Uit de voor-de-blog-er-was doos: een Lars

Ik naai ondertussen bijna 2 jaar.  Er zijn dan ook een heleboel dingen van onder mijn naaimachine gerold van voor de blogtijd.  Eén ervan is de Lars van Zonen 09.

Na lange tijd lijdzaam te moeten toezien hoe het ene meisjesjassenpatroon na het andere op menig blog verscheen, kwam Sharon van Zonen 09 de zonenmoeders uit hun lijden verlossen.  Eindelijk was daar een prachtig jassenpatroon voor zonen met een verschrikkelijk goede stap voor stap handleiding.  Dankzij de handleiding werd een jas in elkaar steken geen zware beproeving.  Ik kwam er zonder kleerscheuren van af. lars zonen09 Deze jas maakte ik in september 2014.  Nadien werd het bijhorende kappatroon nog gelanceerd.  Alleen ligt die kap onderaan in mijn naaidoos, half afgewerkt.  Ik denk niet dat ik ze nog ga afwerken.  *bloos*lars zonen 09

De geruite buitenstof komt van het stoffenspektakel en kostte €2 per meter.  Ik kocht er 3 meter van.  De overschot werd een Charles salopet van Compagnie M.  Het enige grote nadeel van het goedkope stofje werd snel duidelijk toen ik mijn schaar erin wilde zetten.  De ruiten staan er dus scheef op gedrukt.  Ofwel liep het mooi evenwijdig met de ritssluiting ofwel met de zoom.  Beide was onmogelijk.  De oplettende kijker kan dat opmerken aan de zoom van het rugpand.

De tricot aan de binnenzijde kwam volgens mij van Klijntje.

Het jasje werd tot nu toe nog maar weinig gedragen, maar met de lentekriebels in het vooruitzicht zal daar zeker verandering in komen.

lars zonen 09 lars zonen 09 lars zonen09 psDSC_0230

Stof en patroon:

geruite stof – stoffenspektakel ↑↓ vosjestricot – bij klijntje ↑↓  Lars – Zonen 09

 

23 thoughts on “Uit de voor-de-blog-er-was doos: een Lars

  1. Ik ben fan van die scheve ruiten! Allé, die zie je alleen maar als je erop let 🙂
    Schoon gedaan – hihi, ook de poserende knappe zoon!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *