fbpx

Een familieweekend in de Efteling

Naar een pretpark gaan dat is voor ons geen straf.  Hoe gek we ook zijn op rust en natuur, de portie avontuur kan niet ontbreken.  Wanneer de grootouders dan voorstellen om met zijn allen samen naar de Efteling te gaan, knikken wij heel hard ja.  

We trokken vorig weekend dus richting Efteling voor een leuke tijd met de hele familie.  Oma, opa, tantes, nonkels en nichtjes.

Efteling Bosrijk

Efteling - Bosrijk - volle maan
Het is de eerste keer dat we een meerdaagse trip naar de Efteling deden.  We logeerden in een Dorpshuys in Bosrijk en dat beviel ons top.  Wanneer je, zoals ons, huisjes gewoon bent van het type Centerparcs of Landal is dit wel een hele upgrade.  Een degelijke afwerking met volhouten meubelen, echte sofa’s waarin je lekker kan onderuit zakken en vloerverwarming zorgden ervoor dat we er ons direct thuis voelden.

Gelukkig pakten we dikke truien in en haalden we de mutsen, sjaals en handschoenen uit hun winteropslag, want het was koud.  Berekoud zelfs, zeker wanneer je na een half uur aanschuiven, zonder muts en sjaal in Joris & De draak moet omwille van de veiligheid.  Of was het bibberen van de schrik?  Dat zou ook kunnen 😉

We brachten onze dagen voornamelijk in Ruigrijk door, waar we ons, naast Joris & De draak konden uitleven op de Python en de Vliegende Hollander.  En mama en papa konden eindelijk Baron 1898 eens uittesten en goedkeuren.  De oudste zoon ging zondagochtend onder de Baronmeetlat staan maar bleek nog zo’n 5 cm te kort. Lichte ontgoocheling.  Maar gelukkig had hij op zondag wel 4 keer de hik.  Hij besloot maadagochtend dan toch nog eens onder de meetlat te gaan staan, maar helaas, hij was niet gegroeid.Efteling - herfst 2018

Wanneer je hele familie in de Droomvlucht wil, maar jij liever naar de Python gaat.

Het sprookjesbos hebben we niet gezien, dat lieten ze aan hun nichtjes over.  Raveleijn zagen we dan weer wel, dat blijft een topper!  We gingen nadien zelfs met de familie in het Raveleijn restaurant eten.  Echt een aanrader om met kinderen te doen, want die moeten hun eigen eten in de keuken gaan halen.

Het was een weekend om in te kaderen en nooit meer te vergeten.  De Efteling blijft een leuk park voor groot én klein, waar iedereen zijn eigen dromen kan dromen. Hier thuis wordt er door de zonen zelfs al gedroomd over nieuwe Eftelingavonturen.

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

2 Reacties

 1. Piepow
  1 november 2018

  Vorige zomer gingen we na jullie al naar Wengen, nu zitten we in Efteling Bosrijk. We houden van hetzelfde ?

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   1 november 2018

   Haha. Zalig. Goeie smaak hé ?

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.