fbpx

Dank u papa – ode aan mijn vader

Zondag is het vaderdag. Hoog tijd om mijn papa eens in de bloemetjes te zetten en hem uitgebreid te bedanken voor wat hij allemaal voor mij betekent.

Die papa van mij is er eentje van weinig woorden. Voor de luchtige en/of zware conversaties moet je niet aan zijn adres zijn. Maar als je met een technisch probleem zit, is hij de eerste om een oplossing te zoeken, de doe-het-zelf-zaken af te rijden en met een getekend plannetje (waar ik meestal de helft maar van snap) me van een hele uitleg te voorzien. Dat is ook het enige moment, volgens mij, dat hij wel veel woorden gebruikt, wanneer hij me kan uitleggen hoe iets in elkaar zit.
Ik vermoed dat zijn genen er toch voor gezorgd hebben dat ik van uitleggen hoe iets in elkaar zit mijn beroep heb gemaakt en dat ik ook graag creatief bezig ben en graag naai. Naaien zonder logisch inzicht, is meestal geen lang leven beschoren.
Dank u papa.

Mijn papa kan genieten van rustig lezen in de Autogids, zijn krant en het oplossen van woordzoekers.
Hij staat ook aan de schoolpoort op de dagen dat ik werk zodat de kinderen enkel naar de voorschoolse opvang moeten en zelden naar de naschoolse.
Voor een hele dag kinderentertainment moet ik hem niet optrommelen, dat is hem te druk. Maar in nood staat hij altijd klaar.
Dank u papa.

Hij is meestal ook de kok van dienst en maakt de lekkerste puree, volgens mijn kinderen. Al dan niet van groenten uit eigen serre. Helaas stopt de genenoverdracht daar ergens. Groene vingers kreeg ik jammer genoeg niet mee. Elke poging die ik ondernam, liep slecht af. Gelukkig kan ik wel goed tomaten en komkommers oogsten.
Dank u papa.

Geen boormachine of cirkelzaag is voor hem onbekend en dat is heel handig. Zo hebben we onze persoonlijke uitleendienst van doe-het-zelf materiaal en tuingerief. Al zal hij wel wat minder tevreden zijn met de uitleentermijn die we ons toe-eigenen. Gelukkig rekent hij geen boetes aan.
Dank u papa.

Maar wat geef je nu een papa die alles al heeft?
Elk jaar kom ik niet verder dan een paar goei wandelsokken, een doos pralines of drank in de vorm van bier en wijn.

Dit jaar gooi ik het eens over een andere boeg. Ik bestelde een olijfboompje in een mooie pot bij Greetz inclusief een flesje olijfolie. Alles aan huis geleverd. Ideaal voor een mooi terras inclusief gezellige barbecue. Bij deze nodig ik mezelf uit.
Dank u papa.

Ben jij ook nog op zoek naar een ideaal vaderdagcadeau? Check dan zeker eens de vaderdagafdeling van Greetz voor inspiratie: gepersonaliseerde La Chouffe- of wijnflessen, airplants, bloemen of chocola…  Voor elke papa wat wils.

 

 

 

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

1 Reactie

  1. Marjolein@flaflinko
    8 juni 2017

    Jouw papa klinkt een beetje als mijn papa! Een mens van weinig woorden, maar als hij nood heeft aan een babbel, ben je voor uren zoet.

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.