fbpx

Artistic Akita – luchtige Disneyland-top

seamworkakita Colette Patterns Akita Pattern

Woensdag was het eindelijk zover.  We vertrokken naar Disneyland Parijs, hét cadeau voor S. zijn eerste communie.  3 dagen pretpark betekent dan ook comfortabele kledij meedoen.  Geen strakke, fashionable statements voor mij op dat moment, maar wel een short waarmee ik gemakkelijk in en uit al die attracties kan stappen. Boven die short draag ik, bij hete temperaturen, liefst van al een losse en luchtige top waarbij okselvijvers geen kans hebben.

Akita

Akita is een top uit die uit slechts 1 patroondeel bestaat.  Alleen is dat niet handig wanneer je gebruik maakt van een print met één richting, anders staat je print aan de rugkant op zijn kop.  Ik knipte het patroon dus door aan de schouders zodat mijn ‘Artistic People‘ geen kopstand deden. Akita Colette Patterns
Aan de binnenkant worden alle naden afgewerkt met biais met onderaan elke zijnaad een kort splitje om plaats te maken voor de poep.    Ik deed geen enkele aanpassing aan het patroon (buiten het doorknippen van het patroon dan) en maakte mijn gewone confectiemaat.  Ze past perfect.

Als stof koos ik een zachte  viscose, ideaal om zo’n luchtige top mee te maken. Bovendien passen de kleuren perfect bij 2 shorten uit mijn kast en dat is echt een voorwaarde wanneer ik nu stof koop.  Past het niet bij de rest van mijn garderobe, dan koop ik ze niet (meer).  

Akita deed het alvast geweldig in Dinseyland Parijs. Ze heeft de rollercoastertest met glans doorstaan en geloof me… ze werd tot het uiterste getest.

Stof en patroon

↑↓Artistic PeopleViscose bij Madeline De Stoffenmadam

↑↓Akita – Colette Patterns

 

 

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

10 Reacties

 1. Wax, een hele mooie top in een heel mooi stofje! En één patroon deel (allee ja, in jouw geval twee) da’s echt straf!

  Beantwoorden
 2. Marieke
  28 mei 2017

  Mooi! Leuke stof! Heerlijke top de Akita! Ik ben ook fan! Zeker sinds ik tot de conclusie kwam dat de zijnaden ook prima afgelockt kunnen worden ipv de biaisafwerking.

  Beantwoorden
 3. Silke (spoetniksels)
  29 mei 2017

  Prachtige combi!

  Beantwoorden
 4. liezewiezewoes
  29 mei 2017

  oh woow wat een fijne top!!

  Beantwoorden
 5. Sascha
  29 mei 2017

  Dat “plaatsmaken voor poep” snap ik niet….

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   29 mei 2017

   Er zit in beide zijnaden een splitje van een 5-tal cm zodat het mooi over je achterwerk valt en nergens blijft opstroppen.

   Beantwoorden
 6. Tamara
  29 mei 2017

  Toffe top!

  Beantwoorden
 7. Tam Tam
  30 mei 2017

  Helemaal mijn ding, zo’n top met aangeknipte mouwen!! Hup, patroon in het mandje en ik begin er ook aan 🙂

  Beantwoorden
 8. superleuke top! was ik net naar op zoek eigenlijk….

  Beantwoorden
 9. Ellen Naait
  6 juni 2017

  waw zo mooi! dat model, die kleuren, goed gemaakt!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: