fbpx

Perfect Challenge 3 – Lastige klusjes en uitstelgedrag

Na mijn yoga fail van vorige week, kon het alleen maar de goede kant op gaan met deze challenge.  

Vorige zondag maakte ik al een oplijsting van de klusjes waar ik toch dringend eens werk van diende te maken.
Hoewel ik deze week niet vaak thuis was, lukte het me toch om het een en ander te realiseren. Vaak is het beginnen gewoon de grootste drempel.  Net zoals met joggen, eens je die schoenen aan hebt en de deur uitstapt is de rest kinderspel.  Meestal vind ik, eenmaal begonnen, nog een voorraadje energie om net nog wat meer te doen dan gepland.  Als we dan toch bezig zijn.

De lijst van vorige week:

 • kleerkasten van de kinderen uitmesten (volgens mij liggen daar nog maatjes 104 in)
 • speelgoedbakken beneden uitmesten en plaats creëren voor de WiiU
 • de zift van het schuifraam hangt in flarden (vliegenhor voor de lezers uit de andere provincies) en moet vervangen worden
 • bureau opruimen en de schoolspullen van de kinderen in hun bewaardoos stoppen
 • stoffenkast opruimen en organiseren
 • berging met proviand eens onder handen nemen (daar gaan lijken uit de kast komen, ik zweer het u)
 • naar de huisarts en apotheek gaan om de paperassen ivm medicatie in orde te brengen (Staat morgen ingepland)

Ik voegde er nog eentje toe die ik uit het oog verloren was:

 • de oven uitkuisen

Niet slecht vind ik zelf.  Het laatste puntje kan morgen pas gebeuren want een mens moet nu eenmaal rekening houden met de spreekuren van de huisarts.

Het enige wat ik nu nog moet doen is de dingen die een andere bestemming krijgen, op hun bestemming brengen.  Daar durft het soms ook nog eens mislopen.  Versleten kledij moet nog naar de container gebracht worden, herbruikbare spullen naar de kringwinkel en sommige dingen moet ik op een tweedehands site zetten voor de verkoop.  We zijn er dus toch nog niet helemaal.

Perfect? Challenge 4 – Een week zonder… alcohol.

Volgende week doen we van minder.  Je kiest zelf wat je gaat minderen.  Ik ga voor een week zonder alcohol.
Niet dat ik zoveel drink, maar ik merk wel dat ik, nu het warm weer is en ik in vakantiestemming ben, veel vaker alcohol drink dan anders. Meestal gaat het om een Aperol Spritz, een glas rosé of een Desperados.  Iets om toch bij stil te staan, want slechte gewoonten sluipen meestal binnen zonder dat je er erg in hebt.
Op de Instagram stories kan je volgen hoe het gaat met deze nieuwe uitdaging.  Volgende zondag kan je hier op de blog lezen hoe het ging.

Wat zou jij kiezen mocht je meedoen aan ‘Een week zonder…’?  Ook alcohol of eerder chocolade, koffie of misschien wel schermpjestijd of de auto? 

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

2 Reacties

 1. delphine
  23 juli 2017

  goed gedaan deze week
  oh my god een week zonder koffie dat zou niet goedkomen nu ik terug moet gaan werken 😉
  het alcoholverhaal ken ik, normaal gezien drink ik maar een tweetal glazen per maand maar nu toch al drie deze week omdat het mooi weer en verlof was (en omdat ik naar Nancy ging 😉 ) veel succes

  Beantwoorden
 2. Lisette
  25 juli 2017

  Succes! Ik ga voor een week zonder naaimachine, maar dat is vals spelen want ik ga lekker op vakantie.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: