Flanellen pyjama THEO hack

Jongens toch, was de aanleiding voor dit naaisel. Ik negeerde al 10 cm lang dat S. een nieuwe pyjama nodig had. Voor A. maakte ik er al 1 in zachte nicky velours, maar de pyjama van zijn oudere broer bleef maar op de planning plakken, om telkens voorbij gestoken te worden door andere zaken.

De facebookadvertentie van Jongens Toch! bracht daar verandering in. Deze webwinkel was ik uit het oog verloren eerlijk gezegd en nu stopt hij er jammer genoeg. Je krijgt 50% korting op stofjes met de code ‘uitverkoop’ en dus ging ik eens piepen.

De flanellen stoffen sprongen meteen in het oog en bleken lekker betaalbaar, wat ik voor een pyjama toch wel handig vind.
Ik koos voor de giraffenversie en kocht 2 meter voor een maatje 128.

Theo Zonen 09 flanellen pyjama
Om de echte flanellen pyjama na te maken, besloot ik zijn gekochte exemplaren te bestuderen. De pyjama’s in zijn kast hebben geen staander onder hun kraag en zijn afgewerkt met paspel.
Ik nam de patroondelen van THEO uit de kast en besloot hiermee aan de slag te gaan. Hoe minder ik patronen moet overtekenen hoe beter.
De staander werd weggelaten en ook de versteviging liet ik achterwege. Ik paste hier en daar wat aan, waaronder het weglaten van de mouwsplit en ik zocht een andere manier om de binnenste rugpas vast te maken. Ondertussen nam ik wat foto’s zodat ik volgende winter niet opnieuw mijn hersenpan moet pijnigen.

De satijnachtige zwarte paspel vond ik in mijn voorraad en de kamsnaps ook.

Wolf zonen 09 flanellen pyjamaVoor de broek gebruikte ik een ander patroon van Zonen 09 dat ik hier al had liggen: WOLF. Dit is een pyjamapatroon maar wel eentje voor rekbare stoffen.
De WOLF-broek heeft ruime pijpen en dus besloot ik dat dit ook wel ging lukken met een niet-rekbare stof.
Ik knipte de broek zonder zijnaad en met aangeknipte tailleband. Onderaan de broek liet ik de paspel terugkomen en verving het boordje in boordstof door flanel.Theo Zonen 09 flanellen pyjama

Zo heeft de oudste zoon hier, 10 cm te laat, eindelijk een pyjama erbij. Lekker warm en super zacht. Zo HYGGE!  De wat onscherpe foto’s moet je er maar bijnemen.  Dat behoort tot de wintercharme.

Stof en patroon:

↑↓Flanel Giraffen – bij Jongens Toch!

↑↓Theo – Zonen 09 ↑↓ Zonder staander en mouwsplit ↑↓ maat 128

↑↓Wolf – Zonen 09 ↑↓ zonder zijnaad, met aangeknipte tailleband ↑↓ maat 128

16 thoughts on “Flanellen pyjama THEO hack

  1. Prachtig!! Ziet er een zalig stofje uit! Jammer genoeg heeft die zoon van mij het snel veel te warm, zeker in bed, dus zijn flanellen pyama’s hier niet nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *