fbpx

Perfect Challenge 6 – Mijn Not Perfect bekentenis

De perfect challenge is afgelopen.  De hele zomervakantie werd ik uitgedaagd door Miss Pixie om uit mijn comfortzone te komen.  Dat ging de ene week al wat makkelijker dan de andere.

Ik stapte pas een week na de challenge begon in. Ik kon maar niet beslissen of ik nu zou meedoen of niet.  Ook de laatste week miste ik door reizen en tripjes.perfect challenge

Als je me vraagt of ik het opnieuw zou doen, is het antwoord volmondig ja.  Het is fijn om eens wat bewuster met de dingen bezig te zijn.  Met 2 kinderbommetjes die hier 2 maanden lang rondspringen is tijd maken voor mezelf niet altijd even makkelijk, laat staan om mijn geduld te bewaren en in de zoveelste broederruzie te bemiddelen.  De challenge bood toch wat houvast en iets om mijn tanden in te zetten, gewoon omdat ik het wilde.

Not Perfect Bekentenis

Stephanie van Miss Pixie vroeg me om ook eens iets te delen dat niet zo perfect was. Heb je eventjes?  Niets loopt hier perfect, ver van zelfs en als je hier af en toe meeleest zou je dat toch al moeten doorhebben.

Als ik dan toch eentje uit de lange rij moet uitpikken dan is het toch wel de ongezonde eetgewoonten die er tijdens elke vakantie weer insluipt.  De structuur valt weg en daardoor ben ik ook weinig met een maaltijdplanning.  Hoe vaak ik de week niet begin met een maaltijdplanning om die dan volledig over boord te gooien. In het slechtste geval moet ik al dat vers voedsel weg gooien wegens ongebruikt.

Boosdoeners?  Last minute afspraakjes met vriendinnen aan een speeltuin, logeerpartijtjes, een bezoek aan de Ikea (ah, ballekes) of aan Decathlon Evere (de Quick zit er vlak naast), uitstapjes die veel langer uitlopen waardoor ik doodop ben en echt geen zin heb om nog te koken,… name it, het gebeurt hier heel vaak tijdens de vakantie.
Eigenlijk zijn het totaal geen boosdoeners, maar zie ik ze eerder als blijmakers.  Ze zorgen voor vrijheid en onverwachte dagen. Heerlijk toch?  Dus als het er dan wat ongezonder aan toegaat is dat maar zo.  Ik vind het net leuk om niet alles vooraf vast te leggen en de dagen wat op ons af te laten komen.

De start van het nieuwe schooljaar volgende week brengt opnieuw structuur in de dagen en dat komt ons gezonde eetpatroon alleen maar ten goede.  Al kijk in niet bepaald uit naar de avondrush: kinderen die doodop en overprikkeld zijn en dan nog aan dat huiswerk moeten beginnen.

Maar kom, dat zijn zorgen voor volgende week.

Zorgt vakantie in jouw gezin ook voor een zekere chaos, of kan jij wel de structuur behouden?

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

2 Reacties

 1. hanne
  28 augustus 2017

  Structuur is er weinig tijdens onze vakantie. Al probeer ik wel rustmomenten in te lassen. Een dagje thuishangen, een avondwandeling met het gezin, alles om toch maar een beetje de druk eraf te laten. En blijkbaar heb ik dat niet alleen nodig, regelmatig vraagt de dochter om samen een filmpje te kijken in de zetel. Geniet nog van de laatste week, wij gaan dat ook doen!

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   31 augustus 2017

   Dat doen we!!!

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.