fbpx

Met bling 2018 in!

Na mijn zonen ging ik ook met bling bling 2018 in.

Simpel en saai

Je zag het patroon hier al enkele keren verschijnen, maar Lora is dan ook mijn absoluut favoriet jurkjespatroon. Eentje dat je snel over je hoofd trekt, voelt alsof je in je pyjama rondloopt maar er gelukkig iets stijlvoller uitziet. Lora is een kleedje dat op mijn lijf geschreven lijkt. Ik heb er geen aanpassingen voor nodig, het verdoezelt buikjes en creëert zowaar een taille in mijn rechte lichaamsbouw.Je begrijpt dan ook mijn liefde voor het patroon. Wanneer ik een mooie rekbare jacquard zie, heb ik dan ook altijd last van Lora tunnelvisie. Om de één of andere reden kan ik dan geen enkel ander leuk damespatroon bedenken om zulke stoffen in te verwerken. Al zullen die er ongetwijfeld wel zijn.

Vaste lezers weten het ongetwijfeld al: ik ben op naaigebied redelijk braaf en eerder patronentrouw. Je kan het zelfs saai noemen, als je wil.  Het mag van mij.Lora La Maison Victor  

De rekbare jacquard, die ik gebruikte, trok mijn aandacht door het warme bordeaux. Ideaal voor mijn herfsttype. De zilveren accenten maakten haar tot een geschikte stof voor de feestdagen, die uiteindelijk nog een rode zilveren draad vormt met de outfits van de zonen
De streepjes, wel ja, dat vind ik toch altijd weer lastig bij het knippen en het stikken. Het vraagt allemaal wat meer precisie. Gelukkig is de voldoening achteraf dan ook groot wanneer het goed lijkt te komen.

Aanpassingen

Lora is op zich een erg eenvoudig patroon, dat ik standaard nog wat versimpel door de rits weg te laten en de achterpanden aan de stofvouw te knippen.

Simpel, mooi, comfortabel met hier en daar wat sparkle.  Alles wat ik hoop voor 2018.

Stof en patroon

↑↓Rekbare jacquard Emiel – bij Madeline De Stoffenmadam

↑↓Lora – uit La Maison Victor editie september/oktober 2015

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

9 Reacties

 1. Catherine - MamC
  7 januari 2018

  Woehoe, shiny lady!!

  Beantwoorden
 2. An
  7 januari 2018

  Never change a winning team! Rock your Lora x

  Beantwoorden
 3. Tamara
  7 januari 2018

  Heel mooi!! Het staat je geweldig goed! Waarom een ander patroon kiezen als dit je zo flatteert!!

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   8 januari 2018

   Echt hé

   Beantwoorden
 4. Lize
  8 januari 2018

  Heel mooi!

  Beantwoorden
 5. Davina
  8 januari 2018

  Ik wens jou hetzelfde toe in 2018! En een mooie Lora, ik heb er ook 2, maar ik heb net het gevoel dat ze mijn buikje in de verf zetten… Misschien dan toch afhankelijk van ‘soort buik’? 😀 haha

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   8 januari 2018

   Haha, ja dat kan goed zijn.

   Beantwoorden
 6. Jup, helemaal jouw ding! Jammer genoeg niets voor mijn figuur 😉

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   8 januari 2018

   Haha, ja. Wel handig. Sinds ik naai weet ik veel beter, wat bij me past en wat niet. Vroeger heb ik daar nooit zo bij stilgestaan

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.