fbpx

laptophoes 2.0

Een nieuwe laptop, daar hoort een nieuwe hoes bij.  Ik surfte wat op het www op zoek naar een goed tutorial of als-het-even-kon een kant en klaar patroon.  Misschien lag het aan mijn kritische ik, maar ik vond nergens wat ik zocht.  Ik wilde een hoes volgens het principe van het pamperzakje van Eloleo waarvan ik er in november nog eentje maakte.  Daarbij zijn de naden onzichtbaar.

De enige tutorial die enigszins wat aan die eisen voldeed was die van Missy N.  Helaas had ik in mijn hoofd al een beeld gevormd van ‘mijn’ hoes en ik wilde dan ook geen compromis sluiten met mezelf.

Ik begon dus zelf te rekenen en na te denken over hoe ik dit het best ging aanpakken.  Ik groef in mijn geheugen naar de verschillende technieken die ik dankzij het internet leerde kennen.  Een beetje pamperzakje, de hoekjes maken volgens de tuto van de pennenzak van Oontje,…

Na heel wat rekenwerk ging ik aan de slag.  Ik nam het laatste deel van het carvannenstofje waar ik vorig jaar nog een Theo uit maakte en combineerde het met de voering die ik ook toen gebruikte.  Helaas had ik één domme rekenfout gemaak: ik vergat de hoogte van de laptop in de breedte erbij te tellen.  Te klein dus.  Daar ging mijn mooie stofje.DSC_0923

Gelukkig kan ik er mijn collega, die dezelfde laptop in een maatje kleiner heeft, wel nog een plezier mee doen.  Zo krijgt het stofje toch nog waar het recht op heeft.11393224_10206152117977453_8888218260663848315_n

Na een grondige herberekening en een vijfdubbele check ging ik aan de slag met twee andere stofjes uit de kast.  Een overschotje van Petit Pan, ook van een Theo trouwens.  De flamingo’s kocht ik vorige zomer in de Veritas.

Dit keer verliep gelukkig alles vlekkeloos.

laptophoes naaienlaptophoes naaien

flamingostof veritas
Ik zorgde ervoor dat de achterkant van de kamsnaps tussen de voering en de buitenstof zaten. Zo kunnen ze de laptop niet beschadigen.

laptophoes naaien macbook IMG_2163

Stof en patroon:

flamingo – katoen bij Veritas ↑↓ Palazzo Turquoise – Petit Pan uit mijn stoffenkast ↑↓  Patroon – eigen denkwerk

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

13 Reacties

 1. Nathalie
  8 juni 2015

  Bij deze ailetjoenoow – vanuit het motto: “liever lui dan moe”, en “waarom zelf nadenken als een ander dat al voor mij gedaan heeft” – dat ik wel geïnteresseerd ben in die tutorial! Laat maar komen!

  Beantwoorden
 2. jochapeau
  8 juni 2015

  Mooi en handig = perfect !

  Beantwoorden
 3. Miss Wobie
  8 juni 2015

  leuk hoesje of beter: leuke hoesjes!

  Beantwoorden
 4. inge reekmans
  8 juni 2015

  knap werk, ben wel geïnteresseerd in extra foto’s

  Beantwoorden
 5. Leslie
  8 juni 2015

  Just what I was looking for!!! Graag de tutorial als je dat ziet zitten!

  Beantwoorden
 6. Myriam
  8 juni 2015

  Dat het buitengewoon schoon geworden is!!!

  Beantwoorden
 7. majella vandeputte
  8 juni 2015

  amaai, dat is een goeie tip: de knopen tussen de stof stoppen!
  Het zal veel gebruikt worden want die dingen worden overal mee nr toe’gesleurd’.

  Beantwoorden
 8. Ellen Naait
  9 juni 2015

  Mooi! jammer van de te kleine versie, maar gelukkig was die niet voor de vuilbak 😉

  Beantwoorden
 9. Inge Scheers
  15 augustus 2018

  Ik ben wel geïnteresseerd in de handleiding. Ben op zoek naar een laptophoes om te maken. Deze vind ik super mooi.

  Beantwoorden
 10. Tania
  5 februari 2019

  Ik ook geïnteresseerd in stappenplannetje. Vind nergens een ‘gemakkelijk’ en mooi hoesje om te maken.
  Dit ziet er haalbaar uit voor mij ;).

  Beantwoorden
 11. Katrien Boone
  8 mei 2020

  Hallo,

  Dit is ook wat ik zoek! Kan ik de handleiding / stappenplan krijgen?

  Met vriendelijke groeten
  Katrien

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   8 mei 2020

   Hoi Katrien,

   Ik moet je helaas teleurstellen. Ik werkte toen het patroon nooit uit wegens onvoldoende interesse en ik weet nu helaas niet meer hoe ik het toen heb klaargespeeld ?

   Beantwoorden
   1. Marijke
    14 november 2021

    Hallo,
    Ik ga ook iets proberen maken voor mijn laptop. Wat gebruik jij als vul/beschermmiddel? Ik zat te prutsen met vilt, dat lukt niet. Is dat enkel vlieseline?
    De rest van je voorbeeld ziet er logisch uit 🙂

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: