fbpx

Lotta skirt vs. rits: 1-1

Een domper eerste klas: je naait ijverig aan je rok, werkt je beleg nauwkeurig af met wat oog voor perfectie, je past je rok en hij zit perfect, je zoomt om en je besluit je nog een laatste keer te bewonderen met je nieuwe kledingstuk en dan… tsjakka… besluit de blinde rits dat het genoeg is geweest.  De instagramvolgers konden het slagveld al zien.  Het uit de rok geraken was nog niet zo simpel, maar uiteindelijk lukte het zonder kleerscheuren 🙂

De nieuwe rits werd gekocht en 2 uur! prullen later is hij eindelijk af.  Ik kan u verzekeren dat het angstzweet uitbrak toen ik de rok opnieuw aantrok.  Gelukkig hield ze nu wel stand.  De afwerking is verre van perfect nu.  Ah ja, want de hoekjes waren bijgeknipt en het sierstiksel zat er al op.  Maar kom, het kan er mee door.  Lotta rok skirt Compagnie M

Een Lotta rok van Compagnie M had ik nog nooit gemaakt.  Eigenlijk heb ik nog niet zoveel ervaring met de patronen van Compagnie M.  Ik interesseerde er me zo niet voor omdat de patronen op meisjes gericht zijn.  Als jongensmama heb je daar natuurlijk niet zo veel aan.  Totdat Marte de Charles Pants uitbracht.  Mijn jongensmoederhart klopte op slag wat sneller.  Het patroon werd aangekocht en de Charles werd genaaid.

Charles Pants Compagnie M
Uit de voor-de-blog-er-was-doos

Toen ik de Lotta rok voor dames zag verschijnen twijfelde ik.  Ik vind het patroon wel mooi, maar dacht dat hij me niet zo zou flatteren.  Totdat ik meer een meer foto’s zag verschijnen en er enkele IRL zag, waaronder deze en deze.

Lotta Skirt compagnie M detail zak

Voor de stoffenkeuze ging ik weer voor gedurfd.  Print met print dus.  De contrasterende stof was een overschotje uit mijn kast en ging perfect bij het stofje, vond ik.

Deze jurkenmadam gaat dit rokje toch niet te veel in de kast laten hangen. Let the sun shine!

Lotta Skirt rok Compagnie M Lotta Skirt Compagnie M Lotta Skirt Compagnie M

Stof en patroon:

blauwe stof – August van Cotton+Steel – bij Den Depot  (uitverkocht)↑↓ contrasterende stof –  square petals van Free Spirit – nog te krijgen bij Bellelien ↑↓  Lotta Skirt – Compagnie M
320x100

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

11 Reacties

 1. Nathalie
  20 april 2015

  Die kleurencombinaties van u zijn wel vaker gedurfd, maar wel steeds een schot in de roos! Chapeau!

  Beantwoorden
 2. Regina
  20 april 2015

  mooi!
  ik heb nog een stukje van de lichte versie van die stof in de kast liggen, spijtig genoeg enkel groot genoeg voor een rokje voor de dochter 🙂

  Beantwoorden
 3. inspinration
  20 april 2015

  Oh wat erg van de rits! Goed dat je jezelf er toe kon zetten om hem te vervangen, juist zulk soort projecten kunnen hier dan maanden blijven liggen 🙂 Ik vind hem super mooi geworden dus heel goed dat hij af is met dit mooie weer!

  Beantwoorden
  1. An
   20 april 2015

   Als je erover wil bloggen moet je wel. 😉

   Beantwoorden
  2. Nathalie
   20 april 2015

   aha! Ik vermoedde het al, maar ik ben dus niet alleen. Ik heb hier zo een schuif vol liggen met halfafgewerkte/te herstellen projectjes

   Beantwoorden
 4. Ik vind de rok erg geslaagd… en ook de stofjes die je combineerde vind ik erg leuk!

  Beantwoorden
 5. Myriam
  20 april 2015

  Hij staat je erg goed!!! Niet aan twijfelen. Ook die broek is leuk. Manmanman, dat jij dat allemaal zelf maakt…

  Beantwoorden
 6. miss pixie
  20 april 2015

  Een hele mooie versie van de Lotta 🙂 Leuk om te lezen dat die van mij ook mooi vindt 😉

  Er ligt hier nog een stofke klaar om ene te maken. Nu nog de tijd vinden.

  Veel plezier met je nieuwe rok!

  Beantwoorden
 7. Sylvia @ lilyenwoody
  20 april 2015

  Schoontje! Mooie kleurtjes!

  Beantwoorden
 8. piepow
  24 april 2015

  Mooi! En goed dat je de courage nog kon opbrengen.

  Beantwoorden
 9. Het Machien
  27 april 2015

  Ondanks het slagveld is dat toch mooi goedgekomen! Morgen krijgt de paspop een nieuwe outfit en kan ik ‘onze’ Lotta zelf eens dragen. Hopelijk staat hij me net zo goed, bij jou komt hij helemaal tot zijn recht!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.