fbpx

Weekendje Limburgse Maasvallei

Vorig weekend ruilden we onze thuis in Vlaams-Brabant in voor het mooie Limburg. Meer bepaald het stukje aan de Maasvallei. Over onze gezellige cabin in het bos kon je dinsdag al meer lezen, vandaag vertel ik je wat meer over de activiteiten die we deden.

Adventure Park

Vlakbij onze cabin op het domein Warredal is er ook een adventure park. Elke waaghals vanaf 4 jaar kan er zich uitleven. Onze kinderen deden dit nog nooit en dus werd het eens tijd om daar verandering in te brengen.

Het begin ging nog wat onwennig, maar na 10 minuten hadden ze het beveiligingsysteem helemaal beet en konden ze hun gang gaan op de verschillende hoogteparcours. Er zijn er voor elk niveau.

Eindigen deden we met de Big Zipline over het domein zelf. Even bestond de vrees dat de kinderen dit nog niet konden doen omdat ze nog geen 30 kg wegen, maar de gids liet weten dat met een extra zetje bij de start ook zij de overkant zouden halen. En jawel, iedereen bereikte veilig en wel de overkant.

Conclusie van de kinderen: Het hoogteparcours met de kleine ziplines en de Big Zipline waren het allerleukst.

Wandelen Grenspark Kempen-Broek

Vlakbij het domein vertrekken er wandelingen door het grenspark Kempen-Broek. We kozen de groene lus van ongeveer 4 km. Een leuke opwarmer om een idee te krijgen over de schoonheid van de omgeving. We kwamen langs een mooi veld, klommen op een heuvel en hadden vandaar een prachtig uitzicht over een meer. Vraag me niet meer welk het was. Ik was te druk bezig met foto’s nemen.

grenspark kempen broek

Connecterra

Vlakbij Maasmechelen Village vind je het domein Connecterra, waar je na het betalen van een kleine inkomsom toegang krijgt tot een prachtig natuurdomein met twee terhills die ons doen herinneren aan het mijnverleden. Je kan kiezen uit verschillende wandelingen. We wilden graag de twee terhills beklimmen, maar het stormweer van vorige zondag stak daar een stokje voor. Na het beuken tegen de wind en regen op de eerste terhill, hielden we de tweede voor bekeken.

Tegen de stormwind in lopen
connecterra - terhills - nationaal park hoge kempen

Bij terugkomst beklommen we ook de toren aan de oude mijnschacht. Al moesten we ons daar ook heel erg vasthouden om niet weg te vliegen. Het levert alvast wel prachtige herinneringen op.

Er is trouwens ook een speelput voor de kinderen met picknickbanken, al is wat beter weer dan wel aan te raden.

We keren dus zeker nog eens terug voor een bezoekje met wat windstiller weer.

Maasmechelen Village

We wandelen van Connecterra naar Maasmechelen Village om te eten bij Ellis Gourmet Burger voor we weer huiswaarts keerden. Kinderen blij en mama blij, want ze hebben ook vegan opties.

Maasmechelen Village lieten we verder links liggen. We zijn niet zo’n shoppers. Maar mocht je dat wel graag een keertje doen, is dat zeker een aanrader.

Na onze stop in Ellis Gourmet Burger keerden we weer huiswaarts. Met in onze rugzak tonnen leuke herinneringen. Klaar om er weer in te vliegen.

PIN IT!

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

10 Reacties

 1. Moederschip
  14 maart 2019

  Ooh connecterra, dat is bij wijze van spreken mijn achtertuin. Echt prachtig is het daar! Wel jammer van het weer, zeker nog eens terugkeren in de zomer 😉

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   14 maart 2019

   Hoe zalig is dat om zoiets in je achtertuin te hebben ❤️❤️

   Beantwoorden
 2. Tine
  14 maart 2019

  Mooi verslag en prachtige foto’s, ondanks het slechte weer… En inderdaad, terugkeren bij mooi weer om Connecterra in volle glorie te bewonderen is een topplan! Welkom in Limburg…

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   14 maart 2019

   Bedankt! ☺️ Doen we zeker!

   Beantwoorden
 3. Jozefien
  14 maart 2019

  Waw, die fotoskills van je zijn echt on point. Heerlijke herinneringen hebben jullie gemaakt!

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   14 maart 2019

   Dank je wel! We blijven lustig verder oefenen ☺️

   Beantwoorden
 4. Delphine
  15 maart 2019

  ziet er heel leuk uit! zijn de hoogteparcours ook leuk voor volwassenen zonder kinderen? Het duurt nog vele jaartjes voor mijn metekindje groot genoeg zal zijn en dat van mijn man heeft hoogtevrees dus we doen het eventjes zonder hen 😉

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   15 maart 2019

   Ja hoor, er zijn parcours voor iedereen. Voor volwassen met een klein hartje en volwassen die van niets bang zijn 😉

   Beantwoorden
 5. Iris
  15 maart 2019

  Oh wat een mooie uitstap en wat een prachtige foto’s !!

  Beantwoorden
 6. vaesen carla
  16 maart 2019

  Als ik dit zo allemaal lees en zie wordt het hoog tijd dat ik zelf dat stukje van ons mooie Limburg ga verkennen!Bedankt om er zo’n leuke blog over te schrijven.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.