fbpx

Bloemen van crêpe – papier

Het eindejaarsgeschenkje van de juf van de Kabouters werd een plastieken, doorzichtige koepelparaplu met aan de binnenkant alle handjes van de kindjes van de klas in vrolijke kleurtjes. Juf Katrien was er heel blij mee.

Omdat de juf na de Paasvakantie meer dan 30 kindjes in haar instapklas had, sprong zorgjuf Ria bij.

En ook voor haar werd een mooi cadeau gemaakt.

Juf Ria houdt er van om in de tuin te werken. En dus had juf Anneke een leuk idee. Juf Anneke is de juf van de eerste kleuterklas en haar zoontje zat dit jaar ook in de instapklas.

We zouden haar een gieter geven: een hele, mooie, felgroene gieter, gevuld met zelfgemaakte bloemen. Eéntje voor van elk kindje van de klas.

Top idee!

Bij zelfgemaakte bloemen, denk ik automatisch aan van die crêpe – papier bloemen. Dus ik ging twee crêpe – papier bloemen maken. Ok, akkoord, niet meteen zelfgemaakt door de Kabouters, maar ik had nog nooit zelf bloemen gemaakt en dat wilde ik graag eens uitproberen.

Nadat ik alle benodigdheden in huis had gehaald, keek ik wat rond op YouTube en vroeg ik raad aan aan collega. De manier om bloemen uit crêpe – papier te maken, is heel veel blaadjes knippen uit het papier en daar bloemetjes uit te knippen. Het hartje van de bloemen wordt gemaakt van de overschotten van het geknipte papier.

Ik laat het jullie gewoon even zien:

Benodigdheden
De benodigdheden

Papieren vierkantjes

bloemen voorbereiden
De voorbereidingen

De bloemen knippen ging niet zo makkelijk. Normaal moet je de contouren aftekenen op het papier. Met potlood op crêpe – papier tekenen, is echt “crêpe”. Dus begon ik wat te knippen, maar dat werd ook niets. Wat wel hielp: een puntje tekenen in het midden van het velletje papier en daarop focussen. Zo kreeg ik mooie bloemetjes.

Overschot

bijna klaar
Bloemetjes en hartjes, opgevuld met de overschotjes van het papier

Je prikt de blaadjes op het stokje. Nadien steek je het hartje op de punt en maakt het vast met plakband. Je plooit de blaadjes er wat over en maakt ook de blaadjes onderaan vast met plakband zodat ze mooi rondom het hartje vallen. De plakband stop je later weg onder het groene papier dat je rond het stokje draait.

Nadat ik de bloemen had gemaakt, kreeg ik ook het lumineuze idee om er blaadjes bij te maken.

Blaadjes def

De blaadjes waren een goed idee, vond ik. De basis is ijzerdraad. Mannekeslief, dat was een vergissing. Toen heb ik mijn misplaats perfectionisme toch eventjes verwenst. Het is toch nog goed gekomen.

Klaar

Ik was best blij met het resultaat. Ik hoop juf Ria ook.

Voor de volledigheid ook nog even een foto van de gieter gemaakt door juf Anneke. Misschien wat inspiratie voor volgend jaar?

gieter def

 

PS: Ik heb wat vakantie de volgende weken, samen met Echtgenoot en de Kabouters. Ik heb er zo naar uit gekeken en nu is het bijna zover. Ik wil er dan ook met volle teugen van genieten. Weg van het werk, weg van alle verplichtingen en ook heel even weg van het bloggen. Ik laat jullie wel in de goede handen van An. En als zij op vakantie is, ben ik er weer!

Ik wens jullie allemaal een fantastische vakantie toe, geniet er van!

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

6 Reacties

 1. majella vandeputte
  8 juli 2015

  Dat is lief en erg leuk! Zij zal het zeker weten te appreciëren!

  Beantwoorden
 2. Myriam
  8 juli 2015

  Wat ben je toch ongelofelijk creatief!!!! Fijne vakantie xxx

  Beantwoorden
 3. Patricia
  8 juli 2015

  Mooi gedaan! En voor de komende weken: een zalig ontspannend relaxerend goed verlof!!! Kus!

  Beantwoorden
 4. Ellen Naait
  8 juli 2015

  De bloemen zijn prachtig! Geniet van je vakantie!

  Beantwoorden
 5. femke
  8 juli 2015

  Wat een leuk idee.. Mooie bloemen geworden..
  En hele fijne vakantie

  Beantwoorden
 6. Saskia_Sazul
  9 juli 2015

  Heel tof idee!! Inderdaad eentje om te onthouden, wie weet wel voor volgend jaar, als mijn oudste boef zijn eerste schooljaar afsluit. Geniet van je vakantie!!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.