fbpx

Pack ’n Go Pacman

pack 'n go van Mind The whale in Dry Oilskin

Oktober staat in het teken van Stikbelgique.  Mijn officiële blogtourbijdrage voor dit toffe initiatief van Flaflinko komt er eind oktober aan. Ondertussen aarzelde ik niet om mezelf te verplichten enkel met Belgische patronen aan de slag te gaan.  Niet dat daar veel verplichting bij komt kijken, want de meeste patronen die hier uit de kast komen zijn van eigen bodem.

Een nieuwe zwemzak voor het nieuwe zwemschooljaar van de oudste zoon stond hier al in september op de planning.  Alleen kwam er in september van naaien niet veel in huis.  Zorgen namen in mijn hoofd de plaats in van mijn naaiplannen.  Ik vond gewoon geen ruimte in mijn hoofd.  Oktober bracht gelukkig wat minder zorgen en wat meer ruimte voor creativiteit.  Tijd om van die zwemzak werk te maken.

Dry Oilskin

Het katoentje werd zorgvuldig uitgezocht door de zoon.  Ik bezocht samen met hem wat websites en uiteindelijk won Pacman de strijd. Ik zocht ondertussen een toffe combinatie voor het stofje en een waterdichte binnenkant.  Uiteindelijk viel ik voor dry oilskin in De Stoffenkamer: een linnen stof die werd gewaxt.  Ik gebruikte de dry oilskin zowel voor de onderkant als voor de binnenkant van de zwemzak.
Dry oilskin kan je niet verstevigen.  Door het laagje op de stof hecht de lijm van de vlieseline niet, maar op zich vormt dat geen probleem door de stevigheid van het materiaal zelf. Op de foto’s hangt de zwemzak ongevuld en hij behoudt goed zijn vorm.

pack 'n go van Mind The whale in Dry Oilskin

Pack ’n Go

Het standaard turn-/ zwemzak patroon hier is dat van Riet uit Zo Geknipt.  Alleen werd dit boek niet meer herdrukt en bedacht Riet een oplossing voor al de Zo-Geknipt-loze naaisters: ze bracht het patroon opnieuw uit via Mind The Whale.  Daarbij krijg je zelfs nog wat extra opties en een patroon voor een kleiner exemplaar.
Ik kocht ook al deze nieuwe versie, maar besloot toch nog voor de oude boekversie te gaan.  Als de geknipte patroondelen maar uit de schuif genomen moeten worden, komt mijn luie kantje toch piepen.

Als touwtje koos ik voor nylon parachutekoord, dat in  heel veel kleuren te bestellen is.  Doordat het koord van nylon is, glijdt het heel vlot door de tunnel bij het openen of sluiten van de zak. Handig voor die ongeduldige kinderhanden

Het zwemjaar is ondertussen al een maand bezig, maar zaterdag zal hij dan eindelijk kunnen schitteren met zijn nieuwe zwemzak.  Als die vervelende verkoudheid overgaat tenminste.

Stof en Patroon

↑↓Pacman – katoen bij Stof op Zolder

↑↓Dry Oilskin – bij Dry Oilskin

↑↓Pack ’n Go – van Mind The Whale ↑↓ grote versie

↑↓Paracord 550 – bij Paracord.nl

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

7 Reacties

 1. Marjolein@flaflinko
  12 oktober 2017

  Supermooi zeg!! Ik ken een vriendin die dat pacmanstofje wel gaat zien zitten ?

  Beantwoorden
 2. Cathy
  12 oktober 2017

  Supertof en dank voor de tip van de koord…welk type bestel je dan ?

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   12 oktober 2017

   Ik koop steeds de 550

   Beantwoorden
 3. Carolien
  12 oktober 2017

  Kei toffe zwemzak!!! Doet er mij ineens aan denken dat ik aan dochterlief ook een nieuwe zwemzak beloofd heb, de stoffen heb ik zelfs al in huis, maar ik wil ook zoveel dingen tegelijk doen! :-):-) Nu ga ik er toch echt eens aan beginnen, bedankt voor de reminder An! 😉

  Beantwoorden
  1. An_nononsonsmoms
   12 oktober 2017

   Graag gedaan 😉

   Beantwoorden
 4. Tamara
  12 oktober 2017

  Amai, zo cool!! Die ga ik niet aan mijn zoon laten zien want dan vindt hij zijn simpel gevalletje niet goed meer!

  Beantwoorden
 5. Dinesh
  31 maart 2021

  Hey, love it.
  I would like to propose you also Sun Enterprises. They are doing very nice cords too.

  This is the website http://www.sunenterprises.eu

  Hope it will help you 🙂

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: