fbpx

Eerste schooldag 2018 – 2019: Achter tralies

Vandaag vertrokken mijn twee zonen naar het derde en vierde leerjaar.  Te voet uiteraard, wat wel weer nodig was na al dat geluier in de twee zomermaanden. Het was niet bepaald een ochtend om in te kaderen.  Eerder eentje om te vergeten.  Maar hoe dan ook, we maakten er het beste van.  Dat doen we altijd.

De voorbereiding kon beter

Mijn voorbereiding kon wat beter.  Zondag kwam ik tot de vaststelling dat hun sportschoenen om te turnen te klein waren en dat de jongste zoon zijn rekkermap stuk was.  Juist ja.  Ik ben tijdens de vakantie nochtans meermaals in een winkel vol met schoolgerief gepasseerd, genoegzaam denkend dat ik toch lekker niets nodig had.  Dus gisteren werd ik met de neus op de feiten gedrukt.  Maar ik had geen zin om op zondag in zeven haasten voor die dingen rond te rijden.  Tijd genoeg vandaag om daarvoor te zorgen.

Mentaal tot 10 tellen

Vandaag zat mijn voorbereiding wel ok.  Ik stond anderhalf uur vroeger dan de kinderen op om de allereerste schoolochtend zo rustig mogelijk te laten verlopen.  De ochtend kwam voor mijn zonen precies veel te vroeg en het humeur van een bepaald exemplaar bevond zich ergens onder het vriespunt. Mijn ochtendhumeur was tegen dan gelukkig wel al verdwenen.  Samen met mijn mentaal tot 10 tellen en het waterige zonnetje op onze ochtendwandeling naar school warmde het andere humeur gelukkig ook op. Voor de gelegenheid vertrok papa wat later naar zijn werk en konden we de schoolwandeling met ons vieren doen.  

Achter tralies

En zo zette ik twee zonen af aan de grote grijze schoolpoort.  Klaar om kennis te maken met hun nieuwe juffen en weer veel bij te leren. Ik nam een foto van hen door de schoolpoort ‘achter tralies’.  Gevangen van 9 tot 16 uur.  En ik?  Ik geniet tussen 9 en 16 uur met volle teugen van mijn nieuwe vrijheid.   😀Eerste schooldag - achter tralies

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

5 Reacties

 1. Tamara
  3 september 2018

  Hopelijk was het humeur nog even goed na 16u?

  Giel was afgelopen donderdag al even gaan kennismaken met de juf en meester en dat helpt wel voor de vragen en zenuwen wat te temperen. Donderdag kregen we ook een briefje mee met de benodigdheden en toen werd ik herinnerd aan die te kleine turnschoenen en dus zijn we vrijdag even alle aankopen gaan doen (wat uiteindelijk heel erg meevalt als je het merendeel kan hergebruiken). Vanmorgen kon het niet snel genoeg tijd zijn en ook na school was hij nog enthousiast al was het iets minder toen het eerste huistaakje gemaakt moest worden. Al bij al verliep het dus wel vlotjes… ik maak me wel wat zorgen over het huiswerk maken (want dat was vorig jaar ook quasi elke dag een strijd) en zijn houding/gevoel in de klas, maar we zijn ook de weg van test en psycholoog ingeslagen en hopelijk brengt dat wat helpend advies met zich mee…

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   3 september 2018

   Hier ook al gaan kennismaken hoor. Maar toch viel het wat tegen vandaag. En dan nog opnieuw wennen aan de medicatie waarschijnlijk. En al een toets op donderdag. Direct vollenbak dus.
   Hopelijk brengen de testen en psycholoog jullie wat handvaten, want het is echt niet leuk om elke avond te moeten strijden. Ik duim alvast mee. ?

   Beantwoorden
   1. Tamara
    6 september 2018

    Dankjewel! Ik duim dat de toets goed gaat!

    Beantwoorden
    1. An_nononsonsmoms
     6 september 2018

     Dank je. Voorlopig gaat het goed!

     Beantwoorden
 2. Davina
  4 september 2018

  Zalig! Geniet ervan!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: