fbpx

Theo polo

Alles lijkt banaal nu, dus zeker bloggen over één of ander naaisel na de vreselijke gebeurtenissen van afgelopen dinsdag.  Even heb ik getwijfeld of ik wel zou bloggen.  Toch heb ik besloten om er gewoon mee door te gaan.  Net zoals er vandaag van mij verwacht wordt dat ik de kinderen in mijn Brusselse klas opvang. Het leven gaat gewoon door, we worden verplicht om een knop om te draaien en verder te gaan.  Misschien is het wel beter zo voor iedereen: routine zorgt voor houvast.  Met een klein hartje begin ik aan deze dag.  We zien wel wat hij brengt.

Ik maakte dus een Theo in tricot.  Ik weet niet hoe lang deze al op mijn naailijstje stond.  En ik weet ook niet op hoeveel blogs, waar er zo eentje verscheen, ik al reageerde met: ‘Oh deze staat ook op mijn naailijst.’Theo hack polo Zonen 09Maar het is er van gekomen.  Allé, toch zo ongeveer, want mijn plannen wijzigden tijdens het knippen van de stof.  Een volledige knopenrij was misschien wat overdreven.  De zoon ging deze toch nooit los doen bij het aan- en uittrekken, dat kon ik zo al voorspellen.  De herinnering aan Marleen die ooit op Instagram een Theohack plaatste, kwam bovendrijven.  Zij had er al eens een polo van gemaakt.

Dus besloot ik ter plaatse, tijdens mijn wekelijkse naailes om de middenvoor aan de stofvouw te leggen.  Met de Liampolo’s die ik vorige zomer maakte in gedachten, nam ik een Ottobre uit de boekskesvoorraad van de naaijuf en zocht ik een willekeurige polo.  Ik gebruikte er het polobelegdeel van voor mijn Theopolo.  black x elvelyckan design Theo hack zonen 09 polo

Ik voegde nog een folieke toe in de vorm van twee ingestikte plooien op het voorpand.  Die mosterd haalde ik uit zijn kleerkast. Het Hugohemdje van Lily Balou. hugo-orange-fish Ondertussen jammer genoeg te klein voor beide zoonexemplarenTheo black x Collage

De rugplooi stikte ik ook vast op het rugpand zoals ik al bij meerdere Theo’s zag.  De zoom werkte ik af met tweekleurig tweelingstiksel.

Het stofje is de Black X.  Ik won hem bij Bellelien.  De eerste keer dat ik iets won, maar het was wel een prijs om U tegen te zeggen.  

Ik ben verschrikkelijk blij met het eindresultaat: blij dat ik dit mooie stofje bewaarde voor dit project en blij dat ik er uiteindelijk mijn schaar in durfde zetten.

Uit goede bron vernam ik dat Marleen ondertussen hard werkt aan een tutorial om het Theo patroon te hacken tot een polo. Hou zeker haar blog in het oog.

Stof en patroon:

↑↓Black X -elvelyckan design gewonnen bij Bellelien ↑↓ Zwarte tricot – Stoffenspektakel ↑↓ Geribde boordstof – Madeline De Stoffenmadam

↑↓Theo – Zonen 09 ↑↓ Aanpassingen: polosluiting – tricot – ingetikte plooien vooraan – maat 122 small


Wat je misschien ook graag leest?

Liam Polo’s

Two Theo’s for the (christmas)tree


Wat anderen schreven:

Theo Polo – door Inspinration

Tricot Theo – door Maanvin

Billie Bomber Hack – MyBlou

 

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

27 Reacties

  1. lunatiek
    24 maart 2016

    Fantastisch mooi!!

    Beantwoorden
  2. withlovebyeva
    24 maart 2016

    Ik heb ook een blogbericht klaarstaan dat precies niet gepubliceerd geraakt nu… Schone polo!

    Beantwoorden
  3. Regina
    24 maart 2016

    Mag je terecht trots op zijn, heel mooi!

    Beantwoorden
  4. Patricia Metten
    24 maart 2016

    Posts als deze maken me (soms) jaloers dat ik geen zonen heb 😉
    Super knappe versie en dat stofje is uiteraard <3 <3 <3

    Beantwoorden
  5. vlijtig.liesje
    24 maart 2016

    Heel mooi is een understatement! Prachtig komt dicht in de buurt. Ik ga de blog van Marleen in de mot houden want hier staat de polo al lang op het naailijstje

    Beantwoorden
  6. Prachtig! Dat doorgestikte voorpand <3
    Eigenlijk is het beste dat we kunnen doen, nu gewoon doorgaan. Doen wat we graag doen, en genieten van ons leven. Want eens te meer beseffen we nu dat elke dag een geschenk is. Niet dat we mogen vergeten wat er is gebeurd, maar wanneer we die monsters ons leven laten beïnvloeden, geven we ze wat ze willen. Genieten, leven en graag zien, dat moeten we nu doen!

    Beantwoorden
  7. 128
    24 maart 2016

    Wauw wat een knappe polo. Ik wacht vol ongeduld op die handleiding van Marleen. En die leuke blogs met mooie creaties van mensen met het hart op de juiste plaats heb ik nu meer dan ooit nodig. Dikke knuffels!

    Beantwoorden
  8. MamC
    24 maart 2016

    Weer knap gemaakt! De plooitjes in het voorpand zijn een leuk idee. Deze polo past toch echt bij alles?!
    ♥♥♥ en knuffels voor de komende dagen, weken, maanden,…

    Beantwoorden
  9. lielebeesje
    24 maart 2016

    Oh, geweldig idee om toch iets deftigs te fabriceren voor de zoon-die-geen-hemdjes-wil-dragen, voor het lentefeest van grote zus!

    Beantwoorden
  10. Sylvia
    24 maart 2016

    Heel mooi! Staat ook op mijn naailijst 😉

    Beantwoorden
  11. Inspinration
    24 maart 2016

    Heel leuk, ik deed vorig jaaar hetzelfde, theo tricot hemd plannen werden werd theo polo.

    Beantwoorden
  12. Tam Tam
    24 maart 2016

    Super! Wat een hippe zoon heb je!

    Beantwoorden
  13. Saskia
    24 maart 2016

    Hé Ann, ik dacht de voorbij dagen al vaak aan jou! Hoe je op weekend zei dat je na de aanslagen in Parijs enkele dagen gedwongen thuis moest blijven. Veel sterkte en inderdaad, het gewone leven, daar geloof ik ook het meest in!
    De polo zag ik in real life, nadat ik zowat al je hemdjesmaaksels al pinde, komt deze rechtstreeks op het ‘Matteo’-bord, met al zijn details. Ik wil een kopie 🙂

    Beantwoorden
  14. Made by ilskepilske
    24 maart 2016

    Weeral zo mooi!

    Beantwoorden
  15. piepow
    24 maart 2016

    O zo mooi, deze polo. Tof idee, om Theo tot polo om te vormen – al maakte ik zelfs nog nooit een Theo in tricot, of eigenlijk zelfs ook niet in katoen, Ernestje moet er eerst in groeien.
    En als je ooit een overnemer zoekt voor dat prachtige hemdje van Lily Balou, dan stel ik me alvast kandidaat. Ernestje had het in maatje 56 en ik vond het o zo schattig 🙂

    Beantwoorden
    1. An_nononsonsmoms
      24 maart 2016

      Ik probeer in de vakantie eens een grote pasbeurt te houden. Ik houd je op de hoogte 😉

      Beantwoorden
      1. piepow
        29 maart 2016

        Graag 🙂

        Beantwoorden
  16. nobutterfly
    24 maart 2016

    Ongelooflijk mooi, ik zag die beetje per beetje gestikt worden en het is een prachtexemplaar!

    ik heb de voorbije dagen vaak aan je gedacht, hoe het nu zou zijn daar in die klas. Hou de moed erin

    Beantwoorden
    1. An_nononsonsmoms
      24 maart 2016

      Merci. Eenmaal op school zelf gaat het wel. Er wordt weinig over gepraat door de kinderen, maar ze zijn wel erg ‘druk’, het vreet wel serieus veel (mentale) energie. Ik voelde me na één dag al vrij leeg.
      Jij bent ondertussen ook thuisgeraakt, zag ik. Ging dat een beetje?

      Beantwoorden
  17. saskia
    24 maart 2016

    Haha, die staat bij mij ook al zo lang op de naailijst 🙂 misschien moet ik ook maar eens de schaar erin zetten en het gewoon maken. Hoewel.. Misschien toch maar wachten op die tuto..
    Jou versie vind ik in ieder geval de max!

    Beantwoorden
  18. Britt en haar machien
    24 maart 2016

    Leuke theo polo!

    Beantwoorden
  19. anaaisid
    25 maart 2016

    Prachtig! En ik vind de details supermooi! Ene om te onthouden, maar zal ff op die tutorial wachten van Marleen 😉

    Beantwoorden
  20. Zo mooi! Die doorgestikte naden zijn echt top. Ik kijk super hard uit naar de tutorial van Marleen!

    Hoe moeilijk of zwaar of banaal het soms ook lijkt, gewoon doorgaan is momenteel de enige remedie. Ik kan mijn gedachten goed verzetten met naaien en blogs lezen, en ik ben vast niet alleen, dus je helpt er veel mensen mee! Sterkte, voor jou en iedereen die er van dichtbij of veraf mee te maken heeft / had.

    Beantwoorden
  21. vaesencarla
    26 maart 2016

    Wauw wat mooi zeg!Hier gaan we ook stilletjes aan door …

    Beantwoorden
  22. […] Theo polo […]

    Beantwoorden
  23. xmodeorakelsx
    29 maart 2016

    Mooi, om trots op te zijn. Succes met kleding maken, wij maken ook soms kleding stukken voor ons zelf of tassen. Zo ontspannend! 🙂

    Beantwoorden
  24. […] Theo polo […]

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.