fbpx

Wolf voor tieners – onesie met rits

Wolf voor tieners onesie met rits - zonen 09 - see you at six

Joepie!! Het grotere broertje van de kinder-wolf van Zonen 09 komt er bijna aan: Wolf voor tieners. Ik koos voor een onesie met rits. Ideaal voor zondagen met winters weer, pyjamadagen dus.

Ik kan er niet om heen: de oudste zoon bengelt ergens tussen de kinder- en tienermaten van Zonen 09.  Een 134 past nu perfect, maar met een 140 wordt er toch wat meer op veilig gespeeld.  Het was dus de eerste keer in mijn carrière als vaste Zonen 09-tester dat ik een tienermaat kon testen. Een mijlpaal.
Het nieuwe Wolf patroon komt net op tijd, want zijn favoriete puntkap onesie die ik op het patroon baseerde zal de laatste winter ingaan.  

Onesie

Aangezien het om een patroontest ging, besloot ik me zoveel mogelijk aan het originele patroon te houden.  Het enige dat ik toevoegde was een rits in plaats van de standaard voorziene drukknopen.  Dit is echter (nog) geen voorziene optie, maar mijn kinderen zijn fan van de ritssluiting.  Drukknopen vragen nu eenmaal wat meer geduld om open en dicht te doen.
Verder nam ik echt de basisversie van het patroon: geen zakken, geen doorgeknipte panden, geen cape.  Ik voegde wat contrast toe aan de schouder met behulp van het patroondeel voor de schouderstukken.  Easy peasy.

Ik besloot in de heerlijk zachte lap french terry van See You At Six te knippen. Die heeft de ideale dikte voor een gezellige winterpyjama, maar is ook niet té warm. Ik werkte verder af met zwarte boordstof.  Ook voor de schouderstukken gebruikte ik de zwarte boordstof.

Wolf voor tieners

Het nieuwe tienerpatroon gaat van maat 140 t.e.m. 176 en komt zowel in de standaardmaten als de small-maten.  Het patroon bevat de onesie-versie én de 2-delige pyjama. Er zit ook een héél uitgebreide stap-voor-stap handleiding bij en je kan kiezen voor het print-per-maat systeem.  Je kan het patroon thuis printen, al kies ik steeds voor het afdrukken via een online printservice.  Ik ben nogal lui als het op knippen en plakken aankomt.  

 

Deze onesie met rits gaat zeker onze valies in, richting Oostenrijkse sneeuw.  Want skivakanties en pyjama’s gaan geweldig goed samen.

 

Stof en patroon

 

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

13 Reacties

  1. Delphine
    16 december 2018

    Dit ziet er een super pyjama uit

    Beantwoorden
  2. Leentje
    17 december 2018

    Zo schoon! Hoewel ik zelf nog maar maatje 98 naai, ben ik nu al blij dat mijn favoriete Zonen09 patroon nu ook tienermaten heeft.

    Beantwoorden
    1. An_nononsonsmoms
      18 december 2018

      Je kan maar beter goed voorbereid zijn. Groeien doen ze toch 😉

      Beantwoorden
  3. Catherine - MamC
    17 december 2018

    Cool en cozy, wat een combi!!
    Daar gaan we hier zeker ook liefhebbers voor vinden.
    Hopelijk komt het definitieve patroon er snel aan!

    Beantwoorden
    1. An_nononsonsmoms
      18 december 2018

      Ik hoop het ook!

      Beantwoorden
  4. Jill
    17 december 2018

    Mooi! En ziet er zo gezellig uit!
    Wel een vraagje over de rits: stoort die hem niet aan de binnenkant? Ik heb zo’n kind dat weigert om onderhemdjes aan te doen…Aangezien ik zelf niet zo’n fan ben van drukknoopjes (wat ik ook probeer, alleen als we ze voorzichtig los doen blijven ze zitten), lijkt zo’n versie met rits me wel wat.

    Beantwoorden
    1. An_nononsonsmoms
      18 december 2018

      Nee, dat stoort hem niet. En hij draagt ook geen onderhemdjes. Maar het kan natuurlijk wel zijn dat anderen daar wel hinder van ondervinden. Mocht je dat risico niet willen nemen, zal je een beleg moeten bijtekenen zoals bij een ritsgulp aan een broek bijvoorbeeld.

      Beantwoorden
      1. Jill
        20 december 2018

        Ja, misschien dan toch op veilig spelen en inderdaad een beleg voorzien ;-). Patroontje besteld gisteren en de stof ligt klaar!

        Beantwoorden
  5. An
    19 december 2018

    Ik krijg spontaan zin in luie zondagen. Heel mooi!

    Beantwoorden
    1. An_nononsonsmoms
      19 december 2018

      Er komt er eentje aan. Ik zie hem al 🙂

      Beantwoorden
  6. Tamara
    20 december 2018

    Chillen maar!! Ziet er heerlijk uit!

    Beantwoorden
    1. An_nononsonsmoms
      20 december 2018

      Om jaloers op te zijn. ?

      Beantwoorden
  7. Annelies
    16 februari 2019

    Hallo,

    Ik lees dat het wolf onesie patroon nog niet komt met rits. Is deze hack moeilijk. Ik heb hier ook enkele fans thuis rondlopen van de onesie maar dan wel met de rits. En ik heb wel wat ervaring maar nog nooit zelf een patroon aangepast. Veranderd er veel ?
    Hoe dan ook proficiat met je mooi exemplaren dat je gemaakt hebt. Die hebben me zeker overtuigd.

    groetjes Annelies

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.