fbpx

Wat eten we vanavond? Chips!

Stel dat je chips als antwoord kan geven aan je kinderen die tot den treure toe de afgezaagde vraag over wat we vanavond gaan eten stellen?  Hoe geweldig zouden ze dat niet vinden.  Ik scheef al eens over een avondmaal met chips. Hoog tijd om mijn chipsgerechten wat te variëren en uit te breiden met 2 nieuwe gerechten.

Hier vinden ze het chips antwoord alvast geweldig, toch in het begin.  Dat er ook groenten aan te pas komen is dan net wat gemakkelijker te verteren voor die arme kindertjes door hun immense enthousiasme bij het woord chips.  Gewiekste ouders noemen ze zoiets zeker? Muhaha!bio tortillachips carrefour - recept carne asada

Ik kan me hier natuurlijk perfect achter het kleine volkje verstoppen, maar eerlijkheidshalve vind ik gerechten met chips maken ook net wat leuker dan standaard koken. De nacho’s staan hier dan ook zeer regelmatig op het menu.
Dat Carrefour nu naast zijn gewone tortillachips ook Bio tortillachips in zijn assortiment heeft, gaf me helemaal het perfecte excuus om nog eens met chips aan de slag te gaan. Win – win heet dat.

Mexicaanse tortillasalade

Dit gerecht is een topper als lunch.

Dit heb je nodig:

Voor de salade

 • 100 g sla naar keuze (ik ben wel fan van ijsbergsla in dit gerecht)
 • klein blikje maïs
 • 250 g kerstomaatjes
 • een zak tortillachips
 • 2 avocado’s
 • 1/2 rode ui
 • 1/2 komkommer
 • enkel takjes koriander
 • peper en zout

Voor de dressing:

 • 200 g zure room
 • 2 el salsa
 • 1 limoen
 • een snuifje komijn
 • een snuifje zacht paprikapoeder
 • peper en zout

Bereiding:

 1. Snijd de kerstomaatjes in 2, de komkommer en rode ui in blokjes en de avocado in reepjes. Besprenkel de avocado onmiddellijk met het sap van een halve limoen om verkleuring tegen te gaan. Meng met de rest van de ingrediënten tot een salade.
 2. Maak de dressing door de zure room wat los te kloppen en er de salsa door te roeren. Voeg limoensap, peper, zout, komijn en paprikapoeder toe naar smaak.
  Hou je liever van pikant, dan kan je hier gerust Jalapeñopepers en/of chili aan toevoegen.

Carne Asada

Dit is een super heerlijk barbecuegerecht dat al lang op mijn wishlist stond. Het recept stond in de zomereditie van de Simply You. Het magazine van Carrefour dat je gratis mee kan nemen uit de winkel. De recepten uit het magazine vind ook je allemaal online.
recept toritllachips carne asadaHelaas liet het Belgische zomerweer me wat in de steek en bracht het barbecuetoestel de zomer vooral in het tuinhuis door. Begin deze week werd mijn geduld eindelijk beloond. Frank voorspelde een prachtige, hete zomerdag.
Het vlees werd gemarineerd, de paprika’s en tomaten werden geoogst uit de tuin van mijn ouders en de kolen werden aangestoken.  tortillachips carrefour simply you - recept carne asada

Ik paste het recept van de Carne Asada wel een klein beetje aan.  Pikant is hier met de kinderen niet zo een goed idee en dus verving ik het door mild paprikapoeder. Xeresazijn had ik niet in huis en verving ik door wittewijnazijn.

Echt een aanrader dit gerecht.  Helemaal anders dan hoe er een barbecue bij ons normaal uitziet (lookbroodjes, worstjes, brochettes) maar dit is een topper van formaat.  

Hopelijk kondigt Frank binnenkort nog een mooie nazomer aan. De barbecue zal blij zijn.

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

1 Reactie

 1. eva
  4 september 2017

  Haha, ik doe dat soms ook, chips op het menu zetten. Het gezicht van die kinders dan :-))

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: