fbpx

Juweeltjes herstellen!

Denk aan het atelier van Gepetto, de papa van de Pinokkio…een donker, snoezig atelier, verlicht met enkele kaarsen waar het kaarsvet van af drupt…

Zo had het kunnen zijn, maar helaas was het net niet helemaal hetzelfde.

Mijn atelier bevond zich midden in mijn living, op de eettafel ik zat aan tafel in mijn pyjama. De kaarsen zijn vervangen door kunstlicht en de enige overeenkomst met Gepetto was allicht dat mijn bril zich op het puntje van de neus bevond.

Het doel van de avond: herstellen en recupereren van mijn fantasie – juwelen!

Ik ben fan van juweeltjes in alle maten, kleuren en vormen. Soms klein en verfijnd, soms groot, blingy en opvallend. Shoppen voor die dingen doe ik meestal in winkelketens zoals Six, C&A, Hema of zelfs Kruidvat. Eigenlijk maak het niet uit waar ik ze vind: als mijn oog er op valt, ik een kledingstuk kan bedenken waar het mooi op zou zijn én de prijs meezit, dan is de kans groot dat ik het koop.

Ik draag graag lange kettingen: die passen mooi op een effen blouse en breken het geheel wat. Met het geheel bedoel ik eventueel een volumineuze boezem of misschien een breedgeschouderd bovenlichaam…zomaar bijvoorbeeld hé…

Eigenlijk doen lange kettingen wat een V-hals doet, dus I love them!

Maar lange kettingen hebben de neiging om in kinderhandjes te belanden, er wordt al eens aan getrokken of ze blijven haken achter de winkelkar of aan de klink. Kapotte kettingen dus… Ook oorbellen gaan al eens stuk,al ligt dat waarschijnlijk aan de kwaliteit.

Om het verhaal niet onnodig lang te maken: op de kast in mijn slaapkamer stond al een hele tijd een potje met daarin allerlei kapotte juweeltjes die ik niet wilde weggooien wegens té belangrijk voor die éne outfit.

En dus ging ik gisteren aan de slag.

Wat heb je nodig? Een kniptangetje, een knijptangetje, ringetjes, sluitingen, hangertjes, nylon – draad voor het maken van juwelen en lijm. 

Benodigdheden collage def

Ik heb nog een hele voorraad in huis van uit een ver hobby – verleden. De zilver-, goud- en bronskleurige ringetjes kocht ik bij Veritas.

De slachtoffers:

Stukken collage def

ketting def

De parels waren uit de oorbellen gevallen en de sluitingen van 2 kettingen waren stuk. Een lang parelsnoer (met valse parels) was kapot getrokken door de Kabouters en mijn nieuwste aanwinst werd het slachtoffer van een winkelkar in de nieuwe AH toen ik KabouterS aan het overladen was met kusjes. Helemaal in stukken van één…gelukkig kon ik alles terug vinden.

Resultaat van het hard labeur: 4 kettingen en 1 paar oorbellen die ik opnieuw kan dragen! Heerlijk!

Gemaakt def

Op het einde van de avond zat mijn hoofd vol ideeën om van oude juweeltjes nieuwe te maken…de crea – kriebels waren er weer helemaal.

Nu alleen nog ffkes de nodige tijd én het nodige geduld terugvinden!

 

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

2 Reacties

 1. Lies
  24 juni 2015

  Voila, dan kan je weer verder, dat was die noeste arbeid wel weer waard!

  Beantwoorden
 2. willy cats
  25 juni 2015

  Mooi geworden hoor! Succes met je nieuwe ideeën!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.