fbpx

Op fotoles bij Bart Heirweg

Workshop landschapsfotografie bij Bart Heirweg in de Vlaamse Ardennen

Ergens onderweg in het hele thuisblijfavontuur raakte ik gebeten door fotografie. Door foto’s te nemen voor de blog, voor Instagram,… Langzaamaan legde ik telkens de lat wat hoger voor mezelf, zocht ik het internet af en deed ik (zoals bij alles wat ik doe) van trial and error.

Workshop landschapsfotografie

Ergens onderweg in mijn zoektocht naar wat meer info over landschapsfotografie kwam ik ook op de website van Bart Heirweg terecht. Eentje waar ik bleef plakken. De fotografiereizen die hij organiseert, de workshops,… alles sprak me meteen aan.

Ondertussen had ik al door dat zijn workshops ook direct vol zitten. Snel zijn was dus de boodschap. Ik besloot, na wat over een weer te mailen, zijn workshop met de basis van fotografie over te slaan en direct voor een workshop in het veld te gaan.

Vroege vogels

Met een klein hartje trok ik op een vrijdagochtend richting de Vlaamse Ardennen. Had ik mezelf niet overschat? Ging ik niet door de mand vallen? Ik was er niet gerust in.

Om 5 uur in Oudenaarde aankomen om een zonsopgang te fotograferen betekent evenveel als uit je bed moeten om 3 uur ’s ochtends ’s nachts. Een half uur om wakker te worden. Anderhalf uur om te rijden. Maar elke vrees om in slaap te vallen achter het stuur was onterecht. Ik zat gewoon te vol met spanning en adrenaline.

Bart liet ons de kneepjes van de landschapsfotografie zien en ik leerde veel bij: over grijsfilters, hard verloop, zacht verloop en wat nu het beste is. Waar je op moet letten bij opkomend zonlicht en dat een telelens onmisbaar is als het over landschapsfotografie gaat.

De hele voormiddag trokken we van locatie naar locatie en kwamen we op de schoonste plekjes van de Vlaamse Ardennen. ’s Middags mochten we aanschuiven voor een broodjeslunch en kregen we nog wat extra theorie over locaties kiezen, het weer en andere technische aspecten. Nadien werden onze foto’s van de voormiddag besproken.

Zeer moe, maar met de grootste smile ever, trotseerde ik de Brusselse ring in de vrijdagavondspits huiswaarts. Inclusief een nog grotere dosis fotografiegoesting dan ik al had.

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

10 Reacties

 1. Delphine
  7 juni 2019

  Echt prachtig! Ik val alleen een beetje omver van de prijs van de workshops…

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   7 juni 2019

   Ze zijn inderdaad niet goedkoop. Maar ik heb ook gebruik mogen maken van zijn materiaal. Mijn statief was in reparatie en ik had geen telelens. Dus ook die mocht ik gebruiken. En dan ook nog eens al de grijsfilters enz. Prijs/kwaliteit zit dat perfect in verhouding.

   Beantwoorden
   1. Delphine
    7 juni 2019

    Ben ik zeker van overtuigd hoor, alleen wat duur om het iemand cadeau te geven ?

    Beantwoorden
 2. Evi
  7 juni 2019

  Wat een prachtige foto’s!

  Beantwoorden
 3. Nicole Orriëns
  7 juni 2019

  Wat een prachtige beelden!

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   7 juni 2019

   Dank je wel!

   Beantwoorden
 4. Nele R
  7 juni 2019

  Waw, prachtige foto’s!! Het vroeg opstaan meer dan waard denk ik.

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   7 juni 2019

   Gelukkig wel! 🙂

   Beantwoorden
 5. fieke
  7 juni 2019

  Prachtige beelden! Bart Heirweg is een bewonderenswaardig voorbeeld als het om landschapsfotografie gaat 🙂

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   13 juni 2019

   Oh ja en een fantastische leermeester

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: