fbpx

Melchior, mijn favoriete wijze!

Onze kerstboom is versierd en daar hoort naar goede gewoonte een kerststal onder. De drie wijzen zijn ook in onze stal op bezoek: Melchior, Balthasar en Caspar. En dat gaf me de inspiratie om jullie te vertellen over mijn laatste restaurantbezoek.

Een etentje voor mijn verjaardag, samen met mama en papa. De keuze was aan mij. Zoals gewoonlijk, zoek ik iets nieuws, iets waar ik nog nooit ben geweest. Ik vind het écht heerlijk om een nieuw restaurant te ontdekken, ik zou dat als job kunnen doen.

Op mijn verlanglijstje stond al enige tijd een relatief nieuw restaurant in Tienen, Melchior.

“Tienen, of all places”, hoor ik u dan denken. Ik moet toegeven dat ik dat ook even heb gedacht. Ik hoorde echter alleen maar goeds over het restaurant, dus ik besloot een tafeltje te reserveren.

Het restaurant

Op een frisse herfstavond in oktober trokken we naar de stad van de Suiker en van de Kweikers.

Het was koud buiten, binnen heerlijk warm. Het restaurant is erg hip ingericht. Brons, goud, banken met kussens in luxueuze stoffen en zware, donkere gordijnen. In het voorste gedeelte van het restaurant, staat de bar centraal. In het achterste stuk zit je vlakbij de keuken.

Inrichting Melchior

Het restaurant voelde heel gezellig en gemoedelijk aan.  Het personeel was vriendelijk.

Enige minpuntje, dat je helaas op zoveel plaatsen tegenkomt: de muziek stond net te luid om gezellig te keuvelen. De akoestiek zat wel mee bij Melchior, maar de muziek maakt het toch moeilijk om rustig met elkaar te praten. Zet dan nog een bende vrijgezellen aan het tafeltje naar ons en een rustige conversatie werd wel erg moeilijk.

Het concept

Melchior geeft op zijn website aan dat je zelf je menu kan samenstellen. Het biedt een aantal gerechten aan, zonder onderscheid te maken tussen voor-of hoofdgerecht. Je kan je menu dus zelf samenstellen.

Hou je het toch liever “klassiek”, dan kan je kiezen voor een menu -formule, Melchior’s choice. De chef maakt dan zelf een selectie uit de kaart. 4 gerechten voor 54,00 EUR, 5 gerechten voor 66,00 EUR. Er wordt wel nog een supplement gerekend voor kaas en voor enkele gerechten met een speciaal ingrediënt zoals truffel of kaviaar.

Het eten

Ik kan je helaas niet meer vertellen wat we precies allemaal gegeten hebben. Ik kan je wel nog kan vertellen dat het heerlijk was.

Elk gerecht zat goed in elkaar, de combinaties van smaken waren verrassend. Niet spectaculair speciaal, maar toch anders dan zovelen en erg lekker.

Ik laat je even meegenieten:

Amuses en brood Melchior
Heerlijke amuses en zalig brood!
Gerechten Melchior
Coquilles, krab, hertenkalf en ander lekkers!
Dessert en zoetjes Melchior
Dessert met chocolade en zoetjes bij de koffie

De conclusie

Ik ga vast en zeker nog eens terug naar Melchior. De ideale plek voor een culinaire avond, “als het eens wat meer mag zijn”.

Ondertussen staat het restaurant ook genoteerd in de nieuwe editie van Gault&Millau met een quotering van 14/20. Niet slecht voor een nieuwkomer.

Wat mij betreft zeker een aanrader!

 

 

The following two tabs change content below.
35 jaar oud en 8 jaar getrouwd. Tweelingmoeder van een identiek jongensduo. Waken over de balans tussen Job en Gezin is haar uitdaging, toch zijn beiden essentieel. Extravert, nieuwsgierig, sociaal en gourmande.

Laatste berichten van Eveline_nononsonsmoms (toon alles)

35 jaar oud en 8 jaar getrouwd. Tweelingmoeder van een identiek jongensduo. Waken over de balans tussen Job en Gezin is haar uitdaging, toch zijn beiden essentieel. Extravert, nieuwsgierig, sociaal en gourmande.

1 Reactie

  1. Joke (The Needle Of Choice)
    12 december 2017

    Oe, eentje om te onthouden precies!

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: