fbpx

Snelle zomerjurk

Ik ben een kleedjesfan.  1 kledingstuk aantrekken en volledig aangekleed zijn.  I like!  Mijn garderobe bestaat er dan ook hoofdzakelijk uit.  Alleen hangen daar weinig ’topzomer’-stuks in.  Ah ja, in België is het niet vaak ’topzomer’ en in de bergen (onze normale vakantiebestemming) ook niet echt.  De topzomerstuks die hier in de kast hangen, zijn dan ook al enige jaartjes oud.

Ik breidde mijn garderobe al uit met de topzomer-Leila-top.  Maar zo’n kleedje ontbrak nog.

Het halterjurkje van Mme Zsa Zsa leek me een ideaal topzomer patroon: handig om over een bikini aan te trekken en even handig om weer uit te trekken.  Gratis, nog zo’n pluspunt!

Het patroon werd uitgeprint en de stoffenkast werd opengetrokken.  Ik had een aantal tricots die in aanmerking kwamen om deze jurk te maken. Lees: voldoende stof om de jurk uit te maken.  Toen ik mijn favoriete tricotlap vasthad sloeg de twijfel toe. Ga ik deze hieraan opofferen?  Een jurk die ik niet zoveel ga dragen en waar ik weinig geniet van zal hebben?  De mooie lap werd terug gelegd en het ‘lelijke eendje’ werd eruit gehaald.  halterjurkje mme zsa zsa

Deze lap is volgens mij één van de eerste tricotlappen die ik kocht.  Lekker goedkoop, geschikt dus voor mijn eerste tricotprobeersels van toen.  Alleen heb ik daar toen nooit gebruik van gemaakt.

Uit een stuk ervan maakte ik al eens een babyjurkje als cadeautje.  Want voor babymeisjes vind ik het wel geschikt.  Alleen is deze ‘volwassen’ *kuch* vrouw toch die bloemetjes een beetje ontgroeid.  halterjurkje mme zsa zsa

Maar och kom, om naar het zwembad of het strand te gaan, durf ik er wel in verschijnen. DSC_0795_edited-1

Het patroon zelf zat snel in elkaar. Ik maakte mijn gewone maat.DSC_0798_edited-1

Volgende keer zou ik toch de naden aan het bovenstuk verstevigen met naadband.  Nu lubbert het wat omdat ik alles doorstikte. Misschien dat dit na het wassen wel wat betert.  Ik stikte de 2 flappen aan de borsten aan elkaar vast.  Kwestie van gerust te zijn. 😉DSC_0804_edited-1

Laat dat zwembad nu maar komen.

Stof en patroon:

Bloemetjestricot – Pauli Leuven ↑↓

Halterjurkje – Mme Zsa Zsa (gratis) ↑↓ confectie maat – zoom 13 cm ingekort

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

12 Reacties

 1. lunatiek
  1 augustus 2015

  Leuke zomerjurk en goede timing want je gaat ‘m al gauw kunnen dragen! Ik hoop dat je er toch veel plezier van hebt, want het staat je goed!

  Groetjes,
  Tamara

  Beantwoorden
 2. Woohoo by Davina
  1 augustus 2015

  Ik vind het toch zeker kunnen als stofje voor een zomerjurkje hoor! Het is mooi geworden! Ik moet op zoek naar veel vestjes, om mijn zomerjurkjes wat langer te kunnen doordragen denk ik, heb er nu echt wel al een heel deel gemaakt 😀

  Beantwoorden
 3. Myriam
  1 augustus 2015

  Supermooi!!!

  Beantwoorden
 4. Bieke Pype
  1 augustus 2015

  Ik vind dat stofje echt wel mooi! Ik heb er een tuniek voor mezelf uit gemaakt, wel met andere kleuren. Deze roesttinten staan je wel prachtig, chique gedaan!

  Beantwoorden
 5. luckymieke.blogspot.be
  1 augustus 2015

  Tof zomerkleedje! Je staat er ook heel goed mee. Al snap ik ook wel wat je bedoelt met het stofje. Ik heb hier ook een hele stapel ‘eerste aankopen’ liggen, niet mis mee, alleen, hoe meer mooie stofjes je koopt, hoe minder mooi je die eerste reeks vind… Misschien moet ik er ook maar eens in knippen 😉

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   3 augustus 2015

   Doen, perfect excuus om nieuwe stofjes aan te schaffen dan 🙂

   Beantwoorden
 6. inspinration
  1 augustus 2015

  Heel goed gelukt!

  Beantwoorden
 7. Ellen Naait
  1 augustus 2015

  Ik vind het stofje zeker WEL geschikt voor een zomerjurkje van een volwassen vrouw;).
  Mooi hoor!

  Beantwoorden
 8. vaesencarla
  2 augustus 2015

  Deze vind ik nu eens echt mooi,heb er bij anderen al zien verschijnen maar daar was het bovenste stuk niet zo mooi passend/afgewerkt als die van jou,misschien omdat hij de overlappende stukken vast gezet hebt?!Je mag deze vaker aan doen,niet alleen op het strand hoor.

  Beantwoorden
 9. majella
  2 augustus 2015

  amaai, die zit prachtig om je rug!
  En met zo’n modelleke durf je overal te komen 🙂
  het is prachtig, echt waar!

  Beantwoorden
 10. Fruits de Mère
  6 augustus 2015

  Perfect zomers gerief! Ik heb ook zo van die stofjes liggen die waarschijnlijk nooit meer uit de kast zullen komen (enkel voor testversies misschien). Met dit stofje zou ik ook nog aan het zwembad durven zitten 😉

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   6 augustus 2015

   Ik probeer dit dan in gedachte te houden en niet te veel impuls stofaankopen te doen. Met gematigd succes ?

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.