fbpx

Het mysterie van de verdwenen sportsokken & andere wasperikelen

Deze week werd ik uitgenodigd door Miele om hun Laundry Experience mee te maken.  Als Miele mij vraagt dan zeg ik ja. Ik denk dat 90 % van onze huishoudtoestellen van Miele zijn.  Ik vermoed dus dat ik officieel fan ben.  

Miele fanclub

Ik kreeg het van kinds af aan al mee, die liefde voor Miele.  Van grootouders tot ouders, iedereen had een wasmachine en droogkast van Miele.  En ik dus ook, want Miele dat staat voor duurzaamheid.  Punt.

Mijn wasmachine en droogkast zijn ondertussen 14 jaar oud en doen nog steeds flink hun job.  2 keer haperde mijn wasmachine al en 2 keer was dat euvel zeer snel verholpen.  Mede dankzij de perfecte service van de plaatselijke kleine elektrozaak. Zo klein dat ik niet kan linken naar hun eigen website, want die hebben ze niet. Maar de topservice die ze telkens leveren is onbetaalbaar. Die man verzekerde me trouwens dat er van Miele altijd wisselstukken te verkrijgen zijn. Ik denk dus dat ik voorlopig nog even van een nieuwe aankoop bespaart blijf. Duurzaamheid for the win.

Laundry Experience

Ik leerde op de Laundry Experience allemaal handige weetjes over wassen.  Wat was je hoe?  Meestal ben ik de vrouw die zich weinig van regeltjes aantrekt.  Ik steek heel vaak dingen samen.  Loopt het dan toch eens mis, dan zal ik daar leergeld voor betalen.  Al valt dat leergeld goed mee.  In mijn hele wascarrière heb ik nog maar 1 frats voorgehad met een prachtige wollen stof van Georgette die per ongeluk in de droogkast terecht kwam. Eén van de weinige keren dat ik mijn stof voorwaste.  Sindsdien ben ik niet zo’n fan meer van voorwassen.

Wat heb ik nu geleerd?

Sportkledij was je best met een speciaal sportwasmiddel.  Dat bevat aluminiumzouten zoals deodorant en verwijdert geurtjes op lage temperatuur. Je wast je kledij op het sportprogramma en als je dat niet hebt – zoals ik – op ‘kreukherstellend’. Meestal steek ik mijn vers bezwete sportkledij ook onmiddellijk in een kort spoelprogramma zodat de geur niet te veel kan marineren in afwachting op wat sportkledijgezelschap van mijn gezinsleden. 

Outdoorkledij zoals regenjassen en skigerief daar gebruik je ook een speciaal wasmiddel voor.  Eentje dat de ademende eigenschappen en de waterdichtheid niet aantast.  Je mag daarom zeker geen wasverzachter of waspoeder gebruiken.  Nadien zet je een nieuwe waterdichte laag op de kledij door een speciaal impregneermiddel te gebruiken in je wasmachine. Heb je een speciaal impregneerprogramma dan selecteer je dat.  Ik doe het met een standaard wasprogramma. Nadien fixeer je alles door je kledij in de droogkast te stoppen of er met een haardroger over te gaan.  Zo wordt alles opnieuw goed waterdicht en kan je met een gerust gevoel lomp zijn op je ski’s. Je poep zal droog blijven.  Of dat voor je gezicht ook zo is, kon Miele niet garanderen. Toch een minpuntje dan.

Gestreepte kledij beschouw je altijd als 1 kleur.  Een t-shirt met rode en witte strepen hoort in de pastelkleurige was.  Want rood en wit wordt roze. Wassen is nog nooit zo artistiek geweest. Dat kleuren mengen van vroeger op school komt dan toch nog eens van pas.

Sokken kunnen niet verdwijnen in een Miele.  De opening tussen de wastrommel en de rubber is zo minimaal klein dat er niets in kan verdwijnen.  Een ware ontgoocheling vond ik dat want dat betekent dat ik het bestaan van het sokspook ga moeten erkennen.  Miele Laundry Experience #laundryexperience

Je laat je wasmachine best minstens 1 keer per week een kookwas draaien.  Ideaal voor de keukenhanddoeken en schotelvodden.  Zo dood je de algen die vaak achterblijven door onder andere veel te hoge wasmiddeldoseringen.  Je bad blijft ook vuil achter wanneer je je gewassen hebt. Je wasmachine ook. De nare geurtjes blijven op die manier ook weg.

2 à 3 keer per jaar moet je ook een lege kookwas laten draaien met daarin een Intense Clean product voor een echte grondige reiniging van vuilafzettingen en kalk.  Iets wat ik al ingelepeld kreeg door de hersteller. Hij heeft dat dan maar voor mij gedaan.  Mijn wasmachine zag er langs de binnenkant waarschijnlijk niet al te proper uit. 

Ik werd die avond heel wat wijzer en kreeg lekker eten. Maar ik moet ook wel eerlijk toegeven dat ik nooit een huishoudwonder zal zijn.  Maar zelfs voor mensen zoals ik, is er nog hoop. En zie verdorie, er staan gewoon wastips op deze blog.  Wie had ooit gedacht dat het zo ver zou komen.

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

2 Reacties

 1. nobutterfly
  26 juni 2018

  Aha, toch maar eens op zoek naar zo’n intense clean middel, ik heb dan wel geen miele maar vreemde geurtjes durven ook wel eens opduiken en aangezien ik geen huisgenoten heb, heb ik uiterst zeldzaam echt een kookwas nodig. Meestal gaat het op lagere temperaturen erin, kwestie van geen lege machines te laten draaien

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   27 juni 2018

   Ja, en een kookwas hé. Ik deed dat ook veel te weinig

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: