fbpx

Wilde plannen – op trektocht met de kinderen

trekking met kinderen

Deze week zijn de kinderen op Kazou-kamp. Hun allereerste. Samen met elk nog een vriendje. Deze moeder is er niet gerust in en vindt dat de week veel te traag vooruit gaat. Dus maak ik ,om de tijd te doden, wilde plannen voor wanneer ze terug zijn.

Trektocht met kinderen

Ik speel al lang met de gedachte om er eens op uit te trekken met de kinderen. Met de tent en de rest van ons hebben en houden op onze rug op avontuur vertrekken, het leek me altijd al heerlijk.

De reis naar IJsland komt eindelijk dichterbij maar daartussen liggen wel nog drie vakantieweken, waarbij ik de kinderen probeer te entertainen terwijl hun vader moet werken. Iemand moet het doen. šŸ˜‰

Vorig jaar trok ik er al met een aantal moeders en hun kroost op uit met de tent. Nu ik de tweede Decathlon Trekking Days overleefde, voel ik me sterk genoeg om alleen met de kinderen op avontuur te trekken.

Bivakeren

Ik zocht wat bivakzones op en de wandelmogelijkheden in de omgeving. Voorlopig speel ik met het idee om bij mijn schoonouders thuis te vertrekken en zo een lus te wandelen van ongeveer 20 km, waarbij we onze tent opzetten in een officiĆ«le bivakzone en daar een nachtje blijven. De volgende dag vervolledigen we de lus en stappen we terug richting schoonouders. De bedoeling is dat de man dan ’s avonds na zijn werk eens op bezoek komt aan de bivakzone. Maar blijven slapen mag hij niet, want onze trekkingstent is maar voor 3 personen.

Het lichte trekkingmateriaal heb ik ondertussen ook al verzameld. Het laatste jaar kocht ik daarom ook bewust lichte kampeerspullen. Zo heeft ieder van ons een zeer lichte en compacte luchtmatras, slaapzakken en een goede trekrugzak. Voor de kinderen vond ik trouwens alles in de trekkingafdeling van Decathlon. Ze hebben daar al dat technisch materiaal ook op maat van kinderen. Hun trekrugzak is zelfs volledig aan te passen aan hun lichaamslengte. De ergonomie zit alvast goed. Nu de benen nog.

Het zal voor de kinderen hun eerste trekervaring worden. Eerst nog in een ietwat gekende omgeving. Babystapjes hƩ.
Ik deed al een huttentocht en nam deel aan de Decathlon Trekking, maar telkens onder deskundige begeleiding. Dit keer zal het mijn eerste zelfstandige trekking worden. De officiƫle doop.

We hebben er alledrie heel veel zin in, al vind ik het ergens toch ook wel een beetje spannend. Maar wanneer dit ons erg goed bevalt, dan zijn we helemaal klaar voor een groter avontuur in 2020.

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creƫren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD Ʃn mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: