fbpx

KCW: Aan de slag met sport/speel stof

De Olympische Spelen zijn volop aan de gang.  Heerlijk om eens iets anders te zien dan de voetbal of wielrennen.  Supporteren voor onze judoka’s, zwemmers, turnsters,… Jammer dat we daar telkens 4 jaar op moeten wachten.  Geïnspireerd door deze topprestaties ging ik aan de slag met athleisure.

Athleisure zit nieuw in het assortiment bij Manel en is een stof specifiek ontworpen voor sport- en speelkledij. Ze is synthetisch, kreukt niet en neemt geen vocht op, alles wat sportkledij nodig heeft.  Bovendien is ze ook nog eens vuilafstotend en kreukvrij, wat dan weer handig is rond kinderlijfjes. Deze print kreeg de mooie naam: When Leaves Become Birds 

Ik zag de FJARA top van Pienkel online komen en besloot mijn eigen sporttop te maken.  Ideaal voor mijn loopjes.  fjara pienkel manel athleisure

De stof heeft veel rek in de breedte waardoor ik de stof zelf kon gebruiken om de boordjes af te werken.  Hoewel de stof kreukvrij is, lukte het strijken van de boordjes en de zoom heel vlot.  Bovendien bleef ik gespaard van omkrullende randjes, want we weten allemaal hoe verschrikkelijk onhandig die kunnen zijn.

Als bonus kreeg ik uit de lap ook nog net een Malik shirt voor de zoon. Mijn eerste ‘marcelleke’ ooit.  Ik moest enkel een klein beetje foefelen met de naadwaarde en de zoom om het uit het restje te krijgen, maar dat ziet niemand.  En zo kon ik toch nog meedoen met de Kids Clothes Week.Manel Malik shirt LMV La Maison Victor Manel When leaves become birds Malik LMV La Maison Victor

De zoom werkte ik af met de overlock volgens haar tutorial.  Dat ging supervlot.  Die tweelingnaald gaat hier niet veel meer uit de kast komen.  

De bisceps werden hier goed getraind.  Kwestie van op tijd klaar te zijn voor de Olympische Spelen van 2028.

 

Stof en patroon:

↑↓When Leaves Become Birds – Manel ↑↓ Ik kreeg uit het paneel een Fjara (tot maat 10) EN een Malik tot maat 116.

↑↓Fjara top – Pienkel

↑↓Malik shirt – La Maison Victor ↑↓ mei – juni 2015

•Deze blogpost bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd.


Wat ik eerder schreef:

Als een vis in proper water


Wat anderen schreven:

Als een visje in het water met Manel – door Emma & Mona

Twinning with fjara tank – door Querida Jotixa

Malik meets Jan Fabre in Florence – door MamC

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

20 Reacties

 1. gerhildemaakt
  11 augustus 2016

  Mooie stof en toffe verwerking! Zo moeder, zo zoon. 🙂

  Beantwoorden
 2. Riet Van de Walle
  11 augustus 2016

  Oh, die zijn tof! Interessant, die stof. En dat zomen ga ik eens bestuderen!

  Beantwoorden
 3. isewblanche
  11 augustus 2016

  Superleuke shirtjes! zal veel gedragen worden vermoed ik. Die afwerking is echt snel en makkelijk hé… Merci voor de vermelding. X

  Beantwoorden
 4. laura
  11 augustus 2016

  Woep woep!! 2 heerlijke tops gemaakt, run baby, run 😉
  De zoomafwerking is zalig hé!!

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   11 augustus 2016

   Merci voor hem onder de aandacht te brengen. 🙂

   Beantwoorden
 5. miekeitsmie
  11 augustus 2016

  Superleuk resultaat! Dat zomen moet ik toch eens in detail lezen, ziet er heel netjes uit zo!

  Beantwoorden
 6. stannel78
  11 augustus 2016

  Héhé, leuk zeg! Dat zomen staat al langer op mijn lijstje (zoals veel trouwens). Leuke twinning!

  Beantwoorden
 7. piepow
  11 augustus 2016

  Leuk!!

  Beantwoorden
 8. anaaisid
  11 augustus 2016

  Superleuk!

  Beantwoorden
 9. withlovebyeva
  11 augustus 2016

  Manel brengt alle stofsoorten uit die ik tot nu toe miste! Supertof weer!

  Beantwoorden
 10. Pienkel
  11 augustus 2016

  Geweldig! Jullie zien er top uit met zn tweeën!

  Beantwoorden
 11. lunatiek
  11 augustus 2016

  Mooi stofje! Tof verwerkt!

  Beantwoorden
 12. liebest
  11 augustus 2016

  Prachtig !!! Maak je mij ook een ?? Plies ???

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   11 augustus 2016

   Maar jij kan dat toch zelf 😉

   Beantwoorden
 13. MamC
  11 augustus 2016

  Inderdaad de ideale stof voor sportgerief precies en nog mooi ook!!
  Dankjewel voor de vermelding, X.

  Beantwoorden
 14. YeRaSi
  12 augustus 2016

  ik vind dit echt een topper, de twinning, de stofkeuze, de afwerking!! echt petje af!!

  Beantwoorden
 15. jochapeau
  12 augustus 2016

  Wat een zalige twinning !!!

  Beantwoorden
 16. Joke (The Needle Of Choice)
  14 augustus 2016

  Kreukvrij, hoera alleen al daarvoor! Als bonus nog eens geweldig mooie shirtjes ook 🙂

  Beantwoorden
 17. Sylvia
  15 augustus 2016

  Een gat in de markt deze sport stof. Ik heb me onlangs suf gezocht naar een geschikte stof voor een wielertrui… Echt heel tof gemaakt!

  Beantwoorden
 18. Femke
  26 augustus 2016

  wouw heel erg mooi en wat een leuk stofje is dat mooie print..

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.