Artistic Akita – luchtige Disneyland-top

Woensdag was het eindelijk zover.  We vertrokken naar Disneyland Parijs, hét cadeau voor S. zijn eerste communie.  3 dagen pretpark betekent dan ook comfortabele kledij meedoen.  Geen strakke, fashionable statements voor mij op dat moment, maar wel een short waarmee ik gemakkelijk in en uit al die attracties kan stappen. Boven die short draag ik, bij hete temperaturen, liefst van al een losse en luchtige top waarbij okselvijvers geen kans hebben.

Akita

Akita is een top uit die uit slechts 1 patroondeel bestaat.  Alleen is dat niet handig wanneer je gebruik maakt van een print met één richting, anders staat je print aan de rugkant op zijn kop.  Ik knipte het patroon dus door aan de schouders zodat mijn ‘Artistic People‘ geen kopstand deden. Akita Colette Patterns
Aan de binnenkant worden alle naden afgewerkt met biais met onderaan elke zijnaad een kort splitje om plaats te maken voor de poep.    Ik deed geen enkele aanpassing aan het patroon (buiten het doorknippen van het patroon dan) en maakte mijn gewone confectiemaat.  Ze past perfect.

Als stof koos ik een zachte  viscose, ideaal om zo’n luchtige top mee te maken. Bovendien passen de kleuren perfect bij 2 shorten uit mijn kast en dat is echt een voorwaarde wanneer ik nu stof koop.  Past het niet bij de rest van mijn garderobe, dan koop ik ze niet (meer).  

Akita deed het alvast geweldig in Dinseyland Parijs. Ze heeft de rollercoastertest met glans doorstaan en geloof me… ze werd tot het uiterste getest.

Stof en patroon

↑↓Artistic PeopleViscose bij Madeline De Stoffenmadam

↑↓Akita – Colette Patterns

 

 

10 thoughts on “Artistic Akita – luchtige Disneyland-top

  1. Mooi! Leuke stof! Heerlijke top de Akita! Ik ben ook fan! Zeker sinds ik tot de conclusie kwam dat de zijnaden ook prima afgelockt kunnen worden ipv de biaisafwerking.

    1. Er zit in beide zijnaden een splitje van een 5-tal cm zodat het mooi over je achterwerk valt en nergens blijft opstroppen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *