Lotta skirt vs. rits: 1-1

Een domper eerste klas: je naait ijverig aan je rok, werkt je beleg nauwkeurig af met wat oog voor perfectie, je past je rok en hij zit perfect, je zoomt om en je besluit je nog een laatste keer te bewonderen met je nieuwe kledingstuk en dan… tsjakka… besluit de blinde rits dat het genoeg is geweest.  De instagramvolgers konden het slagveld al zien.  Het uit de rok geraken was nog niet zo simpel, maar uiteindelijk lukte het zonder kleerscheuren 🙂

De nieuwe rits werd gekocht en 2 uur! prullen later is hij eindelijk af.  Ik kan u verzekeren dat het angstzweet uitbrak toen ik de rok opnieuw aantrok.  Gelukkig hield ze nu wel stand.  De afwerking is verre van perfect nu.  Ah ja, want de hoekjes waren bijgeknipt en het sierstiksel zat er al op.  Maar kom, het kan er mee door.  Lotta rok skirt Compagnie M

Een Lotta rok van Compagnie M had ik nog nooit gemaakt.  Eigenlijk heb ik nog niet zoveel ervaring met de patronen van Compagnie M.  Ik interesseerde er me zo niet voor omdat de patronen op meisjes gericht zijn.  Als jongensmama heb je daar natuurlijk niet zo veel aan.  Totdat Marte de Charles Pants uitbracht.  Mijn jongensmoederhart klopte op slag wat sneller.  Het patroon werd aangekocht en de Charles werd genaaid.

Charles Pants Compagnie M
Uit de voor-de-blog-er-was-doos

Toen ik de Lotta rok voor dames zag verschijnen twijfelde ik.  Ik vind het patroon wel mooi, maar dacht dat hij me niet zo zou flatteren.  Totdat ik meer een meer foto’s zag verschijnen en er enkele IRL zag, waaronder deze en deze.

Lotta Skirt compagnie M detail zak

Voor de stoffenkeuze ging ik weer voor gedurfd.  Print met print dus.  De contrasterende stof was een overschotje uit mijn kast en ging perfect bij het stofje, vond ik.

Deze jurkenmadam gaat dit rokje toch niet te veel in de kast laten hangen. Let the sun shine!

Lotta Skirt rok Compagnie M Lotta Skirt Compagnie M Lotta Skirt Compagnie M

Stof en patroon:

blauwe stof – August van Cotton+Steel – bij Den Depot  (uitverkocht)↑↓ contrasterende stof –  square petals van Free Spirit – nog te krijgen bij Bellelien ↑↓  Lotta Skirt – Compagnie M
320x100

11 thoughts on “Lotta skirt vs. rits: 1-1

  1. Oh wat erg van de rits! Goed dat je jezelf er toe kon zetten om hem te vervangen, juist zulk soort projecten kunnen hier dan maanden blijven liggen 🙂 Ik vind hem super mooi geworden dus heel goed dat hij af is met dit mooie weer!

  2. Een hele mooie versie van de Lotta 🙂 Leuk om te lezen dat die van mij ook mooi vindt 😉

    Er ligt hier nog een stofke klaar om ene te maken. Nu nog de tijd vinden.

    Veel plezier met je nieuwe rok!

  3. Ondanks het slagveld is dat toch mooi goedgekomen! Morgen krijgt de paspop een nieuwe outfit en kan ik ‘onze’ Lotta zelf eens dragen. Hopelijk staat hij me net zo goed, bij jou komt hij helemaal tot zijn recht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *