fbpx

Een herfstverslag over zomeruitstapjes!

De voorbije maanden beleefden Gezin en ik veel plezier. We gingen op vakantie en maakten enkele leuke gezinsuitstappen naar de zoo van Antwerpen, Planckendael, de Efteling en PlopsaCoo.

Zoveel kabouter – verwennerij, hoor ik jullie denken. En dat klopt. Ik geef er ook meteen de eerlijke reden bij.

Het is een feit: gezinsuitstapjes kunnen een aardige duit kosten. Dat hoeft zeker niet het geval te zijn, er zijn alternatieven genoeg, maar als je een bezoekje wil brengen aan een pretpark of aan de zoo, dan voorzie je best wat extra dukaten in je portemonnee.

Veel van die parken hebben echter een speciale prijs voor kinderen tot 3 jaar. In sommige parken mogen ze helemaal gratis binnen.

En dat was voor ons eerlijk gezegd de reden om er deze zomer nog even van te profiteren want de de Kabouters verjaren pas in september.

Achteraf gezien was het misschien wat overdreven, maar ze hebben wel van elk bezoek genoten, ondanks hun jonge leeftijd.

We zijn gestart in zoo van Antwerpen in de Paasvakantie. In mijn herinnering was dat echt een groot en indrukwekkend park. Als volwassene was ik er niet meer geweest. Wat leek het klein op het grondplannetje! Even dacht ik dat we er geen dag zouden kunnen vullen.

Dat bleek verkeerd gedacht: de kinderen vonden het fantastisch en keken hun ogen uit. Elk dier kreeg evenveel aandacht en dat zorgde ervoor dat we de dag voorbij vloog.

Alleen ben ik er nog niet echt van overtuigd of ze ook effectief snapten dat de dieren die ze zagen, échte dieren waren. Ik had soms de indruk dat ze het verschil tussen echt en op “veevee” nog niet helemaal begrepen…

…vooral toen KabouterV bij een koperen versie van een olifant heel enthousiast riep dat hij een échte olifant zag, maar vooral ook toen KabouterS hetzelfde deed bij de foto van de tijger op de drankautomaat…*humm*

Enkele impressies van de zoo:

Antwerpen collega def

Oh en als je naar de zoo gaat, neem dan zeker de trein. Dat maakte de ervaring voor de Kabouters compleet. En zo makkelijk!

De volgende stop was Planckendael, een uitje gepland voor vaderdag. Omdat Planckendael meer het gevoel heeft een park te zijn en groter is in omvang, namen we de loopfietsen mee. Die zijn toegelaten in het hele park.

Ook hier waren de kinderen heel enthousiast.

Planckendael is een heel mooi park en tegenwoordig hebben veel ouders met jonge kinderen in onze omgeving een abonnement voor het park. Er is veel groen en de dieren hebben er ruime verblijven.

Ik vond het eerlijk gezegd een beetje druk…en dan was het nog geen topdag. Ik kan niet goed tegen het gedrum.

Enkele impressies:

Plankendael collega def

In juli was het dan zover: ik droomde er al even van om mijn eigen kinderen mee te kunnen nemen naar mijn favoriete pretpark, de Efteling. Het park ligt in Kaatsheuvel, Nederland en is voor ons zo’n anderhalf uur rijden.

Ik kan niet omschrijven hoe graag ik naar de Efteling ga. Ik word kinderlijk enthousiast als ik nog maar aan bezoek aan de Efteling denk. Als kind maakten ik met Mama, Papa en mijn zussen jaarlijks een uitstap naar het pretpark en ik heb er alleen maar goeie herinneringen aan.

Toen we in het park toekwamen en de kinderen vol verwondering naar de ingang staarden, werd ik zowaar emotioneel.

In mijn ogen biedt de Efteling werkelijk alles: plezier voor zowel klein als groot. Met kleine kinderen kan je er uren vertoeven in het sprookjesbos, maar ook voor grote kinderen (en dan bedoel ik die tot 99 jaar en zelfs ouder) valt er zoveel te beleven. Elke attractie is gehuld in dezelfde, authentieke sprookjessfeer.

Als ik jullie nu vertel dat er in de kinderkamer Sprookjesboom – behang tegen de muur plakt en er groeimeters van de Draak hangen, dan verbaast jullie dat toch niet meer, hé?

Zo zag onze dag er uit:

Efteling collage def

En zo ziet de kinderkamer er uit:

foto 179 def

We hebben geen enkel probleem met de kinderen gehad die dag: geen gezeur, geen gezaag en geen geruzie. Alleen twee mondjes die de hele tijd open vielen van verbazing en oogjes die niet wisten waar eerst kijken.

KabouterS zou zeggen: “het was een grrrrote dag”.

Onze laatste uitstap ging naar PlopsaCoo en dat was nog maar vorige week zondag. We maakten onze eerste kampeertrip met de Kabouters.

Omdat onze camping vlakbij het centrum van Coo lag, gingen we op zondag naar PlopsaCoo.

Dit is het enige park waar de kinderen de volle pot moesten betalen. Ik vind dat eerlijk gezegd niet geheel onlogisch: de Plopsa – parken zijn gericht op kinderen. Van zodra ze 1 meter groot zijn en de meeste attracties kunnen doen, eventueel onder begeleiding, betalen ze in PlopsaCoo dezelfde prijs als een volwassene.

Kleiner dan 1 meter, betaal je minder voor je kindje omdat hij/zij dan nog niet zoveel attracties mag en kan doen. Je kan ook kiezen voor een puntenkaart, waarbij je enkel betaalt voor de attracties die je graag wil doen. Zo kan je als volwassene de kost beperken omdat je om de beurt je kind kan begeleiden op de attracties waar nodig.

Ook van dit park kan ik eigenlijk weinig slecht zeggen. PlopsaCoo is uitgebreid en er zijn echt een paar leuke attracties. Het park is niet zo groot en misschien valt er minder spannends te beleven met grotere kinderen. Er staat wel een super leuke attractie van Wickie de Viking: niets voor de kleintjes, zeker iets voor de groten!

Enkele fotootjes van PlopsaCoo:

PlopsaCoo collage def

Ik kan alleen maar besluiten dat we vier hele leuke dagen beleefd hebben met de Kabouters.

Misschien ligt dat ook aan het feit dat mama en papa lekker ontspannen als ze naar een pretpark of de zoo mogen? J

Volgende zomer moeten we toegang voor 4 betalen, dan zullen er minder uitstapjes naar een park worden gepland.

We weten nu in elk geval wel dat als we gaan, het zijn geld toch waard zal zijn.

Ik ben An, kort en bondig. 40 herfsten jong en getrouwd met mijn jeugdliefde. Ik hou van bergen, natuur, frisse lucht, reizen, naaien, fotografie, creëren en traag leven. Ondertussen ben ik naarstig op zoek naar een balans tussen mama zijn voor mijn twee zonen van 12 en 11 jaar met ADHD én mijn professionele ontplooiing als zelfstandig personal branding fotograaf onder de naam An Epic View.

6 Reacties

 1. Myriam
  22 september 2015

  Ziet er super geslaagd uit!!!

  Beantwoorden
 2. Melanie
  22 september 2015

  Toch juist heerlijk, leuke dingen met de kindjes doen! Als het kan, dan kan het! Vind het ‘gek’ te lezen dat je als het ware verantwoording aflegt voor het feit dat jullie naar enkele parken zijn geweest 😉 De een spendeert het geld aan het een, de ander aan het andere, toch 🙂 Juist prachtig, de kids een onvergetelijke dag bezorgen en helaas kost veel nu eenmaal geld. En het was toch niet in een paar weken, maar lekker gespreid. Heerlijk, en als ouder geniet je daar dan weer enorm van. Wow, wat een win-win situatie!
  En de Efteling, het blijft magisch he…Hier een abonnement..maar iedere keer zodra we de parking aflopen richting ingang en de muziekjes horen gaat er een soort van rilling en kippenvel door me heen..Dat is het magische vd Efteling, zalig!

  Beantwoorden
  1. Eveline
   22 september 2015

   Het is niet zozeer bedoeld als verantwoording hoor, het is gewoon een overweging die we hier maken, misschien vooral Echtgenoot. En ik wil de Kabouters ook niet altijd overladen met dergelijke parken, anders zijn ze ze misschien beu gezien tegen hun 10de verjaardag. 🙂 Ik wil maar zeggen: een speelbos waar je zo in kan , kan zeker zo leuk zijn en is beter voor de portemonnee. Ik wil niet optellen hoeveel ons die vier uitstappen gekost hebben, zelfs zonder toegangsticket voor de kinderen. 😀

   Maar het belangrijkste was inderdaad dat we ons rot geamuseerd hebben, zeker weten!

   Beantwoorden
 3. Patricia
  22 september 2015

  Klinkt allemaal superleuk! Wij gaan ons eens wagen aan Plopsaland De Panne volgende week maandag, dan hebben de jongens een factultatieve verlofdag. Ik ben benieuwd! En de Efteling staat bij ons ook nog op ons verlanglijstje, al denk ik dat dit voor volgend jaar zal zijn…
  Dit jaar hebben we een abonnement voor Plankendael en de Zoo, maar we gaan toch eens berekenen of we niet meer voordeel kunnen halen uit een abonnement Plopsa. Daar krijg je volledige toegang mee in alle Plopsa parken (niet Plopsaqua), maar bij zo goed als alle andere pretparken en dierentuinen krijg je ook nog eens korting.
  En inderdaad, geen excuses geven om eens een dagje eropuit te trekken, gewoon doen en genieten!

  Beantwoorden
  1. Kim
   22 september 2015

   Even vermelden nog: de korting geldt ook in omgekeerde richting. Met een abonnement op de zoo en Planckendael krijg je ook korting in de Plopsaparken (40% als ik me niet vergis) en ook korting bij de Efteling 😉 http://www.zooantwerpen.be/nl/voordelen

   Beantwoorden
 4. Ellen Naait
  22 september 2015

  Ooh, de efteling!! Ik ervaar dat net zoals jij!!
  Een plaats vol magie!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.