fbpx

Uit de voor-de-blog-er-was doos: een Lars

Lars Zonen09

Ik naai ondertussen bijna 2 jaar.  Er zijn dan ook een heleboel dingen van onder mijn naaimachine gerold van voor de blogtijd.  Eén ervan is de Lars van Zonen 09.

Na lange tijd lijdzaam te moeten toezien hoe het ene meisjesjassenpatroon na het andere op menig blog verscheen, kwam Sharon van Zonen 09 de zonenmoeders uit hun lijden verlossen.  Eindelijk was daar een prachtig jassenpatroon voor zonen met een verschrikkelijk goede stap voor stap handleiding.  Dankzij de handleiding werd een jas in elkaar steken geen zware beproeving.  Ik kwam er zonder kleerscheuren van af. lars zonen09 Deze jas maakte ik in september 2014.  Nadien werd het bijhorende kappatroon nog gelanceerd.  Alleen ligt die kap onderaan in mijn naaidoos, half afgewerkt.  Ik denk niet dat ik ze nog ga afwerken.  *bloos*lars zonen 09

De geruite buitenstof komt van het stoffenspektakel en kostte €2 per meter.  Ik kocht er 3 meter van.  De overschot werd een Charles salopet van Compagnie M.  Het enige grote nadeel van het goedkope stofje werd snel duidelijk toen ik mijn schaar erin wilde zetten.  De ruiten staan er dus scheef op gedrukt.  Ofwel liep het mooi evenwijdig met de ritssluiting ofwel met de zoom.  Beide was onmogelijk.  De oplettende kijker kan dat opmerken aan de zoom van het rugpand.

De tricot aan de binnenzijde kwam volgens mij van Klijntje.

Het jasje werd tot nu toe nog maar weinig gedragen, maar met de lentekriebels in het vooruitzicht zal daar zeker verandering in komen.

lars zonen 09 lars zonen 09 lars zonen09 psDSC_0230

Stof en patroon:

geruite stof – stoffenspektakel ↑↓ vosjestricot – bij klijntje ↑↓  Lars – Zonen 09

 

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

23 Reacties

 1. Nathalie
  30 maart 2015

  Wat een model! Kon zo uit een boekske komen 😉

  Beantwoorden
 2. Annick @ MinnieMie
  30 maart 2015

  Kei mooi! En wat een cool ventje, de zoon!!

  Beantwoorden
 3. Khadetjes
  30 maart 2015

  Ik ben fan van die scheve ruiten! Allé, die zie je alleen maar als je erop let 🙂
  Schoon gedaan – hihi, ook de poserende knappe zoon!

  Beantwoorden
  1. An
   30 maart 2015

   Je ziet het inderdaad alleen als je het weet, ik heb de test gedaan. Maar als je dat zelf ineensteekt blijft dat toch altijd opvallen 🙂

   Beantwoorden
 4. Regina
  30 maart 2015

  oh maar da’s een van de mooiste die ik al heb zien passeren 🙂

  Beantwoorden
 5. Sara
  30 maart 2015

  Echt serieus, ik vind hem prachtig

  Beantwoorden
 6. Zonen 09
  30 maart 2015

  Echt waar: zo goed als de schoonste Lars die ik al tegen kwam! Wauwie!

  Beantwoorden
  1. An
   30 maart 2015

   Thx! *bloos bloos*

   Beantwoorden
 7. 128
  30 maart 2015

  Ik ga het patroon vandaag ook uittekenen. Jou versie is super geslaagd! echt knap!

  Beantwoorden
  1. An
   30 maart 2015

   Succes ermee! Het is een werkje, maar de voldoening is groot!

   Beantwoorden
 8. inspinration
  30 maart 2015

  Hele mooie Lars en dat van die ruiten zou me niet opgevallen zijn als je heb niet geschreven had. Hele mooie kleuren combi met de binnenkant.

  Beantwoorden
 9. majella vandeputte
  30 maart 2015

  amaai, zo’n mooie jas uit een supergoedkoop stofke!!
  Dat maakt naaien leuk hé!
  Het is een pareltje, zo uniek.

  Beantwoorden
 10. Myriam
  30 maart 2015

  Mooi!!!

  Beantwoorden
 11. luckymieke.blogspot.be
  30 maart 2015

  Heel mooi! Zou ik ook graag eens maken, alleen nog op zoek naar een leuk buitenstofje 🙂

  Beantwoorden
 12. Fruits de Mère
  30 maart 2015

  O schoon!! En dat van die ‘scheve’ ruitjes; niemand ziet dat hoor 😉

  Beantwoorden
 13. annelies lemkens
  30 maart 2015

  supermooi!

  Beantwoorden
 14. Vlijtig Liesje
  30 maart 2015

  super mooi, zowel de zoon (om op te eten) als de jas. het doet me dromen om mij er ooit ook eens aan te wagen. Aan een jas bedoel ik, een zoon heb ik al en dat is ook goe gelukt 🙂

  Beantwoorden
  1. An
   30 maart 2015

   Lol! 🙂

   Beantwoorden
 15. Tam Tam
  30 maart 2015

  Supermooi! Hier ligt het patroon geknipt klaar om er een stoere meisjesversie van te maken 🙂

  Beantwoorden
 16. Jozefien
  31 maart 2015

  Wat een knappe Lars + zoon! En die stoffencombinatie is ook perfect gekozen!

  Beantwoorden
 17. laurencelebon
  2 april 2015

  Waw! Deze kocht ik zo in de winkel, meteen!!

  Beantwoorden
 18. Inge
  4 april 2015

  Super mooi!

  Beantwoorden
 19. […] De vorige Lars voerde ik enkel met wattine, maar dat geeft eigenlijk niet zoveel warmte. De winter kan je daar niet mee doen. Ik verzon dus wat anders. De overschot fluo-windstopper van mijn fluo Ole werd er gewoon tussen gestopt. Samen met nog wat molton. De jas is nu winddicht en warm. […]

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.