fbpx

De #toerendetoerist in eigen streek: muizenissen in het vleerbos

De toerende toerist is in het land.  De toerende toerist is Zhao Dandan, een 22-jarige studente vertaler-tolk uit China.  Ze was nog nooit in Europa.  Op uitnodiging van de provincie Antwerpen komt ze kennismaken met 35 activiteiten uit het zomeraanbod. Overnachten doet ze in gastgezinnen.

Ook al wonen wij officieel in Vlaams-Brabant, de provincie Antwerpen ligt hier werkelijk op een boogscheut vandaan.

Toen ik het zomeraanbod bekeek viel mijn oog direct op ‘Muizenissen in het Vleerbos’ in het provinciaal domein Averegten (Heist-Op-Den-Berg). Vlakbij dan nog. Een rondleiding met zaklamp in het bijna pikkedonker daar zou ik geweldig mee scoren bij mijn koters. Hier vliegen bij valavond veel vleermuizen aan ons terras. Dat fenomeen kende hier al veel belangstelling en deze moeder heeft al menige vraag over die gevleugelde muis mogen beantwoorden.  Naar mijn beste vermogen uiteraard en met wat hulp van Wikipedia.

averegten vleermuizen dandan15 toerende toerist
Boswachter Tom geeft wat uitleg en we kijken naar een filmpje.

Scoren heb ik gedaan. Dat kan ik u vertellen. Al vreesde ik wel even dat een activiteit voor een (bijna) 5 en 6 jarige tot 23 uur wel eens van het goede teveel kon zijn. Maar het enthousiasme won het van de ik-ben-moe-en-ik-ben-onhandelbaar-modus. Thank God!

dandan15 toerende toerist averegten
Voor we het bos introkken werd er nog een nachtvlinderval opgezet.
dandan15 toerende toerist averegten bat detector
De ultrasone geluiden die vleermuizen maken kan je enkel horen met een bat detector

DSC_0808_edited-2

dandan15 toerende toerist vleermuizen bat detector
We horen iets en even later zien we een vleermuis vliegen!
dandan15 toerende toerist averegten muizenissen in het vleerbos
In het pikkedonker met een zaklamp door het bos: pure fun!

Het zomeraanbod van de provincie Antwerpen is erg ruim en veel activiteiten zijn zelfs gratis. Neem zeker eens een kijkje, misschien zit er wel iets leuk voor jullie tussen!

Eveline gaat in augustus alvast nog naar sterren en meteoren kijken in Dandans gezelschap.  Welke activiteit spreekt jullie aan?

 

Meer info vind je hier:

Zomeraanbod: http://www.toerendetoerist.be/zomeraanbod/
Blog: http://www.toerendetoerist.be/blog/
Facebook: https://www.facebook.com/provincie.Antwerpen
Twitter: https://twitter.com/ToerendeToerist
Instagram: https://instagram.com/provincieantwerpen/
Snapchat: toerendetoerist

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

1 Reactie

  1. Judith
    21 juli 2015

    Oh, dat zag er leuk uit!

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: