fbpx

8 onmisbare dingen ten huize An

knoflookpers joseph

Er zijn zo van die producten waarvan je wenste dat je ze veel eerder ontdekt had. Je zou ze iedereen aanraden.  Wel ik heb er 8 waarvan ik geen afscheid zou kunnen nemen.  Ze hebben zichzelf onmisbaar gemaakt in ons huis. Daarom deel ik mijn 8 toppers graag met jou.

1. Vacuüm opbergzakken van de Hema

hema vacuumzak voor-na

Ik gebruik vacuümzakken voor het opbergen van skikledij, winterdonsdekens en andere omvangrijke spullen. Je hebt er enkel een stofzuiger voor nodig. Het scheelt toch wel serieus in ruimte.

2.  Knoflookpers Joseph Joseph

knoflookperscoll (764x764)

Deze stond op mijn verlanglijstje van kerst en ik heb hem gekregen! Ik heb hem dus nog niet zo lang in mijn bezit, maar ik ben al fan. Het werkt zeer goed, is gemakkelijk om schoon te maken en het neemt de lookgeur weg uit je handen.

3. Ziplockzakjes van Ikea

ikeaziploczakjes-coll (764x764)

Sinds ik deze heb ontdekt, rijd ik er zelfs speciaal voor naar de Ikea. Ik gebruik ze voor bijna alles. De grote zijn ideaal om reservekledij mee te geven naar school. Als je er op duwt voor je het zakje sluit, verpak je de kledij luchtledig en is het dus ook compacter. Gebeurt er dan een ongelukje op school, dan kan de juf de natte kledij er in stoppen zonder kans op lekken en geuren. Verder gebruik ik ze ook voor het verzenden van kledij die ik tweedehands verkoop, het opbergen van kleine prulletjes en voor het bewaren van voedsel. Ze zijn ook erg handig als je een wagenziek kind hebt, maar daar zal ik niet verder op ingaan. 😉

4. Micellair reinigingswater

micellair reinigingswater garnierDit spul is echt het meest zalige ding om je make-up te verwijderen: je hoeft niet meer te schuren. Je doet het op een wattenschijfje en met één veeg is bijna alles verdwenen. Bovendien is het erg zacht voor de huid en laat het geen vettig laagje achter. Gedaan met wazig kijken na het verwijderen van oogmake-up.

5. Follow Mefollow me coll (764x283)

De Follow Me is een systeem dat je op je fiets monteert. Op de kinderfiets worden er ook een aantal koppelstukken gemonteerd. Wanneer je aan een drukke straat komt, kan je in een paar handelingen de kinderfiets aan de ouderfiets hangen. Dit filmpje laat alles mooi zien. We gebruiken dat hier erg veel. We wonen aan een drukke straat met een redelijk smal fietspad. Een stuurfout van de koters zou catastrofale gevolgen hebben. Wanneer we dan bij het bos zijn, kunnen ze alleen verder fietsen. Ook bij langere fietstochten is het handig. Als ze moe zijn, hang je ze vast.

6. Dubbele dunschiller

dubbele dunschiller - coll (764x283)

Dit heb ik ontdekt door mijn schoonmoeder. Wortelen schillen gaat nu dubbel zo snel. Asperges ook, al staan die hier niet zo vaak op het menu. Hij is van Westmark.

7. Menstruatiecup

menstruatiecup

Sinds ik dit heb, gebruik ik niets anders meer. Het is milieuvriendelijk, handig (al vergt het inbrengen en uitnemen in het begin wat oefening) en goedkoop. Je hebt er van verschillende merken. Ik kocht de mijne online. Maar bij Doekjes En Broekjes in Leuven verkopen ze dit ook. Op deze website vind je veel meer info.

8. Droogshampoodroogshampoo coll (764x764)

Droogshampoo wordt hier vaak gebruikt. Ik verdraag mijn haren enkel los als ze pas gewassen zijn. Omdat elke dag je haar wassen niet goed is en omdat ik niet altijd mijn haren vast wil doen, gebruik ik droogshampoo. Bovendien geeft het ook nog eens extra volume en kamt mijn haar beter door. Ik gebruik de brunette versie omdat die geen witte schijn achter laat. Je sprayt het in je haren bij de aanzet en op de vettere plekken. Even met de handen erdoor en klaar.


Zo dit waren mijn toppers. Misschien zitten er ook een paar van jouw toppers tussen.  Ik ben benieuwd naar welke producten bij jou onmisbaar zijn.  Deel ze gerust in de comments.

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

0 Reacties

 1. Nathalie
  10 januari 2015

  Dat micellair water ga ik ook eens uitproberen, merci voor de tip! En we gaan straks ook naar Ikea…

  Beantwoorden
  1. An @nononsonsmoms
   11 januari 2015

   En, zakjes meegebracht?

   Beantwoorden
 2. honderdachtentwinig
  11 januari 2015

  Die knoflookpers moet ik ook hebben. Ik heb een hekel aan het afwassen van onze pers…

  Beantwoorden
  1. An @nononsonsmoms
   12 januari 2015

   De knoflookpers staat momenteel in een sale van vente-exclusive. Het is dus de moment. 😉

   Beantwoorden
 3. Valérie
  12 januari 2015

  droogshampoo, te koop in de dagdagelijkse winkel?
  Dat ga ik is uitproberen

  Beantwoorden
  1. An @nononsonsmoms
   12 januari 2015

   Die van Batiste vind je gewoon in het Kruidvat.

   Beantwoorden
 4. […] zakjes van de Ikea.  Ik schreef er al eens hier over.  Ze zijn niet alleen een topper thuis, ook op reis zijn ze onmisbaar.  Handig voor […]

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: