fbpx

jongenskledij vs stofjes – ss ’15 – tropical

boys fashion vs fabric

De lente en zomer komen weer in zicht en de nieuwe collecties stromen langzaamaan de winkels binnen.  Ik vind het dan altijd leuk om rond te kijken naar al het moois en te beslissen welke stuks ik nu ga kopen voor mijn koters.   Het geeft me ook een hoop inspiratie voor de stuks die ik wil naaien. Dit jaar zijn palmbomen, papegaaien, ananassen,… overal terug te vinden in de jongenscollecties.  Je zou al gaan dromen van die tropische temperaturen.  

jongenscollectie ss 15

Zoals je ziet: veel palmbomen, bloemen, papegaaien en ander tropisch spul.  Zelfs wat roze. Het moet kunnen. Ik maakte vorig jaar al een hemdje met roze accenten voor mijn koters, al kon ik Manlief niet volledig overtuigen. Gelukkig behoort het aankopen en maken van kinderkledij tot mijn takenpakket en doe ik toch lekker mijn zin.

 • één: shirt Hugo Parrots – Lily Balou – bij spookies.be
 • twee: hemd papegaai – Filou & Friends
 • drie: Hemd Han – Hilde & Co
 • vier: Tie-dye hoodie – Scotch&Soda
 • vijf: sweater Andy – Retour – bij sjiekedinges.be
 • zes: short – Someone
 • zeven: hemd – Scotch&Soda
 • acht: t-shirt – Scotch&Soda
 • negen: omkeerbare short – Scotch&Soda

tropische stoffen

Ik ging in enkele online stoffenwinkels op zoek naar stofjes in het zelfde thema en kwam er een hele hoop tegen.

 • één: tricot Birds – bij De Stoffenkamer
 • twee: Toekan – Timeless Treasures – bij Den Depot
 • drie: Birds Of A Feather – Paintbrush Studio – bij De Stoffenkamer
 • vier: Beach Treasures – Free Spirit – bij Liesellove
 • vijf: Grand Cayman Anole Wild – Free Spirit – bij Liesellove
 • zes: Palm Breeze – Free Spirit – bij Liesellove
 • zeven: Aloha – Timeless Treasures – bij Den Depot
 • acht: Flamingo’s – bij Liesellove
 • negen: Jungle Ara – Timeless Treasures – bij Den Depot
 • tien: tricot Birds And Leafs – bij Bellelien
 • elf: papegaai – Fabri-Quilt – bij Klijntje

Tropical fabricNummer zes is reeds in mijn bezit en wordt momenteel in een Theo van Zonen09 gegoten.  Nummer twee, vijf en zeven zitten ook al in mijn kast.  Vooral nummer twee kon ik niet laten liggen. Die is gereserveerd voor KoterS aangezien de toekan zijn symbool is in de klas.

Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden.  Gaan jullie iets maken met een tropisch stofje voor jongens?  Of toch maar niet?

Aloha!

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

0 Reacties

 1. Fruits de Mère
  31 januari 2015

  Aha! Ik ben goed bezig, want ik ben aan een Theo met papegaaien bezig 😀
  Heel tof, je mag dat meer doen, dat spaart mezelf een hoop zoekwerk uit 😉

  Beantwoorden
 2. Sylvia @ lilyenwoody
  1 februari 2015

  Leuk overzicht, heel inspirerend!

  Beantwoorden
 3. […] de vorige blogpost schreef ik al hoe de tropicalstyle voor jongens komende lente/zomer erg ‘hot’ is.  Ik […]

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.