fbpx

weekoverzicht december #2 2014

Het was deze week een naaidrukke week.  De deadline voor de feestoutfits van de koters kwam steeds dichter bij. Dus schakelde ik een versnelling hoger.  Verder ging ik nog naar de eindejaarsconference van Geert Hoste en genoot ik van het kerstgevoel in huis.  Kijk maar mee…

MAANDAG

Maandag is mijn vrije dag.  Ik rolde om 7 uur uit mijn bed.

psIMG_1265

Na het ontbijt smeerde ik de boterhammen voor de koters.   Ik zet alles per koter klaar zodat ze hun boekentas kunnen vullen.  De kindjes deed ik met de auto naar school.  En nogal een geluk want de weg lag er spekglad bij.  Het plan om direct bij thuiskomst te vertrekken voor een loopje werd wat verschoven.  Ik had geen zin in een uitschuiver.

psIMG_1266

Ik startte dan maar met het in elkaar steken van het feesthemdje voor KoterA.

psIMG_1273

Rond 10 uur besluit ik dan maar te vertrekken.  Serieus ingeduffeld.  Zo koud… brrr.  Gelukkig schijnt het zonnetje. Onderweg bleek het dan toch nog erg glad te zijn, maar ik raakte heelhuids terug.

psIMG_1274

Mijn lippen beginnen ook last te krijgen van de kou.  Smeren maar.

psIMG_1287

Verder werken aan het hemdje.  Het schiet aardig op.  Tijd voor een beetje verwennerij: sintchocolade en koffie… voor mij alleen…nèm!

psIMG_1291

Tussen het naaien door draaide ik ook wat wasjes.  De kasten begonnen verdacht leeg te lijken.

psIMG_1293

Het beste sintcadeau: kinetic sand.  Ik kookte en de koters speelden lustig verder.  Al werd dat 10 minuten later weer te lustig en zag ik zand door de lucht vliegen.  Gedaan met de kinetic sand pret dus.

psDSC_0492

En daar is ie dan.  Na de lichtjes nu ook met versiering én molestatie van moeder Maria en de drie koningen.  De Little People kerststal blijft hier een topper.

DINSDAG

Dinsdag is mijn vrije dag.  Ik rolde weer om 7 uur uit mijn bed.  IMG_1313

Vandaag gingen we dan toch maar met de fiets naar school.  Het zonnetje scheen zo mooi. Het was wel redelijk glad, maar het ging vlotjes.

psIMG_1299

Woohoo!! De zomervakantie is geboekt.  Om 9 uur ging het inschrijfsysteem online. We kozen terug voor Aussois. We waren er al eens, maar toen was KoterA nog een baby.  Nu zullen we dus wat andere dingen kunnen doen.

psIMG_1301

Mijn dag bestond weeral hoofdzakelijk uit naaien.  De broek voor KoterS.  Het huishouden wordt serieus verwaarloosd.  ‘Gelukkig’ loopt stof niet weg.

psIMG_1308

Even snel naar de Veritas voor wat broodnodige aankopen.  Ik heb eindelijk beslist welke sjakosj ik wil voor op het trouwfeest.  Verder kocht ik nog zwarte sokken voor de koters voor onder hun kostuumpje en nog wat fournituren voor mijn feestdagenjurk.

psIMG_1309

En we deden in de avond nog maar wat verder aan de broek.  Uiteindelijk was ze volledig klaar behalve de knopen. Enkel nog het broekje van KoterA maken en we zijn klaar.

WOENSDAG

Vandaag moest ik in de voormiddag werken.  Ik rolde dan ook iets vroeger uit mijn bed.  Om 5:55 om precies te zijn.IMG_1314

’s Morgens is de nood aan koffie erg hoog.  Dat hoort echt bij het starten van een dag voor mij.IMG_1316

Na de middag is het tijd om wat huishouden in te halen.  Stof begon het huis over te nemen.  IMG_1318

De bomma (overgrootmoeder van de koters) had de sint op bezoek gekregen dus gingen we eens kijken.  Hij bracht Smarties.  Die werden direct goedgekeurd.  IMG_1321

Nadien gingen de koters naar de kapper zodat dat ook weer in orde is tegen het trouwfeest.  Komende week is het mijn beurt.

IMG_1322

Voor het avondeten had ik het plan om bolognaisesaus te maken.  Alleen was ik gehakt vergeten te kopen en had ik niet veel zin om nog naar de winkel te gaan.  Dus ging ik voor een vegetarische variant.  Toen ik de paprika’s bovenhaalde kreeg ik niet bepaald enthousiaste reacties van mijn koters.  Ik besloot dan maar om de saus te mixen. Iedereen tevreden!
IMG_1324

Toen manlief thuis was vertrok ik nog voor een loopje.  Ik vertrok rond 20:30 uur en gaf mezelf een mentale ‘speekmedaille’ voor moed en zelfopoffering.

DONDERDAG

Op donderdag werk ik een volledige dag.  In de ochtend reed ik samen met Manlief naar het werk.  Want ’s avonds gingen we van het werk rechtstreeks door naar Antwerpen voor de eindejaarsconference van Geert Hoste. Het was chaos die ochtend.  Een stuk of 3 ongevallen op onze route in combinatie met een treinstaking.  *zucht*

IMG_1326

Voor de show wilden we nog ergens gaan eten.  Thuis had ik wat research gedaan en we besloten voor Moderato+ te gaan.  Een Italiaans restaurantje dat enkel met dagverse producten werkt.  Het was lekker.  Manlief nam iets met Taleggio kaas.  Hier komen we zeker nog eens terug.

IMG_1332

Wachten op het begin.  We hadden een erg leuke avond.  We kwamen rond middernacht thuis.

VRIJDAG

Ik vergat foto’s te nemen blijkbaar.  Ik moest een hele dag werken en nadien hadden we nog een kerstevenement op school.  Ik kwam rond 20 uur thuis, kon nog net de koters slaapwel knuffelen en plofte zelf in de zetel.

ZATERDAG

Ze kwamen eindelijk onze nieuwe meubels leveren: een nieuwe keukentafel met stoelen en een nieuw bed.  Het bed van mijn bomma werd enkele jaren terug  geruild voor het bed van Manliefs oma, dat al wat comfortabeler was.  Nu kozen we voor een boxpring van Beka.

IMG_1337

Het oude bed werd afgebroken. Ik waste de lakens en de mannen (mijn vader en manlief) braken het oude bed af en brachten het naar het containerpark. Ik maakte van de gelegenheid gebruik om andere rommel ook mee te geven.
IMG_1344Tadaa!! De keukentafel.  We kozen voor eentje van Joli.  Ze heeft een keramische plaat waardoor ze krasvrij, vlekvrij en hittebestendig is.  Bye bye toile cirée.
IMG_1340

In de namiddag kwam mijn schoonbroer op bezoek om samen met Manlief een filmpje te compileren voor het komende trouwfeest.  Ondertussen hield ik de koters rustig en zette ik Kamsnaps (plastic drukknopen) aan de koters hun feesthemdjes en broeken.

IMG_1342

’s Avonds kwamen er vrienden langs voor een spelletjesavond.  We speelden Camel Up, Regenwormen en Boonanza. Camel Up van 999 Games is tegenwoordig onze favoriet.  Je kan het ook met twee  spelen wat met maar weinig spelletjes het geval is.  Dus als je nog op zoek bent naar een kerstcadeau… 😉

Mocht je zelf nog wat tips hebben voor kerstcadeautjes, laat die dan gerust achter bij de comments.  Ik kan nog wat inspiratie gebruiken.

Nadien was het tijd om voor het eerst in ons nieuwe bed te slapen.

ZONDAG

Het nieuwe bed werd goedgekeurd.  Ik sliep als een roosje.

IMG_1348 (764x764)

’s Middags mochten we gaan eten bij mijn ouders.  Daar werd de puzzel die de sint er bracht nog eens gemaakt.

IMG_1350 (764x764)

Na de middag keerden we terug naar huis en oefende KoterS nog wat op de WiiU.  Hij maakt wat vooruitgang.  En als het hem niet lukt, mag ik verder spelen.  Yesss!

IMG_1355 (764x764)

Verder begon ik nog aan het feestbroekje van KoterA.  Ik hoop hier morgen mee klaar te zijn, al zal dat niet simpel zijn.  De school van de koters is dicht door de staking.  Dus zal ik mijn aandacht wat moeten verdelen.   Komende zaterdag is het de trouw van mijn schoonbroer en moet alles klaar zijn.  Het zal nog een drukke week worden want er komen nog wat avondactiviteiten op het werk aan, maar ik heb er enorm veel zin in.

Zaterdag komt normaal ook het artikel met de volledige feestdagenoutfits van de koters online.

Hoe was jouw week?

 

 

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

0 Reacties

 1. Eveline
  15 december 2014

  Toch leuk om te lezen, dat weekoverzicht! 🙂

  Beantwoorden
  1. An
   15 december 2014

   Dank u wel! Mocht je nog cadeautips hebben… shoot!

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: