fbpx

De populairste berichten op Nononsonsmoms

populairste berichten van nononsonsmoms - naaien en andere - 2018

In onze blogcarrière deden we nog nooit een overzicht van onze populairste berichten. Hoog tijd om daar na 3 jaar verandering in te brengen.  Ik deelde ze op in 2 categoriën: naaien en andere.

Naaien

1. Dress to impress – de Lora jurk

De onbetwiste leider die er met kop en schouders bovenuit steekt: de Lora jurk.  Het was de eerste die ik maakte.  Ondertussen volgden er nog 2 en deze komt ook nog steeds uit de kast.  Deze jurk overleefde zelfs in mijn geminimaliseerde kleerkast.

2. 10 + 1 redenen om niet op naaiweekend te gaan

10 + 1 redenen om niet op naaiweekend te gaanEentje van deze maand tijdens de 40 dagen bloggen challenge.  Mijn ludieke manier om terug te blikken op dat geweldige naaiweekend.

3. Rondleiding in mijn naaikamer

Eind vorig jaar verhuisde ik van beneden naar een eigen ruimte boven om te naaien.  Ik kocht niets nieuws en richtte de kamer in met meubels en decoratiestukken die hier voorhanden waren. Vooral mijn dossierkast om patronen te bewaren kon op wat bijval rekenen.

4. Pdf patronen afdrukken

digitale naaipatronen afdrukken - hoe? wat? waar?

Ook nog eentje van 2018.  Sinds Zonen 09 aankondigde te stoppen met het verkopen van papieren patronen, zocht ik een goedkope oplossing om al het knip- en plakwerk te kunnen vermijden.

5. ABCD – A Bethioua Candy dress

Bethioua Candy jurk, Zonen 09 Fabric V Blue

Een wat ouder artikel.  Maar ook dit jurkje overleefde mijn geminimaliseerde kleerkast.

 

Andere categorieën

1. Leren fietsen – de truc met de sjaal

Het oudste artikel van de hele reeks. Deze post wordt bijna elke dag bezocht met wat pieken in het voorjaar.  Ik vertel je er hoe je gemakkelijk je kind kan leren fietsen met behulp van een sjaal.

2. Al 2 maanden huisvrouw – Hoe bevalt me dat

Mijn persoonlijke zoektocht naar wat ik nu met dat jaar thuis wilde doen, resulteerde uiteindelijk gewoon in thuisblijven en huisvrouw zijn.  Ik vertel in dit artikel hoe ik dat ervaren heb.

3. Mijn alternatief voor de Bullet Journal – de Passion Planner

passion planner

Ik ben een planner, maar een Bullet Journal werkt niet voor mij.  Ik startte er al mee in 2014 maar vond het veel te tijdrovend.  Er zaten veel te veel valkuilen in voor mij.  Ik schakelde over op een systeem met wat meer houvast: de Passion Planner.

4. Wanneer de glimlach van een kind niet meer volstaat

adhd

Een zéér persoonlijk en emotioneel artikel over mijn zoon met ADHD en hoe de maatschappij daar op reageert.

5. Ontspullen met kinderen – Het minimalism game

mimimalism game, nnsmminsgame, ontspullen met kinderen, free printable

Kinderen aanzetten om afscheid te nemen van speelgoed is blijkbaar niet alleen hier een moeilijke bedoening.  Ik speelde samen met hen het minsgame en maakte er een free printable bij waarmee je thuis zelf aan de slag kan.

____________________________________________

Dit is blogbericht 31/40 van de 40 dagen bloggen uitdaging.  Je vindt alle info hier en alle deelnemers hier.

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

2 Reacties

 1. Anna Helena
  21 maart 2018

  Leren fietsen met een sjaal, die truc kende ik nog niet 🙂

  Beantwoorden
 2. zebrazonderstrepen
  22 maart 2018

  Mooi lijstje met leuke berichten

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: