fbpx

Origami Sweater – een nieuw patroon

origami sweater - misusu patterns - one thimble

Het aantal deelnames aan patroontesten is hier het laatste jaar drastisch gedaald.  Maar zo heel soms is er een testoproep waarbij je niet anders kan dan er op reageren.

Don’t speak Dutch? Use Google Translate in the sidebar →

Zo ging het ook met de testoproep van de Origami Sweater, die ik heel toevallig zag voorbij komen.  Buiten Zonen 09 test ik bijna niets meer.  Maar de foto van de Origami Sweater maakte me meteen enthousiast.  Hoe leuk was die halslijn wel niet?  Want geef toe, als jongensmama heb je op den duur het gevoel dat je alles al hebt gezien.  Variaties op sweaterpatronen kunnen immers niet blijven verzonnen worden.  

Ik had nog nooit van Misusu Patterns gehoord.  Echt waar.  Soms denk ik dat ik onder een stolp leef of zo.  Maar ik ben niet zo thuis in de naaiwereld buiten die van België. Nederland ligt nochtans niet zo heel veraf.

De eerste Origami Sweater

De test ging reeds door in november en ik maakte uiteindelijk 2 sweaters.  De zoon wilde graag een sweater met vliegtuigen en dus kreeg hij die.  Voor een keer dat het kind eens een specifieke wens had, vond ik wel dat ik daar rekening mee moest houden.  Ik was heel blij met de pasvorm van de Origami Sweater.  Maar de kleurencombinatie die ik maakte was niet zo mijn ding.  Te druk of zo.  Maar hij is er wel super blij mee.  Die trui ziet hier amper de kast, wat af en toe eens problemen geeft wanneer je spontaan foto’s neemt van je kinderen en die op je sociale media wilt plaatsen.  Om je dan te realiseren dat de trui nog geheim moet blijven.
Zo nam ik dus eerst deze foto voor de start van 2018 op Instagram aan te kondigen. Uiteindelijk kwam er dus een kledingwissel en een tweede poging een dag later aan te pas.  Met een lichte vorm van protest van de zoon natuurlijk.

De tweede Origami Sweater

Omdat ik niet zo tevreden was van mijn kleurencombinatie besloot ik nog een tweede Origami Sweater te maken.  Eentje met een lap die hier al enige tijd in de kast lag. Tussen de onderste V en de sweater stak ik een strookje onafgewerkte zwarte french terry als een soort van paspel.

De handleiding

De handleiding die bij het patroon zit is erg volledig, met duidelijke illustraties zodat, wat eerst een onoverkomelijke puzzel van patroondelen lijkt, resulteert in een mooie trui.  Er zit ook een schets van het patroon bij die je kan inkleuren om het colorblock-effect te kunnen inschatten dat je gaat creëren.  Daarbij zit dan ook een duidelijke verwijzing naar welk patroondeel je dan in welke kleur moet knippen.  Handig voor wanneer ruimtelijk inzicht niet tot je talenten behoort. Buiten de Belgische patroonontwerpers heb ik weinig ervaring met buitenlandse patronen, maar dit nieuwe patroon van Misusu Patterns wist me aangenaam te verrassen.origami sweater - misusu patterns - one thimble

Waar te koop?

Je kan het pdf-patroon voor deze Origami sweater & dress(!) downloaden via de website van One ThimbleOne Thimble is een online naaimagazine met ook nog een heleboel andere leuke patronen.  Zeker de moeite waard om eens uit te pluizen.  

____________________________________________

Dit is blogbericht 5/40 van de 40 dagen bloggen uitdaging.  Je vindt alle info hier en alle deelnemers hier.

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

5 Reacties

 1. Elke
  18 februari 2018

  Alweer zo knap. Al snap ik niets van al die termen waarover je het hebt. Behalve “origami” want dat heb ik als kind ontzettend veel gedaan. Honderden kraanvogels gevouwen, een poppenhuis met de ganse inrichting en een hele dierentuin, en een trui. Dat ook 😉

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   18 februari 2018

   Merci! 🙂

   Beantwoorden
 2. An
  18 februari 2018

  Heel leuk! Ik denk dat deze jongensmama daar ook eens gaat kijken. Enne, ik vind die eerste niet te hevig hoor. Jouw zoon kan dat perfect aan!

  Beantwoorden
 3. Elles
  20 februari 2018

  Prachtige truien. En heel erg bedankt An, voor je bijdrage in het tester team en deze blogpost! Groetjes Elles

  Beantwoorden
 4. lielebeesje
  1 maart 2018

  Ik vind het een prachtig patroon, maar die onderste V vooraan is er precies te veel aan voor mij, dus ik vind het geweldig hoe je dat opgelost hebt door hetzelfde rood als de mouwen te nemen / door dezelfde stof als het voorpand te nemen, echt tof!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.