fbpx

KCW: Liam polo’s

Het is Kids Clothes Week. Vandaag is de laatste dag, dus vervroegde ik de post van morgen naar vandaag. Het thema van deze week is ‘wild things’. Ik deed mijn stoffenkast open en keek of er iets bijzat dat in dat thema paste.  De haaienstof van Baba Babywear sprong er onmiddellijk uit, recht in mijn handen.  Ik ging op zoek naar een patroon dat de stof eer zou aandoen.  Geen gewone t-shirt dus.  Een Theo in tricot ging ook even door mijn gedachten, de laatste tijd is dit erg populair in blogland.  Dit staat zeker ook nog op mijn ’to sew-lijst’.  Spijtig genoeg was ik in een gierige bui toen ik de stof bestelde bij Mon Depot en ik kocht dus maar een halve meter.  Zo kon ik ook nog een half metertje van dat andere mooie Baba Babywearstofje kopen.  Geen Theo dus.  Ik bladerde door de La Maison Victor en kwam bij de Liam Polo terecht. liam polo LMV la maison victorIk tekende voor KoterS een 110 over maar nam de zoom van een 116.  De 110 bleek eigenlijk nog veel te breed en werd dus aan beide kanten ruim ingenomen.  Ik combineerde de haaien met rode tricot die ik ook bij Mon Depot bestelde.

liam polo la maison victorliam polo la maison victorliam polo la maison victorOmdat ik zo tevreden was van mijn haaiencreatie besloot ik om voor KoterA ook een polo te maken uit dat andere stofje van Baba Babywear: de bootjesstof.  De rode tricot werd de rode draad tussen de twee polo’s.  Ik doorstikte alles ook nog eens met rood garen.  liam polo la maison victor Ik nam voor KoterA ook maat 110.  Handig toch.  De zoom verlengde ik niet en ook de zijnaden nam ik wat minder in.

liam polo la maison victor lmv baba babywear liam polo la maison victor lmv baba babywear liam polo la maison victor baba babywear

De koters zijn alvast klaar voor een weekendje zee.  En nu maar hopen dat het poloweer wordt.

Stof en patroon:

haaienstof en bootjesstof – Baba Babywear – bij Mon Depot ↑↓ rode tricot – Furore – bij Mon Depot ↑↓  Liam Polo – La Maison Victor winter 2014

kids clothes week

 

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

32 Reacties

 1. Annick @ Minniemie
  26 april 2015

  Zalig!! Recht uit een modemagazine!

  Beantwoorden
 2. Fruits de Mère
  26 april 2015

  De max! Hier hetzelfde probleem met die gierigheid 😉 Ik heb ook 50 cm van een stof gekocht voor een tricot Theo, maar heb dus ook tekort. Merci voor de tip van het polotje; kga mij er ook eens aan wagen! Ze zijn zalig mooi jouw versies!

  Beantwoorden
 3. Saskia Vandenbroeck
  26 april 2015

  Suuuuper mooi!! In welke LMV staat dat patroon?

  Beantwoorden
  1. An
   26 april 2015

   editie winter 2014

   Beantwoorden
 4. luckymieke.blogspot.be
  26 april 2015

  Wat een tof duo! Heel mooi gecombineerd ook met dat rood

  Beantwoorden
 5. The Needle Of Choice
  26 april 2015

  Waw! Super knap. Enne, hier ligt ook een half metertje te wachten 😉

  Beantwoorden
 6. Nat
  26 april 2015

  Super en zo lekker retro! Eigenlijk zou ik zeker één moeten maken voor mijn eigen Liam 🙂

  Beantwoorden
 7. Sylvia @ lilyenwoody
  26 april 2015

  Zalig duo! Twee super mooie polo’s! Ik zal dat patroon ook eens van dichterbij moeten bekijken.

  Beantwoorden
 8. inspinration
  26 april 2015

  Heerlijk mooi weer en zag dat ze ook meteen opgenomen waren in het KCW dag overzicht, gefeliciteerd!

  Beantwoorden
 9. Tine
  26 april 2015

  Prachtig! Heb de stof ook liggen maar dit lijkt me nog te moeilijk voor mij

  Beantwoorden
  1. An
   27 april 2015

   Gewoon aan beginnen. De uitleg is vrij duidelijk hoor 😉

   Beantwoorden
 10. Myriam
  26 april 2015

  Een mens zou wensen dat hij kon naaien. Maar neen, toch maar niet. Kijken is ook leuk, kopen nog leuker.:)

  Beantwoorden
 11. jochapeau
  26 april 2015

  Schitterend, die polo’s. Ik zou hier perfect ook deze combinatie kunnen maken met de voorraad in mijn kast 😉 Merci voor de inspiratie !

  Beantwoorden
 12. Nathasja
  26 april 2015

  Zeer mooi. Staat nu regelrecht op mijn to sew lijstje! Knap!

  Beantwoorden
 13. An
  26 april 2015

  Oh, heel mooi seg!!! Ik ben geen fan van polo’s, maar deze twee zijn schitterend. Ik dacht eerst dat het hemdjes waren. Heel tof!

  Beantwoorden
 14. Twee prachtige exemplaren!

  Beantwoorden
 15. Woohoo by Davina
  27 april 2015

  kei, kei schoon!!!

  Beantwoorden
 16. majella vandeputte
  27 april 2015

  Wat een schattig paar zeg!
  Precies uit een reclameboekje geplukt! Zeer mooi!

  Beantwoorden
 17. lotte
  30 april 2015

  Mooi! Ik maakte ook een liam polo met korte mouw.
  Ik vind wel dat de mouwen nogal plat vallen van dit patroon. Ik denk dat ik dit een volgende keer nog zal aanpassen.

  Groetjes Lotte

  Beantwoorden
 18. Plus twee is vijf!
  1 mei 2015

  Ik heb de kersjes van baba voor mijn tweeling (ja, twee kersjes :-)), en heb bij het zien van dit moois gelijk de betreffende LMV besteld. Bedankt voor de inspiratie! Prachtig!

  Beantwoorden
 19. Saskia Vandenbroeck
  2 mei 2015

  Hey An, nog een vraagje: wat bedoel je met dat je een maat 11o tekende maar de zoom van maat 116 nam?

  Beantwoorden
  1. An
   2 mei 2015

   Ik nam maat 110 alleen aan de zoom onderaan volgde ik op het patroon het lijntje van maat 116. Daar komt dan nog naad- en zoomwaarde bij. Is het zo wat duidelijker? Anders laat je het maar weten ?

   Beantwoorden
   1. Saskia_Sazul
    10 mei 2015

    Helemaal duidelijk, An! Bedankt!

    Beantwoorden
 20. tinne
  9 mei 2015

  Heel knap vind ik! Gebruik je een overlock?

  Beantwoorden
  1. An
   10 mei 2015

   Ja, ik heb een overlock.

   Beantwoorden
 21. […] Gear, Chocolate, Vanilla and Caramel: Bunny Ears Coat, Snippet: Moon Bunny Dress, Nononsonsmoms: Liam’s Polos, Sewing and Sowing: Wild Butterflies […]

  Beantwoorden
 22. les quatre mères
  3 juni 2015

  Ik had al de Liam met korte mouwen in mijn hoofd en kwam hem hier zowaar al helemaal ‘echt’ tegen in het botenstofje. Nu weet ik het zeker: dat wordt een topper! Knipte jij de mouwen gewoon kort af of veranderde je nog iets aan het patroon?

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   3 juni 2015

   Nee, dat was al wat ik deed. Ik ben benieuwd naar de jouwe!

   Beantwoorden
 23. The Needle Of Choice
  1 augustus 2015

  Hey An, Ik heb eigenlijk nog een vraagje: hoe deed je dat met het zakje? Of is dat misschien gewoon een optie in het patroon (ik heb hem hier liggen, maar uiteraard nog niet de uitleg gelezen, haha!)

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   3 augustus 2015

   Dat is een optie in het patroon, ik verving enkel het middenstuk door rode tricot! Succes ermee!

   Beantwoorden
 24. […] ik ter plaatse, tijdens mijn wekelijkse naailes om de middenvoor aan de stofvouw te leggen.  Met de Liampolo’s die ik vorige zomer maakte in gedachten, naam ik een Ottobre uit de boekskesvoorraad van de naaijuf en zocht ik een […]

  Beantwoorden
 25. […] KCW: Liam polo […]

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.