Jongensoutfit Tropical Style #2

Nu de zomer voor KoterS met zijn tropical outfit kon beginnen, moest ik KoterA ook nog voorzien van exotisch gerief.  Ik nam dezelfde patronen bij de hand en begon eraan…

Het hemdje is dus wéér de Theo van Zonen 09. Ik ben zwaar fan. Dit keer nam ik maat 110 small en koos ik voor een korte mouw. Het exotisch stofje komt van Liesellove en is van Free Spirit.  De contraststukken komen – again – van het tafellaken dat ik in de Zeeman kocht.  theo zonen 09

Bij Bellelien zag ik een prachtig kleedje verschijnen met een plooistuk in het midden.  Die techniek wilde ik ook wel eens uittesten.  Aangezien er hier weinig kleedjes gemaakt worden, koos ik er voor om dit met de kraag te proberen. De korte mouw zoomde ik met een omslag zodat je ook daar een plooi ziet. Uiteraard was het doorlopen van de print ook nu weer een vereiste.

homemade mini couture rollercoaster

Het shortje werd weer de Rollercoaster uit het boek Homemade Mini Couture. Dit keer maakte ik een maatje groter (4 jaar) voor de 16 maanden jongere koter. Die heeft de billekes van zijn moeder geërfd. 😉 Ik vind het zo leuk dat die paspel doorloopt over de poep, ik ben verzot op mijn koters hun billekes.  Ik knijp er dan ook meermaals per dag in.

De tailleband bestaat uit boordstof met daarin een elastiek. En de stof, die moet ik waarschijnlijk al niet meer voorstellen.  Dat tafellaken is ondertussen nog niet op en er ligt nog een back-up te wachten. Oef.

De paspel maakte ik zelf van lichtgele biais die ik nog had liggen.

En dan nu met model:

Theo

 

theo zonen 09

rollercoaster homemade mini couture

rollercoaster homemade mini couture


Stof en patroon:

Hemdje: Free Spirit – Grand Cayman Anole Wild – bij Liesellove ↑↓ Theo – Zonen09

Short: tafelkleed – Zeeman ↑↓ Rollercoaster – Homemade Mini Couture

0 thoughts on “Jongensoutfit Tropical Style #2

  1. Heel mooi, zowel het hemdje als de broek. Doet me er meteen aan denken dat ik die Rolercoaster ook eens moet proberen, nu Cisse te klein is voor mijn bijna 9 jarige.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *