fbpx

Terug naar school!

Logo Duifhuizen

Back to school! Terug naar school!

Hoewel de zomervakantie twee maanden duurt, zie je al vanaf half juli reclame verschijnen om mama’s en papa’s er aan te herinneren dat de vakantie  niet zo lang duurt als ze lijkt. Onnozel vind ik dat dan, half juli.

Maar ondertussen zijn de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar toch maar gestart.

Een trage start

Bij de start van de zomervakantie, lijkt het of je een zee van tijd hebt om je kinderen voor te bereiden op het nieuwe schooljaar. En twee maanden is niet niks.

In de maand juli is er nog geen vuiltje aan de lucht. De eerste helft van de maand bestaat uit stress, stress om werk af te ronden en valiezen ingepakt te krijgen. Ik heb echt een é-pisch slecht humeur als ik moet inpakken. De tweede helft van juli is het dan zo ver: vakantie!

Tijdens de gezinsvakantie probeer ik mijn brein te herleiden tot pudding. Pudding die nog in staat is plezier te maken met de kinderen en lekker eten te vinden. Meer moet dat in juli niet zijn. Al is dat laatste altijd al een absolute basisoptie geweest, is mijn geval. Name a place and I’ ll tell you where I ate. Altijd al zo geweest. “Weet je nog dat leuke plaatsje aan de Middellandse Zee? Ah ja, is dat daar waar we gegeten hebben in dat gezellige restaurantje aan het water?” Iedereen heeft kapstokken nodig, toch?

Lichte paniek

In de maand augustus is het werken geblazen: mijn eigen werk hernemen, werk van collega’s opvangen en toch ongeveer een week dat gevoel van weemoed proberen af te schudden: “ach, ’t is weer voorbij, die schone tijd”.

Zo rond 15/08 begint het dan meestal te dagen: “Ik zou eens moeten kijken wat ze nodig hebben voor school”, “Ik heb uitnodigingen nodig voor hun verjaardagsfeestje”, “Zouden die schoenen nu alweer te klein zijn?” “Waar vind ik drinkbussen die niet lekken?” “Misschien toch een nieuwe boekentas?”

Een klein stukje in mij probeert dan nog angstvallig vast te houden aan het gevoel dat het nog zomer is en dat de zomer zorgeloos hoort te zijn. Voor ouders is dat eigenlijk nooit zo, zorgeloos zijn.

En plots is het bijna eind augustus, heb je nog een dikke week over voor het nieuwe schooljaar start (en hun verjaardag dichterbij komt) en realiseer je je dat je allicht niet alles meer geregeld krijg. Elk weekend is nog volgepland met leuke zomeractiviteiten en je ziet niet in hoe je nog in godsnaam nog alle winkels geraakt.

Lang leve internet,zondagopeningen en wat zotte planning

Voor mij soort is het bestaan van webshops een hemels iets. De kinderen hadden nieuwe schooltassen nodig. Eerlijk gezegd zag ik het niet zitten om hier meerdere winkels voor af te schuimen. Hoe vind je overzicht? In welke winkel verkopen ze de leuke merken? Wat als je kinderen dan net het meest afschuwelijke exemplaar “ever existing on this planet” uitkiezen?

Moeder zijnde van twee kleuters, behoud ik me nog even het recht voor om schaamteloos enkele beslissingen in hun plaats te maken. Vrije keuze is een uiteraard een hoog in het vaandel te dragen waarde, maar stiekem wil ik wel graag dat mijn kinderen er toch nog wat  cute uit zien. Rode kousen in groene schoenen en daarboven een okergele en bruin – geruite short is voor mij een no go.

Voor het eerste leerjaar mogen ze zelf hun boekentassen uitkiezen, dit jaar heb ik het nog even in hun plaats gedaan.

Daarnaast had ik ook nog nieuwe labels nodig en nieuwe drinkbussen. En die fruit- en koekendoosjes zijn alweer hun tekening kwijtgeraakt in de wondere wereld van de afwasmachine.

Tijd voor actie!

Nieuwe boekentassen van www.duifhuizen.be

Kleuterboekentassen zijn hier geen lang leven beschoren. Zijn ze niet stuk aan de buitenkant, dan hangt er wel een vreemd geurtje aan de binnenkant (ah ja, lekkende drinkbussen). Dan toch maar twee nieuwe boekentasjes voor de 3 kleuterklas. Afsluiten in stijl, denk ik dan.

Net op het ogenblik dat ik dacht: “misschien moeten we dit weekend dan toch maar eens beginnen rondkijken voor nieuwe boekentassen”, kwam er een leuke mail binnen van Duifhuizen.be.  Zoals het een nieuwsgierig aagje betaamt, checkte ik hun webshop en zag allerlei leuke rugzakken die niet zouden misstaan op de rug van mijn Kabouters.

Of we wilden samenwerken? Graag!

De webshop biedt een ruime keuze aan boekentassen voor mini’s aan uiteenlopende prijzen. Bij het maken van mijn keuze, hield ik wel een meetlat en een boekentas van vorig jaar bij de hand omdat ik nogal slecht ben in het inschatten van afmetingen. Bij de eigenschappen kan je telkens ook lezen hoe de rugzak is ingedeeld binnen in.

Ik koos voor twee gelijkende rugzakjes van ZebraTrends. Ideaal voor mijn tweeling die zo hard op elkaar willen lijken (dan doen ze fysiek natuurlijk wel al), maar toch zo verschillend zijn.

De keuze werd bevestigd en twee dagen later waren de rugzakken in mijn bezit. Duifhuizen belooft ook een snelle levering: voor 22u besteld, de dag nadien thuisbezorgd. Indien het artikel niet op voorraad is, duurt het 1 tot maximaal drie werkdagen voor je je bestelling in handen hebt. Ideaal voor late beslissers!

Toen de boekentassen toekwamen bleek ik de juiste keuze te hebben gemaakt: de tassen zien er net zo uit als op de foto’s van de webshop.

De jongens zijn dolenthousiast over hun nieuwe schooltassen. En de doos? Die werd meteen gerecycleerd als bus. Toet-toet!

Jongens happy, mama happy.

Labels van Goedgemerkt

Wat ik niet meer kan missen bij de start van het nieuwe schooljaar, zijn de naamstickers en de plakgemak kledingstickers van Goedgemerkt.

Ik geef meteen toe dat ik nog geen stickers van een andere webshop heb getest. Goedgemerkt werd me ooit aangeraden door mijn schoonzus en sindsdien ben ik er blijven plakken. *hebje’m* Feit is dat de opdruk van de fruitdoosjes ondertussen verdwenen is, maar dat de naamstickers op de achterzijde nog dapper volhouden.

Naamstickers, kledingstickers, instrijklabels, en SOS naambandjes. We hebben ze allemaal. De naamstickers zijn zo herkenbaar voor de kinderen, de kledingstickers plak je zo  op het etiket van een trui of een jas en klaar. Geen strijkijzer of naaimachine meer nodig!

Begin deze week plaatste ik nog snel een bestelling, twee dagen nadien lagen de stickers al op me wachten op mijn bureau.

goedgemerkt.nl

 

En wat nog?

Bleven nog enkele dingen over die ik niet online kon of wilde doen: een outfit voor de eerste schooldag, een kappersbezoek, de keuze van de fruitdozen/nieuwe drinkbussen en een grondige poetsbeurt  van de schoenen.

Bij het schrijven van deze post heb ik tussendoor een outfit uitgezocht, ben ik met de kinderen naar de kapper gereden, heb ik nieuwe veters voor de schoenen van KabouterV gekocht en hebben we een bezoek gebracht aan De Kinderplaneet. En passant hebben we ook uitnodigingen voor het verjaardagsfeestje van 10.09.2017 op de kop getikt.

Kennen jullie De Kinderplaneet? Het Dat is zowat het Walhala voor kinderspullen in onze buurt. Vooral gekend voor de geboortelijsten, maar je vindt er ook speelgoed, kledij, schoolspullen en fietsen voor kinderen. Het grote voordeel is dat de winkel ook open is op zondagvoormiddag. Topper.

Daar kozen de kinderen dan toch maar zelf hun nieuwe fruit- en koekendoosjes en een nieuwe drinkfles. Dat mochten ze dan wel ;-).

Helemaal klaar!

En zo is het toch nog maar 28.08.2017  en zijn de Kabouters al helemaal klaar om er in te vliegen op 01.09.2017. Mum’ s got everthing under control. I think…

Ik besef dat ik er volgend jaar beter op tijd aan begin: inkopen voor de kleuterklas zijn allicht niets in vergelijking met de voorbereiding op het eerste leerjaar. Allicht ben ik nu ook nog een paar dingen vergeten, maar daar kom ik dan wel snel achter.

Hoe verlopen de voorbereidingen bij jullie?

 

The following two tabs change content below.
35 jaar oud en 8 jaar getrouwd. Tweelingmoeder van een identiek jongensduo. Waken over de balans tussen Job en Gezin is haar uitdaging, toch zijn beiden essentieel. Extravert, nieuwsgierig, sociaal en gourmande.

Laatste berichten van Eveline_nononsonsmoms (toon alles)

35 jaar oud en 8 jaar getrouwd. Tweelingmoeder van een identiek jongensduo. Waken over de balans tussen Job en Gezin is haar uitdaging, toch zijn beiden essentieel. Extravert, nieuwsgierig, sociaal en gourmande.

3 Reacties

 1. Kim
  29 augustus 2017

  Dat zijn super goede rugzakjes! Ik heb er vorig jaar gekocht van dat merk voor mijn twee schoolgangers, nadat de oudste sinds de start van zijn schoolcarrière er al twee volledig versleten had en echt: die zien er na 1 jaar zeer intensief gebruik door een instapper en derdekleuterklasser nog steeds super uit. Geen gerafelde litskes, geen kapotte ritsen, geen losgekomen/losgetrokken stukken. Top kwaliteit!

  Hier staat ondertussen weer een nieuwe boekentas klaar. Een groter exemplaar deze keer, want hier starten we met het eerste leerjaar. Ook best spannend hoor 😉

  Maar je doet me er aan denken dat ik ook beter werk begin te maken van die verjaardag 🙂

  Beantwoorden
 2. Patricia
  29 augustus 2017

  Zeer gelijklopend verloop van de zomervakantie bij mij. Gaande van “Ach, meer dan tijd genoeg”, naar “Oei, best toch eens nadenken wat we nodig hebben”, tot nu “Verdorie, nog 4 dagen!”. Eén van de lastigste laatste dingen zijn bij mij altijd de nieuwe turnpantoffels. Nu dus weer… Welke schoenmaat neem ik? Best snel beslissen! ?

  Beantwoorden
 3. S*fie
  29 augustus 2017

  Hier geen stress over alles nog te regelen voor het eerste leerjaar. De boekentas liet aan de oma over (met goede smaak), turnzak maakte ikzelf en de rest recupereren we van vorig jaar. Ideale wereld lijkt me (sssst laat me nog even in de waan)

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: