbpx

Mediteren – Ik wil het leren

Headspace - leren mediteren

In mijn tocht door minimalisme, traagheid en bewust leven kruiste mediteren regelmatig mijn pad.  Het maakte me nieuwsgierig en naar wat ik lees, sluit het erg aan bij mijn leven.  Maar hoe begin ik daar nu aan?

Feit is ook dat ik redelijk down to earth ben.  Ik schreef al eens over mijn yoga fail vorige zomer.  Een ooit deed ik samen met mijn man eens een vorm van stressmeditatie bij een therapeut.  Dat was ook niet zo een succes.  We kregen allebei de slappe lach.  Redelijk gênant als het om een persoonlijke sessie gaat.

Alle afbeeldingen zijn eigendom van Headspace

Maar ondertussen las ik al dat mediteren helemaal niet de zweverige bedoening is die er meestal mee geassocieerd wordt.  Je kan perfect de ‘fluff‘ uit meditatie halen en het enkel gebruiken om je mentaal te resetten.  Om bewust te worden van je gevoelens en van wat je denkt.  Om meer mindful te worden en in het ‘nu’ te leven en daar heb ik wel oren naar.

Headspace, de app

Ondertussen begon ik begin deze week met de app ‘Headspace‘ nadat ik er al heel wat positieve reviews over las.  De app maakt mediteren erg toegankelijk voor een beginner zoals ik.  Er zitten 10 gratis basislessen in de app.  Alles wordt mooi aangekleed met animaties zonder ergens maar ook zweverig te worden.  Vandaag start ik met les 5 van de basiscursus.  Eens ik aan les 10 zit, moet ik beslissen of ik ervoor wil betalen.  Alleen weet ik nog niet goed of de meerwaarde die de app biedt, groot genoeg is om de toch wel hoge kostprijs ervan te rechtvaardigen.  Een abonnement kost via de pc €10 per maand voor een maandabonnement, €6 per maand bij een jaarabonnement of je kan een lifetimeabonnement nemen van €300.  Vreemd genoeg zijn de prijzen via de smartphone duurder.

Kwaliteit moet zijn prijs hebben, maar het moet natuurlijk ook een toegevoegde waarde bieden aan mijn leven. Anders kan ik evengoed het geld uit het raam gooien.  Heb jij ervaring met mediteren?  Hoe doe jij dat?
Hebben je nog andere tips voor mij?  Ik lees ze graag. Ik hoop op die manier een weloverwogen beslissing te kunnen nemen.

____________________________________________

Dit is blogbericht 21/40 van de 40 dagen bloggen uitdaging.  Je vindt alle info hier en alle deelnemers hier.

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

2 Reacties

 1. Judith (Dietemiet)
  9 maart 2018

  Ik heb Headspace ook gebruikt en heb in die tien lessen precies genoeg geleerd. Ik zou ook niet weten wat verdere lessen nog toe te voegen hebben. Ik ga zijn stem wel missen … 🙂

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   9 maart 2018

   En maak je er dan voldoende tijd voor vrij uit je zelf. Ik denk dat ik me zonder stem nu nog hulpeloos zou voelen. Hopelijk gaat dat nog veranderen en krijg ik wat meer zelfvertrouwen

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.